Uitgezaaide maagkanker

  • #1

    Onlangs hebben wij het verschrikkelijke nieuws gekregen dat mijn dierbare opa uitgezaaide maagkanker heeft. Het is uitgezaaid naar de longen, lever, darmen en rugwervel. Hij valt erg snel af. Kan nog wel kleine beetjes eten en komt zijn bed nog wel uit. De dokter maakt geen uitspraak over een eventuele levensduur. Mijn opa woont in het buitenland, waar het er net anders aan toe gaat.

    Heeft iemand ervaring met verwachte levensduur als de tumor zodanig is uitgezaaid? En wat kan je voor de persoon doen? Tips en adviezen zijn welkom…

    Reageer
    #2

    Je zou eens op lotgenotengroepen kunnen kijken voor mensen met kanker en familieleden, daar is waarschijnlijk meer interactie dan hier op het forum.
    Over de levensverwachting kan helaas niemand iets zeggen,wat je voor hem.doen kunt,kun je het beste aan hem zelf vragen.
    Jullie als familie kennen hem het beste en weten (of kunnen vragen) wat hij wel en niet leuk of prettig vindt.
    En verder raad ik je aan om vragen met zijn arts te bespreken, ik weet niet of hij ook een contact persoon vanuit het ziekenhuis heeft? In Nederland krijgt je dat vaak wel, een vast aanspreekpunt voor de familieleden.
    Als je rechtstreeks je vragen aan een behandelaar stelt, voorkom je dat afgaat op verhalen van andere mensen die misschien valse hoop geven. Of andere voor jullie niet juiste informatie.

    Reageer
Reageer op: Uitgezaaide maagkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief