Onopgemerkt kanker

  • #1

    Beste,

    Gister zag ik een tv item over zaadbalkanker en dat je regelmatig je ballen dient te controleren. Ik ben bijna 28 jaar en dit heb ik voorheen nog nooit gedaan. Waarschijnlijk omdat ik er nog nooit aanleiding voor heb gehad wegens geen klachten, geen pijn enzovoort. Nu ging ik dit dus voor het eerst onder de douche doen. Alles voelde goed en glad aan, maar op mijn linker teelbal heb ik een klein korreltje vlakbij de overgang naar de bijbal. Nu lijkt het me zeer toevallig dat ik dit korreltje precies op de dag van dit tv item heb gekregen dus waarschijnlijk zit deze er al langer.

    Nu is mijn vraag (niet heftig opvatten, is puur voor informatie): kun je in theorie al enkele maanden/jaren zaadbalkanker hebben terwijl je hier niets van merkt? Ik heb geen enkele vorm van pijn, steken, last of wat dan ook en het korreltje is veel kleiner dan een erwt. Ik ben dus benieuwd of je bij zaadbalkanker iets had moeten merken.
    Klopt het ook dat bij zaadbalkanker de tumor in korte tijd hard zou moeten groeien of kan deze heel lang enorm miniscule blijven?

    Gr

    Reageer
    #2

    Je kunt in principe jaren zaadbalkanker hebben zonder dat je dart merkt. Maar zoals je het beschrijft heeft dat met zaadbalkanker dus helemaal niets te maken. Want zaadbalkanker zit in de bal. Wat je voelt zou een kleine cyste kunnen zijn. Ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #3

    Ik weet dan niet zo goed het verschil tussen IN en OP de bal? Ik kan alleen maar de buitenkant van de bal voelen toch? En ik voel dan een klein korreltje erop zitten. Maar hoe weet ik dan of dat de buitenkant is of erin?

    Zou je dit kunnen uitleggen?

    Reageer
    #4

    Als het in de bal zit, zou je het kunnen voelen als een verharding IN de bal.

    Reageer
    #5

    Nee het voelt net zoals een puistje op het gezicht, als iets wat er echt OP zit zeg maar. Als ik m’n teelbal voel dan voel je een korreltje op de bal zitten.

    Reageer
    #6

    Het kan zoals ik al schreef een kleine cyste zijn. Dat is een onschuldig verschijnsel. Ga naar de huisarts na het weekend en laat ernaar kijken

    Reageer
Reageer op: Onopgemerkt kanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief