Gezwollen klieren lies en een gezwollen klier in de hals

  • #1

    Hallo

    Sinds 10/15 juni heb ik gezwollen klieren ontdekt in mijn lichaam.
    Ik ontdekte deze terwijl ik angst voor HIV had. Ik heb mij 5 weken en 6,2 weken na een hetero incident mij laten testen hiervoor en de resultaten waren negatief.
    Gedurende die zelfde periode kreeg ik onder meer last van angstaanvallen, koortsgevoel, nachtzweten (2 nachtjes en het was niet drijfnat of iets dergelijks), steken in mijn botten, vermoeidheid, voor me gevoel anders aanvoelende ogen, buikpijn, geen eetlust, soort van huiduitslag (ook meer wratjes) en veel jeuk.

    Na de negatieve uitslag ben ik wat rustiger geworden en heb niet heel veel last gehad.
    Echter zijn de lymfeklieren nog steeds gezwollen, 1 tot 2 cm bij 0,5 tot 0,8 cm in de hals, en kleintjes in de liezen aan beide kanten.

    Ook kreeg ik vorige week last van steken in mijn darm en diarree de dagen ervoor, die gingen toen weg na een halve dag, maar nu voel ik toch weer rare dingen in mijn darm/buik.

    Ook heb ik last van vermoeidheid en voor me gevoel toch wel echt slechter zien, maar dit kan ook tussen me oren zitten.

    De lymfeklieren doen geen pijn, maar voelen wel hard aan en in de lies zijn ze wat makkelijker te bewegen dan diegene rechts in mij hals.

    De huisarts heeft 2x gezegd dat het niet iets raars is, maar dat was alweer een tijdje geleden (rond 20 juni) en nu zitten ze er nog steeds (even groot).

    Ook heb ik soms steken in mijn rechter ((verstands)kies) maar ik las op het internet dat de gezwollen klier in mijn hals (superficial cervical) daar niks mee te maken heeft.

    Ik maak me toch wel ernstige zorgen... Voor mijn gevoel is mijn geheugen ed ook een stuk minder geworden.

    Ik durf niet naar de huisarts te gaan want ik ben vorige week ook al gegaan. Misschien denken ze dat ik een angst heb voor allerlei ziektes, wat misschien ook wel zo is, en nemen ze mij minder serieus en mijn klachten ook.

    Reageer
    #2

    Ik ben 20 jaar oud en ben een man en eet geen vlees. En heb lichtelijk ondergewicht. Heb voor ik weet geen allergieën.

    Reageer
    #3

    ''The right supraclavicular lymph nodes drain the lungs, mediastinum and esophagus. It is commonly enlarged due to lung cancer, gastrointestinal cancer or Hodgkin’s lymphoma.''

    Reageer
    #4

    Hoi Tim,
    We zijn geen dokters hier op het forum, maar ik zal toch e.e.a. toelichten.
    Je hebt kennelijk tóch een infectie gekregen, waar is onduidelijk.
    Je lymphe systeem is gemaakt om "vuil" af te voeren, bacterien enz. Die komen samen ik je lymphe-klieren en vandaar af worden ze verwijderd door je lever.
    Het kan gebeuren dat zo'n klier "verstopt" raakt > opgezwollen wordt.
    Het beste wat je kan doen is licht wrijven over de klier, dat vermindert de zwelling. Tja en natuurlijk de bron van datalles te lijf gaan.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #5

    Hoi Tim,
    Ik heb exact dezelfde symptomen, waar ik mij ook zorgen om maak...
    Maar ik heb totaal geen incident gehad waarbij ik HIV of iets dergelijks opgelopen kan hebben...
    Weet jij al meer?

    Reageer
    #6

    Hai Laurien, ben jij al bij een dokter geweest met jouw klachten? Hoe lang heb je ze al? Wat doe je er zelf aan? Of wat heb je er zelf allemaal al aan gedaan?

    Maja

    Reageer
    #7

    Lieve lotgenoten,

    Ook ik heb een verdikte lymfe onder linkerwang en in rechterlies die al langere tijd aanblijft.

    Ik bid (mediteer) veel en ben bij een natuurarts in Budel langs geweest. Lyme kan kennelijk soortgelijke klachten veroorzaken. Van de jeuk ben ik inmiddels een eind verlost. Kurkuma werkt in sommige gevallen ontstekingsremmend.

    Succes en bless you.

    Truus

    Reageer
Reageer op: Gezwollen klieren lies en een gezwollen klier in de hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief