Al minimaal een jaar opgezette lymfeklieren rechterkant van hals

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 17 jaar en zit al een tijdje met een "probleem".

    Ik kan niet precies vertellen hoe lang het geleden was maar het was zeker ruim een jaar geleden dat ik 2 keer vlak achter elkaar naar de dokter moest voor abcessen in mijn keel.
    Een tijdje daarvoor zat ik in mijn hals te voelen en voelde toen een vrij klein en ook vrij plat rond "bobbeltje" wat duidelijk onder de huid zat en ik ook kon bewegen. Ik heb het er tijdens dat doktersbezoek niet over gehad want het was vast een lymfekliertje die was opgezet omdat ik ziek was. Nu dus ruim een jaar verder, zit het er nog steeds en is het voor mijn gevoel ook groter geworden. Vandaag voelde ik er nog een zitten die veel groter is dan de eerste die ik ontdekte. Als ik erop druk, beweegt het de andere kant op. Het doet verder geen pijn maar ik voel het wel.
    Laatst was ik bij een plaatsvervangende dokter en die zei "het is gewoon een opgezette lymfeklier", hierbij vermeldde ik ook dat ik hem al ruim een jaar heb. Naar de dokter gaan heeft dus geen zin want daar krijg ik weer hetzelfde te horen. Begin volgend jaar heb ik wel een afspraak bij de KNO arts voor een tussenschot correctie, maar om nog een half jaar te wachten vind ik vervelend vooral omdat ik nu een tweede heb ontdekt. Verder heb ik ook een paar klachten maar ik weet niet of dat in verbintenis staat met elkaar.

    Ik hoop dat iemand mij misschien wat antwoorden kan geven of advies.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Neem aub contact op met de dienst hematologie van een universitair ziekenhuis.
    Het kan onschuldig zijn, maar het kan ook heel ernstig zijn, bijv. Hogdkin of Non-Hogdkin.

    Reageer
Reageer op: Al minimaal een jaar opgezette lymfeklieren rechterkant van hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief