Uitslag uitstrijkje baarmoederhalskanker

 • #1

  Afgelopen maandag is mijn uitstrijkje (baarmoederhalskanker) naar het laboratorium gegaan. Vandaag keek ik op Mijn Bevolkingsonderzoek en zag staan dat de uitslag bekend is en ik binnen een week uitslagbrief ontvang.
  Ik had begrepen dat de huisarts al eerder op de hoogte is van de uitslag. Met de huisarts contact opgenomen, en er was nog geen uitslag bij de huisarts bekend.

  Nu begin ik enorm te stressen, omdat ik op internet lees dat wanneer je snel uitslag krijgt van het uitstrijkje, het geen goed bericht is. Is dit in de praktijk vaak zo? Of verschilt dit? Krijgen vrouwen bijvoorbeeld ook later de uitslag bij slecht bericht?

  Kan iemand mij hier meer over vertellen? Ik heb er namelijk totaal geen ervaring mee. Dit is de eerste keer dat ik ooit een uitstrijkje heb laten maken...

  Reageer
  #2

  Waarschijnlijk stress je een beetje te snel,de uitslag is bekend bij de instantie die het onderzoek heeft laten doen.
  Het zal bij je huisarts nog niet binnen zijn, dat kan gebeuren en hoeft niks te betekenen.

  Reageer
  #3

  Dag Suus, dank voor je snelle reactie. 🙂
  Ik maak mij met name zorgen dat de uitslag (volgens de instantie/bevolkingsonderzoek) nu al bekend is. Maandag is mijn uitstrijkje naar het laboratorium gegaan, en vandaag las ik dat uitslag al bekend is. Daar maak ik met name zorgen over, omdat de uitslag best snel bekend is. Of hoeft dit verder niets te betekenen?

  Ik las bijvoorbeeld op andere forums, dat bij goed bericht sommige vrouwen de uitslag binnen twee a drie weken binnen kregen. Terwijl andere vrouwen met een slecht bericht al binnen een paar dagen/week de uitslag kregen.

  Reageer
  #4

  Heeft iemand hier ervaring mee,?

  Reageer
  #5

  Het is gewoon net hoe druk het op dat moment in het laboratorium is en hoe snel de samples verwerkt kunnen worden.
  In jou geval dus heel snel.
  Dat heeft niks met een positieve of negatieve uitslag te maken.
  Wat ook logisch is, want die weet je pas na het onderzoek, men kan vooraf niet denken dat samples met "slecht nieuws " sneller onderzocht moeten worden.
  Nadat de uitslag bekend is, is het idd zo dat bij een verkeerde uitslag je eerder geĂŻnformeerd wordt, door je huisarts.
  Je huisarts krijgt dan dus bericht om contact met jou op te nemen.

  Reageer
  #6

  @Suus, ah ja logisch idd. Dankjewel voor je reactie.
  Ik was nogal geschrokken, omdat ik op Mijn Bevolkingsonderzoek zag dat mijn uitslag al bekend is en binnen een week wordt verstuurd. Toen ben ik gaan Googlen (niet handig..) en zag op verschillende forums dat wanneer iemand snel uitslag krijgt, dit vaak ook slecht nieuws betekent. Vandaar dat ik ook begon te stressen.

  Reageer
  #7

  @Suus: Weet jij ook of de huisarts dan eerder een brief ontvangt van de bevolkingsonderzoek?
  Ik weet niet hoe dit normaliter gaat in de praktijk. Of worden ze bijvoorbeeld gebeld of digitaal geĂŻnformeerd?
  Omdat op Mijn Bevolkingsonderzoek namelijk aangegeven wordt dat de uitslag al bekend is en dat ik binnen een week de uitslag binnen krijg. Het zou een beetje vreemd zijn, lijkt mij, als mijn huisarts tegelijkertijd 'slecht nieuws' zou ontvangen.

  Reageer
  #8

  Het is logisch je in "mijn bevolkingsonderzoek " eerder bericht krijgt dan je huisarts.
  Omdat de uitslag daar aan gekoppeld is en in opgeslagen wordt.
  Daarna moet het nog naar je huisarts gecommuniceerd worden en daar kan tijd tussen zitten.
  Daarom zit er ook die week tussen, voor jij de brief krijgt.
  Ook dat gaat via de volgende afdeling.
  Ik ga er vanuit dat bij een dergelijk lab slechte uitslagen eerder naar de huisarts gaan en goede via de reguliere weg, dus per mail na een aantal dagen.
  (heb als para veterinair gewerkt en wij kregen goede uitslagen altijd gewoon via de mail na een aantal dagen en slechte eigenlijka ltijd zo snel mogelijk. Of via een spoed mail of telefonisch)

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Uitslag uitstrijkje baarmoederhalskanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief