Pap2, huisarts vraagt of ik langs kom

  • #1

    Hallo allemaal,

    Enkele weken geleden ben ik (28) naar de huisarts geweest met klachten. Bestonden uit buikpijnen, en contactbloedingen.Uitstrijkje gedaan, soa tests gedaan etc. Na een week gebeld voor de uitslag. Assistente deed heel vaag. Eerst was de uitslag wel binnen, toen ging ze hem inkijken en daarna gaf ze opeens aan dat hij niet binnen was en dat ik door de huisarts gebeld zou worden als hij binnen was. Ik vond dat raar en vroeg door. Uiteindelijk gaf de assistente aan dat de uitslag Pap2 betrof (licht afwijkend) en dat er nog een HPV bepaling gedaan moest worden. Ik (zelf wetenschappelijk opgeleid, dus redelijk van het doorvragen) vroeg naar mijn Kopac-B uitslag die neerkwam op:  k206p2a1c2b1.
    In mijn ogen nog niet meteen heel zorgelijk. Lichte afwijking, maar geen ontsteking (06). en nog geen ernstige dysplasie.  Soatesten waren overigens negatief, maar dat had ik niet anders gewacht (lange vaste relatie)

    Ondanks dat ik toch een beetje schrok, gewoon maar gewacht tot de huisarts zou terugbellen met de HPV bepaling.
    Nu werd ik vandaag gebeld door de assistente of ik vanmiddag om 16.15 kan langs komen bij de huisarts. Ik moet zeggen: nu stress ik wel. Hebben ze dan toch iets gevonden wat ze via de telefoon niet tegen me heeft vertelt?! Ik vroeg de assistente waarom ik moest langs komen maar daar bleef ze erg vaag over. Ook vroeg ik of de uitslag dan binnen was. Die wilde ze me eerst niet geven maar uiteindelijk gaf ze me toch mee dat het Hoog risico HPV is maar anders dan 16/18 (16/18 zijn verantwoordelijk voor 70% van de baarmoederhalskankers).

    Al met al snap ik dus niet waarom ik langs moet komen en zit ik nu dus behoorlijk in de stress. Hoe kijken jullie hier tegenaan? Is het gebruikelijk dat de huisarts je laat langs komen voor een niet zo zorgelijke uitslag? Zie ik iets over het hoofd?

    Reageer
    #2

    Misschien wil de huisarts gewoon een toelichting geven en je geruststellen.... Ik denk dat het juist goed is als een huisarts dit zo doet.

    Reageer
    #3

    Het was een stomme miscommunicatie...

    De huisarts was niet op de hoogte van het feit dat de assistente mij de uitslag al gegeven had. Inderdaad een doorverwijzing gekregen naar de gynaecoloog, aldaar kan ik gelukkig aankomende donderdag al terecht.

    Helaas ben ik er door al het gegoogle nog helemaal niet gerust op. Soms lees je toch verhalen van vrouwen die een pap2 +hpvPos hadden en dan uiteindelijk een cin3 of erger hadden.
    Ik was er vrij rustig onder, maar nu de colposcopie in zicht komt ben ik toch bang dat het ernstiger is dan het in eerste instantie lijkt.

    Reageer
    #4

    Eerst maar eens even afwachten en je niet vooraf al helemaal gek maken

    Reageer
Reageer op: Pap2, huisarts vraagt of ik langs kom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief