kanker oorzaak

 • #1

  hoi,
  ik wil graag weten wat de nummer 1 oorzaken zijn van kanker.
  dan weet ik namelijk wat ik zoizo niet moet gaan doen.
  omdat ik heel erg bang ben dat ik de ziekte krijg.
  ik heb soms wel blauwe plekken op mijn armen en benen zonder dat ik het doorheb en er zit een klein bobbeltje onder mijn oksel het is echt nog heel klein maar toch vind ik het eng. ik heb ook last van koortsaanvallen. dan ben ik opeens heel warm aan mn voorhoofd en heb het heel benauwd en een uur later is het weer over. als ik een lijstje heb met wat is zoeizo niet moet doen dan weet ik zeker dat het eigenlijk niet zo kan zijn. tenminste dat het niet door mij komt.
  alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Voorheen waren hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één, maar in 2008 overleden meer mensen aan kanker. Daarmee is de ziekte de belangrijkste doodsoorzaak. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek 2 februari op basis van cijfers over het afgelopen jaar. In 2008 overleden 33.900 mensen aan kanker tegen 33.100 aan een hart- of vaatziekte. Volgens het CBS staat kanker nu op nummer één doordat de sterftecijfers voor kanker

  Lees verder: http://www.dokter.nl/forum/Kanker/kanker-doordsoorzaak-nummer-1.html

  Reageer
  #3

  Vanaf 2009 worden meisjes in Nederland op 12-jarige leeftijd via het Rijksvaccinatieprogramma ingeënt tegen baarmoederhalskanker. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.
  Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door een infectie met het humaan papillomavirus (hpv). Het virus wordt overgedragen door seksueel contact.
  Er zijn meer dan 100 verschillende varianten van het virus. De twee belangrijkste varianten (HPV 16 en HPV 18) veroorzaken ongeveer driekwart (70%) van alle besmettingen. De vaccinatie is gericht op deze twee varianten. Het gevaarlijke is dat u niets merkt van een HPV-infectie.

  Reageer
  #4

  Eigenlijk weten wij allemaal wat gezond leven is: niet roken, matig drinken, voldoende bewegen en gezond eten. Maar waarom doen wij het dan niet? Weten wij echt wel wat gezond leven is?

  Lees verder: http://www.dokter.nl/forum/Huisarts/gezond-leven.html

  Reageer
  #5

  Dokter.nl bereikt veelvuldig de vraag: “dokter, heb ik kanker?”
  Het enig juiste dat Dokter.nl kan doen, is u naar uw huisarts verwijzen. De huisarts kan met u nagaan of uw zorg terecht is; de huisarts kan een lichamelijk onderzoek doen, er kan bloedonderzoek worden gedaan en uw huisarts kan uw vraag uitgebreid met u bespreken.
  Dokter.nl kan echter wel iets voor u betekenen. Er is uitgebreide voorlichting te vinden op internet over de verschillende soorten kanker, over kankerpreventie, over de uiteenlopende behandelingen bij kanker, en over het tijdig herkennen van kanker, want hoe eerder u erbij bent des te gunstiger is in de regel het ziektebeloop.

  Lees verder: http://www.dokter.nl/forum/Kanker/heb-ik-kanker.html

  Reageer
  #6

  Slokdarmkanker is een zeer ernstige ziekte. Het aantal patiënten met slokdarmkanker is tussen 1989 en 2003 meer dan verdubbeld. Bij veel patiënten wordt de diagnose pas in een laat stadium gesteld. Helaas zijn dan de behandelingsmogelijkheden beperkt. De diagnose wordt het meest gesteld bij mannen tussen de vijftig en zeventig jaar.
  Van de veelvoorkomende vormen van kanker, is alleen bij slokdarmkanker de kans om door slokdarmkanker te overlijden de afgelopen jaren bij zowel mannen als vrouwen toegenomen. Het aantal patiënten dat aan slokdarmkanker overlijdt is hierdoor groot, in vergelijking met andere vormen van kanker.

  Lees verder: http://www.dokter.nl/forum/Kanker/heb-ik-kanker.html

  Reageer
  #7

  Kinderen die een balletje trappen op een speelveld of in de zandbak in de achtertuin zitten te spelen, moeten ook worden beschermd tegen de zon.
  KWF Kankerbestrijding lanceert zaterdag de nieuwe campagne tegen huidkanker, 'Teveel zon is niet gezond'.
  Met behulp van stripfiguur “Sjonnie Shadow” wordt getracht de kinderen te leren hoe ze hun huid tegen een overdosis zonnestralen kunnen beschermen.
  Uit onderzoek dat de Universiteit van Maastricht voor het fonds deed bleek dat slechts 44 procent van de ouders de kinderen insmeert met zonnebrand.

  Lees verder: http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/kinderen-beschermen-tegen-zon.html

  Reageer
  #8

  Jaarlijks wordt bij 30.000 mensen in Nederland huidkanker geconstateerd en dat aantal neemt toe. Waren er in 2000 nog 21.000 nieuwe gevallen, de verwachting is dat in 2015 al 37.000 mensen de diagnose gesteld krijgen. Ieder jaar overlijden naar schatting zeshonderd mensen aan melanoom, de gevaarlijkste vorm van huidkanker. Er wordt geadviseerd de huid in het voorjaar te laten wennen aan de zon, zonnebrandprodukten met een UV-filter te gebruiken en de zon (tijdelijk) te vermijden als de huid vreemd reageert.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  dus eigenlijk moet je gewoon gezond gaan leven enz. maar dat doe ik ook zeker wel hoor 🙂 ik heb al bloed laten prikken nu alleen nog maar wachten op de uitslag waarschijnlijk zal het allemaal minder erg zijn dan dat het lijkt. tenminste dat hoop ik dan maar

  Reageer
  #10

  Hai, waarom heb je bloed laten prikken dan?

  Bob

  Reageer
Reageer op: kanker oorzaak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief