Bezorgd om darmkanker

  • #1

    Ik ben 43 jaar en sinds juli viel het op dat mijn ontlasting vrij zacht was, dit besproken met de huisarts en assistente. Ik moest eerst op mijn dieet letten. Dat heb ik gedaan, meer fruit eten, bruin- en roggebrood.

    Na een 1,5 of 2 weken zag ik geen verbetering dus weer terug naar de huisarts, onder- en bovenbuik gevoeld voor eventuele zwellingen.
    Daarna hebben we de ontlasting laten onderzoeken op parasieten en bij mij weten aanwezigheid van bloed. Ook heb ik bloed laten prikken. Alle onderzoeken waren negatief en de huisarts heeft het nog met een MDL-arts voorgelegd maar zagen geen alarmsignalen of noodzaak voor doorverwijzing.
    Heb daarna vezel zakjes ontvangen die ik 30 dagen moest proberen, het type ontlasting veranderde niet maar de kleur wel, namelijk geel en het idee dat ik valse aandrang had. Na 20 dagen de vezel zakjes geprobeerd te hebben heb ik contact gehad met de huisarts dat ik me er niet lekker bij voelde en toch een verwijzing wilde naar de MDL-arts.

    Die afspraak staat in middels gepland, maar maak mij eigenlijk wel enorme zorgen. Afgelopen zondag had ik voor het eerst weer sinds de maand juli vette hap op, later die dag kreeg ik last van de maag/darmen en had ik diarree. De volgende dag geen ontlasting en vandaag was het erg veel lucht met een beetje doorzichtig water.

    Mijn zorgen worden voornamelijk door hypochondrie gevoed, en helaas kan de huisarts deze niet wegnemen en zal ik moeten wachten tot ik de afspraak met de MDL-arts heb gehad. Lezen jullie hier wel alarmsignalen of zou dit een andere aandoening kunnen zijn anders dan darmkanker.

    Reageer
    #2

    Stress, spanningen, PDS kunnen ook oorzaken zijn. Met darmkanker zal dat weinig van doen hebben

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Stress en spanningen kan ik bij mij zeker voorstellen, want er spelen prive en zakelijk genoeg factoren hierin mee.

    Vanochtend bestond de ontlasting uit kleine keutels, maar bij het eerste keer afwegen was het wel waterig terwijl de keutels dat dus niet waren.

    Jouw eventuele genoemde oorzaken kunnen dus voor deze verschijnselen een langere tijd aanhouden? Is het dan raadzaam om hier 'hulp' voor te zoeken om op de juiste wijze te dealen met stress of zou ik eerst de afspraak met de MDL-arts afwachten, die is in november?

    Reageer
    #4

    Het zou kunnen. Ik zou er in ieder geval hulp voor zoeken. En dan ook nog naar de MDL arts als je er toch bezorgd over blijft

    Reageer
Reageer op: Bezorgd om darmkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief