Uitleg kanker

Online ZorgZus
 • #1

  Hi,

  Vooropgesteld is er niks waarvoor ik naar een huisarts dien te gaan, ik heb puur behoefte aan een algemene uitleg/informatie van een expert op dit forum.

  Ik ben een jongen van 28 jaar met lichte hypochondrie. Ik voel wel eens een bultje op m’n hoofd of ergens op m’n lichaam, of bijvoorbeeld de bijbal aan m’n teelbal waarvan ik dan kan denken dat het een bultje is enzovoort.

  Nu is mijn vraag het volgende; stel je zou kunnen denken (zoals ik met mijn angst wel eens doe) dat een van die bultjes kanker kan zijn en je wil dat voor jezelf uitsluiten. Vaak wacht ik met zo’n bultje een paar maanden en 9 van de 10 keer is die dan weg of niet gegroeid. Is het doorgaans met kanker zo dat dit gekenmerkt wordt door bult/tumor en/of dat kanker altijd groeit en groter wordt naarmate de tijd vordert? Kortom; als het bultje weg is of hetzelfde is en niet gegroeid is, is de kans dan klein dat dit kanker is omdat dat na een periode van een aantal maanden groter geworden dient te zijn? Een vriendin van mij die een opleiding volgt tot arts zegt namelijk dat kanker altijd iets is wat groeit en dat het onwaarschijnlijk is dat iets kanker is als het na een periode van 3-4 maanden nog steeds dezelfde grootte heeft.

  Ik hoor graag van iemand hoe dit zit en hoop dus wat algemene informatie te krijgen over kanker met betrekking tot groei.

  Gr!

  Reageer
  #2

  Je vriendin heeft gelijk

  Reageer
Reageer op: Uitleg kanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief