Krampaanvallen, slijm, diarree.. wat is er mis?

 • #1

  Hallo,

  Ik loop al geruime tijd rond met darmklachten. Het begon met vage pijn in mijn bovenbuik en regelmatig verstopping en slijm bij de ontlasting. Na een tijdje werden de krampaanvallen zo erg dat ik me toch wel ongerust begon te maken. Deze aanvallen begonnen in mijn bovenbuik en straalden uit naar mijn bovenrug en ribben. Na ongeveer een half uur trok de pijn uit mijn buik en bleef nog even hangen in mijn rug en ribben. De huisarts zei dat ik waarschijnlijk een spastische darm heb maar dat de locatie van de pijn meer paste bij maagproblemen. Naar aanleiding hiervan heb ik een maagonderzoek gehad, vreselijk!!
  Tijdens dit maagonderzoek heb ik een enorm trauma opgelopen, maar gelukkig bleek alles goed te zijn. Gezien mijn klachten wilden ze graag een darmonderzoek doen, maar dit kon ik na het maagonderzoek niet meer verdragen.
  Het is ondertussen bijna een jaar later, en nog steeds loop ik met deze pijn om. Ik ben dagelijks helemaal opgeblazen, de aanvallen zijn regelmatig aanwezig, mijn ontlasting is iedere dag anders (diarre/obstipatie/slijm) en in mijn buik voel ik hele dikke stukken ontlasting zitten. Daarnaast is mijn darm erg gevoelig. Nou ben ik net weer naar de huisarts geweest en zij wil alsnog dat ik een darmonderzoek laat doen ivm de ernst van mijn klachten.
  Nou is mijn vraag aan jullie: herkennen jullie deze klachten? Ik kan nergens iets soortgelijks vinden wat betreft de aanvallen en ik weet niet meer wat ik er van moet denken..

  Bedankt

  Reageer
  #2

  Het kan een spastische darm zijn, Prikkelbaar darm syndroom maar ook bijvoorbeeld een bacteriële infectie. Alleen een darm- en ontlastingsonderzoek zal uitsluitsel kunnen geven

  Reageer
Reageer op: Krampaanvallen, slijm, diarree.. wat is er mis?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief