Galdrain en alvleesklierkanker

 • #1

  Bij mijn moeder (62) is afgelopen zomer alvleesklierkanker geconstateerd. Ze wilden nog niet met chemo beginnen omdat mijn moeder nog erg goed/fit was.
  Een paar weken later werd haar oogwit geel, dit kwam door haar gal. Wegens omstandigheden in het ziekenhuis (Erasmus MC) kon ze pas twee weken later geholpen worden dmv het plaatsen van een stent. Dit lukte niet waardoor de dag erop een galdrain werd aangelegd. Met een tas met wat spullen was het dezelfde dag nog: "ajuus"! Geen uitleg, niks. Onwetend als je zelf als leek bent probeer je jezelf te helpen, dit zal een kleuter wel moeten kunnen anders krijg je wel uitleg in het ziekenhuis.

  Nou, een hoop ellende later... we zijn nu twee maanden verder. Moeder kan niet meer behandeld worden. De drain heeft ze nog steeds. Voor de alvleesklier slikt ze enzymen bij het eten. Maar ondertussen wordt alle gal afgevoerd naar buiten. Er komt dus geen gal in de darmen. Moet ze daarvoor niet nog andere medicijnen of mineralen slikken? De artsen (vooral huisarts) hebben serieus de ballen verstand van hun eigen vak! Voorlichting of info kennen ze niet.

  4 weken geleden kreeg mijn moeder een paar dagen vocht en zoutoplossing toegedient in het ziekenhuis (regionaal ziekenhuis, nadat ze in elkaar was gezakt door uitdroging). Daar is ze enorm van opgeknapt. Maar ik heb het idee dat ik info mis.

  Mag ze met een galdrain alles nog eten? Moet ze iets ervoor slikken?

  Reactie
  #2

  Ik kan heel goed begrijpen dat je deze vragen hebt.
  Maar het is alleen niet mogelijk om die zo te beantwoorden. Alleen de internist die het dossier van je moeder kent kan hier fatsoenlijk antwoord op geven.
  Ik zou dus willen adviseren om een afspraak te maken bij de internist en uitleg te vragen.

  Reactie
  #3

  Hoi,

  Ik ben 38 en heb zelf de diagnose alvleesklierkanker gehad 3 jr geleden.
  Mijn gal, alvleesklier en 12 vingertje darm zijn verwijdert. M'n dunnedarm zit met een bypass aan m'n maag.
  Ik mag alles eten en slik alleen panzytrat enzymen, die normaal door je alvleesklier worden aangemaakt. Deze breken het vet in de darmen op natuurlijke wijze af.
  Verder zijn er wel voedingsstoffen waar ik heftiger op reageer, maar het kan geen kwaad.
  Dus geen verdere medicatie nodig zonder gal ed.
  Hoop dat t je wat verder helpt.
  Sterkte.

  Reactie
Reageer op: Galdrain en alvleesklierkanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief