Opgezette lymfeklieren

  • #1

    Hoi, ik ben 14 en ben best wel een hypochonder. 2 maanden geleden vond ik bobbels in mijn nek en liezen. Ik bang door al die verhalen op internet. Ik naar de dokter om bloed te prikken en er kwam uit dat mijn bloedwaardes normaal waren maar er waren anti stoffen van cmv gevonden. Zit ik nu in de nasleep? De dokter zei dat ik dit in het verleden gehad heb. Maar dat kon ook op mn 5de zijn toch? De klieren zijn nog niet weg. Na hoelang moeten ze weggaan? Ik heb geen klachten. Ik ben bang voor iets ernstigs.

    Reageer
    #2

    CMV wordt veroorzaakt door het Cytomegalovirus. Dat is een zusje van de Ziekte van Pfeiffer. Dan kan soms inderdaad aangeboren zijn.
    Maar omdat je klieren nu nog zijn opgezet, denk ik niet dat de infectie zo lang geleden is. Op zich is er niets aan de hand. Dit gaat vanzelf weer weg. De opgezette klieren zijn een teken dat je afweersysteem nog aan het werk is. Dus eigenlijk een goed teken.

    Reageer
Reageer op: Opgezette lymfeklieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief