Kleine lymfeklier zichtbaar in hals voor 12 maanden nu, opinies?

 • #1

  Beste lezers,

  Ik zal hieronder mijn verhaal zo kort mogelijk toe proberen te lichten;

  Vanaf november 2018 heb ik een kleine lymfeklier opgemerkt aan de rechterkant van mijn hals, de ligging is hoog jugulair, dus aan de binnenkant van de nekspier. De lymfe voelt zich iets kleiner dan een erwt aan. Hij is niet geheel rond, maar ook niet boonvormig. Als ik mijn vingers langs mijn nek laat gaan voel ik hem, als ik mijn hoofd naar links draai is hij ook zichtbaar. Ik heb in februari 2019 en juli 2019 een echo laten maken. Hier kreeg ik terug dat er geen afwijkingen te zien waren en dat de lymfeklier als normaal wordt beschouwd. Ook heb ik bloedonderzoek gehad, ook dit kwam prima terug. Aangezien de lymfe nog zo klein is en zowel de echo's als het bloedonderzoek geen afwijkingen laten zien, zien mijn artsen geen reden tot vervolgonderzoek.

  Ik merk dat ik het lastig vind om me bij deze uitslagen neer te leggen. Vandaag de dag is kanker zeer aanwezig in de samenleving en kan ik het dan ook moeilijk uit mijn hoofd zetten. Ik heb geen andere symptomen dan de gezwollen lymfeklier. Mijn onrust komt ook voort door de textuur van de lymfe. Hij is dan wel klein (6mm gemeten op de laatste echo) maar voelt zich wel hard en niet beweeglijk aan. Aangezien ik al een jaar hiermee rondloop, geen B-symptomen heb, maar de lymfe ook niet weg lijkt te gaan ben ik zelf erg bang voor een indolent non-hodgkin lymfoom. In juli is de lymfeklier namelijk opgemeten (6mm), in februari niet. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen of hij groeit of niet. Ik heb dit benoemd naar de huisarts. Goed om te benoemen is dat ik het Epstein-Barr virus heb. Dit kan de kans op lymfomen vergroten. Ook dit heb ik me de huisarts opgepakt, echter vermoed hij nog steeds geen kwaadaardigheid. Waar ik mij ook dubbel bij voel is de uitslag van de echo's en de verschillende meningen van de huisartsen. Ik heb er ondertussen nu al vijf doktoren naar laten kijken. De één geeft aan dat er geen sprake is van lymfeklierzwelling, terwijl dit duidelijk wel op de echo zichtbaar is, de ander geeft aan dat het géén reactieve klier is (een die reageert op infecties). Dan blijft er toch maar één optie over?!

  Alle artsen benoemen dat dit normaal is, en dat meerdere mensen lymfeklieren kunnen voelen en zien. Dit kan ik ook. Ik heb meerdere in de nek die beweeglijk en zacht zijn. Echter springt deze klier er echt uit en is duidelijk anders dan de rest. Zijn er mensen die mijn ervaringen delen? Is er bij jullie of bij naasten wel een diagnose gesteld? Het voelt nu aan alsof ik maar moet wachten totdat er ooit klachten bijkomen. Dán worden er wel onderzoeken gedaan, aldus de artsen.

  Met vriendelijke groet,
  Fleur

  Reactie
  #2

  Ohja, ter beeldvorming; ik ben 24 jaar.

  Reactie
  #3

  Hi Fleur,

   

  ik heb soort van dezelfde klachten. Ik hoor graag van je hoe het is verlopen en of je vervolgonderzoeken hebt gehad

   

  groetjss

  Reactie
Reageer op: Kleine lymfeklier zichtbaar in hals voor 12 maanden nu, opinies?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief