Hard stuk in balzak en pijn

 • #1

  Hallo,

  Vanochtend ontdekte ik een hard stukje, een soort kleine streng (dus geen knobbeltje o.i.d.) in mijn linker balzak. Eerst leek het op mijn teelbal te zitten, maar later kon ik het toch scheiden van mijn bal. Sinds ik het ontdekt heb, krijg ik echter steeds meer pijn. Vooral in de bal zelf, maar ook af en toe van die pijnscheuten/steken in andere delen van mijn lichaam. Opvallend is de linkerbal niet lijkt opgezet. Ik zie geen verschil in grootte met de rechter en met normaal.

  Wat kan dit zijn?

  Reageer
  #2

  Ik wil er nog aan toevoegen dat ik al een afspraak met de huisarts heb gemaakt voor deze week, maar toch zou ik graag weten wat jullie denken dat het is.

  Reageer
  #3

  Zowel de buitenste laag van de testes als de binnenste laag van het scrotum is bedekt met een serosa, de tunica vaginalis. Hierin kunnen de testes een beetje bewegen. Hierdoor worden sommige beschadigingen tegengegaan. Onder de tunica vaginalis zit de tunica albuginea, een vrij stevig kapsel. Deze bestaat uit straf fibrillair bindweefsel en verbreedt zich aan de achterzijde tot de mediastinum testis. Van hieruit verdelen bindweefselsepta (tussenschotten tussen verschillende blaasjes) de zaadbal in ongeveer 250 piramidevormige lobben (lobuli).

  In elk blaasje zitten één tot vier sterk gewonden zaadbuisjes (tubuli semeniferi), waarin de zaadcellen rijpen. Deze zaadbuisjes liggen ingebed tussen losmazig bindweefsel. Ze zijn ongeveer 150-250 µm in doorsnede en 30-70 cm lang. De totale lengte van alle zaadbuisjes in een testis is 250-350 m. In het tussenliggende bindweefsel zitten cellen van Leydig, die testosteron produceren.

  Aan het einde van elke tubulus vernauwt het kanaal zich. Hier gaat het meerlagige epitheel van de tubuli over in een eenlagig kubisch epitheel met microvilli. Deze delen van de kanaaltjes heten dan tubuli recti. Ze verbinden de zaadkanaaltjes met het rete testis, een netwerk van buisjes gelegen in het bindweefsel van het mediastinum testis. Uit het rete testis worden dan de zaadcellen (spermatozoën) vervoerd door de ductuli efferentes naar de bijbal (epididymis).

  De testes zijn homoloog met de eierstokken.

  Bron:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Teelbal#Anatomie

  Reageer
  #4

  En wat wil je met die quote aantonen? Echt normaal kan het namelijk niet zijn, want had het er voorheen nog niet zitten en sinds ik het ontdekt heb, doet het ook steeds meer pijn.

  Reageer
  #5

  Wanneer heb je de afspraak staan? Houd je ons op de hoogte?

  Guus

  Reageer
  #6

  Volgensmij heb ik het zelfde ontdekt vannochtend. Zou je misschien kunnen vertellen hoe het is afgelopen?

  Groet

  Reageer
  #7

  ik heb harde stukjes in mijn bazak maar die zijn niet verbonden aan mijn teelbal of bijbal, ik vind hier niets over op het internet, weet iemand wat dit zou kunnen zijn.

  Reageer
  #8

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga daarmee naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Zelf heb al ruim een jaar een harde streng die vanuit mijn onderbuik naar mijn balzak loopt. 3x echo gemaakt. Niets kwaadaardig.
  Maar wat het dan wel is weten de 2 artsen die er naar onderzochten niet.

  Operatie om oorzaak te achterhalen is pijnlijk / en geeft wellicht ook komplikaties. Dus raden ze af.

  Heb ook geen pijn en alles werkt

  Enig idee hier?

  Reageer
  #10

  Dus van tussen je navel en penis naar de de balzak? Is het ook zichtbaar?

  Reageer
  #11

  Het is niet zichtbaar, alleen voelbaar. Het loopt niet vanaf mijn navel, maar vanuit mijn rechter lies ( rond het litteken van een in 2000 uitgevoerde liesbreuk ) naar mijn rechter zandbal.

  Reageer
  #12

  ahh     omdat je schreef: vanuit mijn onderbuik

  Als je het zo beschrijft, zou het het band van poupart kunnen zijn, maar dan heeft het met de operatie te maken. Is er al eens een echo van gemaakt?

  Reageer
  #13

  bedankt voor je advies!!

  er is 3x een echo gemaakt. In een periode van 1 jaar. Arts zegt t nog nooit elders te hebben meegemaakt. En denkt aan een verstopt bloedvat / littekenweefsel of verstopte (oid) zaadleider. Opereren kan, maar men waarschuwd dat je er ook chronische complicaties van kunt overhouden. Balzak is goed doorbloed. Men garandeert dat het niets met kanker te maken kan hebben.

  ergens voor het probleem ontstond heb ik een fietsstuur in m’n lies gekregen. Flink blauwe plek, paar weken pijn. Ik was dit eigenlijk al vergeten, maar wellicht is er toen iets ontstaan? Arts is hier ook van op de hoogte.

   

  ik zal je tip eens bestuderen, had er nog nooit van gehoord

   

   

  Reageer
  #14

  Ps: de streng is een vrij dunne, maar erg hard. Ietwat onregelmatig, en tussen +/- 3-5mm dik (voelt aan als rond)

  1. band van poupard lijkt me een spier, is dat ook vrij dun en rond? Loopt dat tot op de bijbal (zoals bij mij het geval is)?
  Reageer
  #15

  Het band van Poupart is dus het liesband waar doorgaans de breuk in ontstaat. En dat zal gehecht zijn. Ben je voor het onderzoek bij dezelfde arts geweest die de breuk heeft hersteld?

  Reageer
Reageer op: Hard stuk in balzak en pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief