Je wereld stort even in.. alles lijkt een film

 • #1

  Hey guys,

  Ik heb me nooit zo bewust bezig gehouden met de angst voor zaadbalkanker. Je wil er niet aan denken dat zoiets jou ook kan overkomen, tot het gebeurt.
  Ik kreeg zo'n 4 maanden terug door dat er een hard knobbetje in mijn balzak zat aan mijn rechter testikel vast. Het deed geen pijn met lopen, zitten of sex en werd ook niet groter. Als ik erin kneep zachtjes was het wel gevoelig. Ik dacht in de eerste instantie gewoon aan een ontsteking en die gevoeligheid leek me logisch omdat daar zoveel zenuwen lopen. Je balzak is van zichzelf gevoelig.
  Na 4 maanden toch maar naar de huisarts, het ging niet weg. Hij had zoiets nog nooit gevoeld en verwees me door naar het ziekenhuis naar de polie radiologie voor een echo. Tijdens de echo is me verteld dat er duidelijk een afwijking te zien was tussen de linker en rechter bal maar dat dit een ontstekingsvorm kon zijn.. maar het ook mogelijk was dat het een tumor was. Ik kreeg van hem een doorverwijzing naar de uroloog in het ziekenhuis. Via mijn huisarts werd contact gelegd en de volgende dag om 9.45 's ochtends zat ik daar. Na nog een echo wist deze wij direct te vertellen dat het niet goed was en het om een agressieve tumor ging. We zijn even gaan zitten en ik wist 5 minuten nadat ik binnen was dat ik zaabalkanker heb en hoorde in de minuten daarna dat ik de volgende dag geopereerd werd.
  Het is nu zondag en die eerste echo bij de polie radiologie was afgelopen maandag. Het is allemaal binnen 4 dagen gebeurd, dan stort je wereld wel even in. Waar ik heel erg blij om ben is het feit mijn uroloog een hele ervaren specialist is direct zag wat er mis was, en er ook voor heeft gezorgd dat dat direct is weg gehaald. Zaadbalkanker is een van de best behandelbare vormen van kanker en de kans is heel erg groot dat je weer gezond wordt en bljft.
  Ik kom er wel bovenop.. maandag de scans voor eventuele uitzaaiing en als dat er is komt er chemo.. niet leuk maar ik wordt wel weer beter!!

  Reactie
  #2

  goed dat je dit even schrijft, vaak lopen mannen veel te lang door met een afwijking aan hun ballen.
  wens je veel sterkte, inderdaad goed te behandelen deze vorm van kanker,.
  beterschap, Brenda

  Reactie
  #3

  Veel sterkte!
  Jouw verhaal kan veel mannen over de streep trekken.

  Reactie
  #4

  3 dagen gelden heb ik een klein bolletje gevoelt naast mijn linker bal .
  nu heb ik dat nog altijd heb ik nu ook kanker ? want ik durf niet naar de dokter te gaan ..
  help me !

  Reactie
Reageer op: Je wereld stort even in.. alles lijkt een film
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief