Hoge pieptoon + anders reageren trommelvlies

 • #1

  Sinds een aantal dagen heb ik het idee dat ik een erg hoog fluittoontje (bij mijn rechteroor) hoor wanneer er om mij heen geluid is. Wanneer ik oordoppen in heb dan durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen dat ik het geluid dan ook hoor. Ik denk iets te horen, maar dat kan denk ik ook komen omdat ik er dan misschien zo op gericht ben dat ik het ook wil horen. Dat het gehoorbeschadiding is lijkt mij sterk, omdat ik 1) vrijwel nooit uitga, 2) als ik uitga, ik partyplugs draag en 3) ik vrijwel nooit muziek luister via koptelefoon/oortjes en als ik dat wel doe, dan heb ik het geluid altijd zacht staan.

  Tevens heb ik het idee dat mijn rechtertrommelvlies niet goed naar buiten kan bollen. Als ik mijn mond en neus dichthoud en ik vorm dan binnensmonds een relatief grote druk, dan voel/hoor ik mijn <span style="text-decoration: underline;">linker</span>trommelvlies vrijwel direct op de druktoename reageren. Mijn rechtertrommelvlies reageert pas als ik nog meer druk laat vormen.

  Ook slaap ik al een jaar elke nacht met oordoppen in. Dit doe ik, omdat ik erg lastig in slaap val in de aanwezigheid van de zachtste geluiden. Sinds ik de oordoppen heb val ik veel sneller in slaap. De oordoppen die ik normaliter voor het slapen gebruik zijn 'Pluggerz Sleep'. Echter, ik heb deze laatst op vakantie laten liggen. Als tijdelijke vervanging gebruik ik die oordopjes die je moet platrollen en zich dan in je oor weer omvormen tot hun oorspronkelijke vorm.

  Heeft iemand een idee wat de erg hoge fluittoon en het anders reageren van mijn rechtertrommelvlies op drukverschillen kan veroorzaken.

  Alvast bedankt voor de antwoorden.

  Groet, Nick.

  Reageer
  #2

  Ga eens naar de huisarts en laat naar je oren kijken. Alleen zo kom je erachter of er iets met je trommelvlies is. Misschien is het een propje oorsmeer dat tegen het trommelvlies is aangedrukt...

  Reageer
Reageer op: Hoge pieptoon + anders reageren trommelvlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief