rechte bal is groter dan de linker

 • #1

  Ik merkte 2 weken terug dat mijn rechter bal groter is dan me linker. Ik twijfelde en ging naar de huisarts toe en daar dachten ze dat ik een ontstoken bal had. Ik had pillen gekregen maar na een week merkte ik geen verbetering. Daarna moest ik weer voor controle en had wat op gezocht op het internet en daar bleek iets van zakbalkanker te zijn en liet dat meteen aan de huisarts zien. Die stuurde me met spoed naar het ziekenhuis voor een test. Ik mocht naar huis en toen ik al thuis aan kwam kreeg ik meteen telefoon dat ik donderdag geopereerd moest worden dus heb me spullen moeten pakken en ben meteen naar het ziekenhuis gegaan. Als jullie nog vragen hebben, hoor ik het wel.

  Reactie
  #2

  Pfoei, dat is schrikken geblazen. Wat zeiden ze nog meer?

  Reactie
  #3

  Wat is nu precies de diagnose? Zaadbalkanker of iets anders?

  Reactie
  #4

  Fase 1 zaadbalkanker, wanneer het dus vroeg wordt ontdekt heeft een kans van 90% om genezen te worden. Tijdens een maandelijks zelfonderzoek, na het douchen of een warm bad moet je elke testikel onderzoeken op bulten. Als je ribbels voelt, kan dat zijn vanwege de sterk toegenomen vascularisatie dus meer en grotere bloedvaten als gevolg van de tumorgroei. Daarnaast kan de gehele testikel hard en bobbelig aanvoelen. De normale testikel voelt glad aan.

  De symptomen van testikel kanker, of zaadbalkanker kunnen bestaan uit: harde testes of een verharding van een van de testikels; een abnormale gevoeligheid (gevoelloosheid of juist pijn); verlies van seksuele activiteit; een gezwollen scrotum als gevolg van vochtophoping rond de testikel; een doffe pijn in de buik of in de lies; rugpijn; een sterke groei of een aanzienlijke afname in de grootte van een bal. Door de tumor kan een bal tot drie keer zo groot worden (!). Tegelijkertijd kan de andere testikel juist krimpen als gevolg van dat het meeste bloed naar de tumor testikel gaat en de andere testikel dus nutritiƫnten tekortkomt; bloed in het sperma; ziek, zwak en misselijk voelen.

  Reactie
  #5

  Verschillende grootte testikels
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/175708-verschillende-grootte-teelballen.html

  Reactie
  #6

  Lees ook:

  Linker Bal is kleiner dan rechter bal
  http://www.dokter.nl/forum/Zaadbalkanker/85622-ballen.html

  Zwelling Teelbal
  http://www.dokter.nl/forum/Zaadbalkanker/87100-Zwelling-Teelbal.html

  Verschillende grootte testikels
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/175708-verschillende-grootte-teelballen.html

  Reactie
Reageer op: rechte bal is groter dan de linker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief