Waaraan kom je precies te overlijden bij alvleesklierkanker

 • #1

  Mijn vader heeft alvleesklierkanker. Hij weegt nog maar 51 kg nu en begint pijn te krijgen in zijn buik en gewrichten. Nu vroeg ik mij af....hoe komt hij nu eigenlijk te overlijden? Stopt zijn hart er plotseling mee? Of eindigt hij volledig in bed en zal zo zwak worden dat hij uiteindelijk niet meer wakker wordt?

  Misschien een vreemde vraag hoor....maar ik probeer me zoveel mogelijk voor te bereiden op wat komen gaat. Het gaat nu namelijk best nog wel goed ondanks dat hij zwak is...maar in mijn achterhoofd zweeft dan...zou zijn hart het wel uithouden als je alleen nog maar botten bent....

  In ieder geval bedankt voor uw reactie

  Reactie
  #2

  Ik begrijp je vraag maar er is eigenlijk geen antwoord op te geven. Het is namelijk afhankelijk van welke vorm van alvleesklierkanker er is vastgesteld, hoe en waar er uitzaaiingen zijn, welke organen er nog meer aangetast gaan worden en zo kan ik nog even doorgaan. Dat is dus voor iedere patiënt anders.

  Reactie
  #3

  Misschien komt dit bericht al te laat, maar bij alvleesklierkanker hangt je reden over overlijden af van waar de uitzaaiingen zitten. De informatie hieronder is misschien beangstigd om te lezen als het om een geliefde gaat maar geeft een beeld van hoe het kan gaan.

  Vaak verliest de patiënt snel veel gewicht omdat je minder eetlust hebt en de groei van de tumor veel energie vraagt. Soms functioneren de darmen niet meer goed. Je wordt dan zo zwak en dun dat je uiteindelijk te moe bent om nog iets te ondernemen. In de loop van weken wordt lopen en bewegen moeilijker en wordt je bedgebonden, vervolgens krijg je in de laatste dagen problemen met spraak en in de laatste uren/minuten volgt een moeilijke ademhaling, waarna overlijden volgt. Andere complicaties tijdens deze processen zijn ook mogelijk (zoals bijvoorbeeld ammoniakvergiftiging - met als gevolg coma - als de tumor van de alvleesklier drukt op de lever). Dit is niet/moeilijk van tevoren te voorspellen en de complicaties kunnen acuut optreden.

  Sterkte, ik hoop dat je hier wat mee kunt, ook al kan ik me voorstellen dat het heel eng is om te lezen (je zegt dat je voorbereid wilt zijn). Hopelijk heb je steun aan mensen om je heen. Helaas zijn er in sommige situaties gewoon geen woorden van troost 🙁

  Reactie
Reageer op: Waaraan kom je precies te overlijden bij alvleesklierkanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief