Bang voor kanker en hypochonder

  • #1

    Ik ben 19 en ben bang voor dikkedarmkanker. Ik heb zelf een leeftijdsgrafiek van deze ziekte gezien en zag dat het bijna helemaal niet op deze leeftijd voorkomt. Maarja, ik heb last diarree(niet veel) maar (nog) geen slijm of bloed... En heb steeds aandrang en buikpijn en veel scheten... Ik ben wel een enorme hypochonder. Over een week heb ik ook het eindexamen en ik ben al twee keer gezakt dus ik zit ook wel onder de stress.

    In mijn familie komt ook totaal geen kanker voor. Maar toch ben ik bang... Heel erg bang zelfs... De kans is heel erg klein... Maar toch er is een kans en dat maakt me gewoon weer angstig. Wat kan ik doen... Ik moet me ook concentreren op mijn examen...

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je toch vooral last hebt van stress.Er is geen enkele reden om aan een ernstige ziekte te denken

    Reageer
    #3

    Als je last hebt van je darmen lijkt het me slimmer om beter voor je gezondheid te zorgen dan om je zorgen te maken. Goede voeding is in elk geval belangrijk. Daarbij zorgen voor volwaardige voeding, met de juiste voedingsstoffen. Beter dus bruine dan witte rijst. Ook eens luisteren naar je lichaam, wat het nodig heeft en waar je overgevoelig op reageert.

    Dan kan het verder nog zijn dat je wat tekorten hebt. Voor je hele gezondheid en dus ook je darmconditie zijn allerlei stoffen nodig, zoals magnesium, vitamine B en D en de juiste vetzuren als omega 3. Ook kan wat calcium schelen in rommelende darmen. Een tekort aan vitamine D is overigens een risicofactor bij darmkanker dus goed voor jezelf zorgen kan schelen. Ook kun je denken aan een goed probioticum.

    Reageer
Reageer op: Bang voor kanker en hypochonder


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief