2 harde Anterior lymfeklieren

  • #1

    Hallo

    Ik ben een jonge man van 25. Ik merkte sinds 6 weken geleden dat er een harde knobbel diep in mijn hals ligt, vlak naast mijn strottenhoofd. Als ik de anatomy fotos erbij pakt lijkt het op de diep gelegen anterior lymfeklieren. één is kei hard en zit vast aan onderliggende spier, is ongeveer 1 tot 1.5 cm in doorsnede en voelt hard aan als een stukje bot. Het heeft de vorm van een pil, wat uitgerekt en is helemaal glad. Ernaast voel ik een veel kleinere, maar ook keiharde klier.

    Het probleem is dat het precies tussen spieren in lijkt te liggen en het dus moeilijk te voelen is als je niet weer waar het zit. De huisarts voelde het niet zitten en voor mijn gevoel voelt hij vrij oppervlakkig. Ik ben al bij de KNO geweest die mijn oren, neus, mond en keel na heeft gekeken. Hij voelde ook maar leek ook niks te voelen. Nou ben ik dus bang aangezien ze het niet voelen, ik straks kanker heb en we er te laat bij zijn. Wat vind u van de omschrijving van mijn lymfeklier? Reden toch zorgen of niet?

    Ik heb wel vaak een lichte pijn rond die bult maar die bult zelf is gevoelloos.

    Bedankt alvast

    Reageer
    #2

    Het is mogelijk dat je de schildklier voelt. En die hoort daar natuurlijk te zitten...
    Maar alleen een echo kan daar duidelijkheid over geven. Overleg dat met je huisarts
    Blijf er overigens zoveel mogelijk vanaf. Te veel gefriemel kan problemen gaan opleveren. Zowel voor de schildklier maar een lymfeklier als dat het al zou zijn.

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    Bedankt voor de reactie. De schildklier zou toch niet kei hard moeten zijn?
    Maar wat vind u (als het wel een lymfeklier zou zijn) van de omschrijving, keihard en vast, maar klein (1-1.5m) en helemaal glad? Klinkt dat als iets om je zorgen over te maken? Ik heb geprobeerd aan te geven waar het ongeveer zit op een foto. Kunt u eens kijken? Ik denk niet dat ik mijn huisarts zover kan krijgen aangezien hij het niet voelt.. hij zegt dat alleen hele grote lymfeklieren zorgwekkend zijn.

    [IMG]https://www.mupload.nl/img/gevkwxljsi6zv.jpg[/IMG]

    Reageer
    #4

    Daar waar je nu op de foto aangeeft zit in ieder geval niet je schildkkier. Wel lymfeklieren. Maar dat is verder ook geen probleem. Lymfeklieren zijn doorgaans onschuldige verschijnselen. Na een infectie of ontsteking kunnen ze soms nog wel maanden aanwezig zijn. Maar ook dat is geen reden om ongerust te zijn. De lymfeklieren in de hals kunnen dan ook wat geïrriteerd raken omdat ze tussen spieren zitten.

    Reageer
    #5

    zelfs als ze keihard zijn en vastzitten? Google zegt gelijk dat dat kwaadaardig is

    Reageer
    #6

    Dr. google is vaak een slechte raadgever. Het is pas zorgwekkend als ze plotseling erg gaan groeien

    Reageer
    #7

    Bedankt, Tandor. Ik zal me rustig houden!

    Reageer
    #8

    Als ik jou was zou ik van huisarts veranderen

    als jij een echo wil is hij alleen goed voor een verwijsje, meer hoeft ie niet te doen, wil hij dat niet dan is hij in mijn ogen een slechte huisarts, als jij dmv een echo gerust word gesteld, is dat al een win win situatie, ik ben toevalig met de zelfde klacht vanmiddag een echo laten maken, ze vertrouwen het niet en ik krijg een vervolg onderzoek, dus ik zou zeggen ga als je er nog last van hebt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,

     

    Hoe is het nu met je? Ik heb er ook eentje die 6 mm is, in mijn hals. Ook hard en onbeweeglijk.

    Reageer
Reageer op: 2 harde Anterior lymfeklieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief