Metastase

 • #1

  onverwachts heeft mijn vader de diagnose gekregen van een metastase in zn hersenen, terwijl we niet eens wisten dat hij kanker had. Tot 2weken geleden was het een gezonde man zonder enige klachten. 2weken geleden vertoonde hij vreemd en verward gedrag waarbij we aan dementie dachten. Vorige week bij een scan bij de neuroloog is gebleken dat hij dus een metastase heeft, nu moet nof uitgezocht worden waar de tumor zich bevind in zn lichaam. Dit allemaal gaat voor ons erg langzaam, en elke dag zien we hem achteruit gaan mbt zn gedrag. Klimt zonder verklaring in een boom, vergeet wat die een halfuur geleden heeft gegeten en nog meer van dit soort dingen. Hij bevind zich momenteel in het buitenland en mijn vraag is dus zou het hier ook allemaal zo traag gaan met onderzoeken als ik hem hierheen haal? Zou er dan niet op zn minst iets van medicatie gegeven worden voor zn oedeem in zn hoofd te verminderen waardoor die weer normaal zou functioneren? Het is een helse tijd om zo op deze manier af te wachteb, vooral omdat we niet eens wisten dat die kanker had en nu dus geen inschatting kunnen maken.

  Reactie
  #2

  In welk buitenland is hij?
  Er zullen toch een aantal onderzoeken gedaan moeten worden om duidelijkheid te krijgen voordat er maatregelen kunnen worden genomen. Ik kan me heel goed voorstellen dat het slopend is om te moeten wachten..

  Reactie
  #3

  Hij zit momenteel in Servie. Zn neuroloog heeft vanmiddag gezegd dat die of daar een ziekehuis moet zoeken om op genomen te worden, of terug naar Nederland moet komen voor behandeling. Zijn toestand is erg kritiek volgens de arts. Wat wel weer vreemd wAs is dat zn bloedwaardes wel normaal zijn zonder afwijkingen bij zn bloedplaatjes.

  Reactie
  #4

  Een tumor/metastase is niet perse in de bloedwaarden te zien als er niet naar markers wordt gezocht. Ik denk dat het beter zou zijn als hij terug zou komen naar Nederland

  Reactie
Reageer op: Metastase
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief