Mri rontgen

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo
  Heb gehoord dat mri ct scan rontgenfotos als je het tevaak doet schadelijk is kankerverwekkend etc… is dit waar en na hoeveel keer is dit schadelijk iemand enig idee??

  Reageer
  #2

  In principe zou het schadelijk kunnen zijn na 3 x per jaar. Maar dat is dan een algemene regel. En een MRI scan is helemaal niet schadelijk. Er worden bij een MRI geen röntgenstralen gebruikt

  Reageer
  #3

  Waarom gaat de dokter dan achter de raam staan als een mri scan onschadelijk is ?

  Reageer
  #4

  Omdat de computer waarop de radiologisch assistent de voortgang van de MRI scan moet bewaken en bekijken achter dat raam staat. De ruimtes zijn universeel ingericht. Ze kunnen de MRI scan verruilen voor CT scan, zonder dat dan de hele ruimte moet worden aangepast. Bovendien is er dan ook nog een andere verschil. Patiënten gaan maar een enkele keer in de MRI scan, de radiologisch assistent zou dan de hele dag bij die scanner moeten staan.
  Bij een MRI-scan worden met behulp van een grote sterke magneet en radiogolven bepaalde signalen in het lichaam opgewekt. Deze signalen worden door een antenne weer opgevangen. Er wordt dus geen röntgenstraling gebruikt. Of de magneet en de radiogolven helemaal geen kwaad kunnen als je daar de hele dag in zou staan is niet bekend. Daarom worden de medewerkers uit voorzorg toch maar beschermd.

  Reageer
  #5

  Een rontgenfoto is 10 maal minder belastend dan de straling van een CT scan. Die laatste zou je daarom liever wel beperken.

  Reageer
Reageer op: Mri rontgen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief