Bloedgroep A moet ik zorgen maken voor kanker?

  • #1

    Ik ben erg bang voor kanker. Nu las ik dat mensen met bloedgroep A meer kans lopen op maagkanker (20%) en zelfs 37% meer kans op alvleesklierkanker dan mensen met bloedgroep O.
    Er zijn zelfs bloedgroepdieeten.
    Nu ben ik al een hele tijd erg angstig en wil het liefst zoveel mogelijk risico's uitsluiten. Ik zou bijv geen vlees en zuivel meer mogen nemen. Ik eet weinig vlees maar wel gewoon zuivel en eigenlijk zou ik liever willen weten of ik me met bloedgroep A daadwerkelijk meer zorgen moet maken en of het elimineren van bepaald eten wellicht te radicaal is. Het constant bezig zijn met het vermijden van risico's geeft me namelijk veel stress.
    Hoe komt men aan die percentage's, zo'n percentage van 37% vind ik nogal wat, terwijl alvleesklierkanker maar bij minder dan 5% vd mensen voorkomt (neem dit nu even als voorbeeld)
    En moet ik 20 of 37 procent dan echt zo letterlijk nemen? Of zijn er van genoemde kankergevallen toevallig 20% meer mensen met bloedgroep A. Zo zou je het ook kunnen opvatten.

    Reageer
    #2

    Tandor, weet u dat?

    Reageer
    #3

    Nee, ik heb geen idee waar de cijfers vandaan komen en of die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Je zou je daar eigenlijk ook helemaal niet mee bezig moeten houden...

    Reageer
    #4

    Dag Tandor, dank u wel voor uw reactie.

    Op internet staat dat mensen met bloedgroep A de meeste kans hebben op kanker. Dat er maar weinig mensen met kanker bloedgroep 0 hebben.

    Oftwel dat veel mensen met kanker bloedgroep A hebben, dit zou te maken hebben met een immuunsysteem dat eerder kankercellen of vreemde cellen 'toelaat'  omdat het lichaam deze niet herkent.

    Klopt het dan wel mensen in de A-groep vaker kanker hebben?

    Excuus voor mijn onzekerheid. Het zou goed zijn om er niet mee bezig te zijn maar nu ik dit heb gelezen houdt het me teveel bezig.

     

    Reageer
    #5

    Op internet staat heel veel, maar niet allemaal even betrouwbaar. Ik ken dergelijke onderzoeken niet

    Reageer
    #6

    Het kan schelen om dingen te eten die jouw lichaam nodig heeft en ook te zorgen voor voldoende voedingsstoffen. De ene bloedgroep kan misschien wat makkelijker zonder vlees dan de ander maar ik zou er niet krampachtig mee omgaan. Zuivel is in meerdere opzichte minder gunstig voor je lichaam dus beter spaarzaam gebruiken en beter biologisch. Je zorgen maken en angstigg worden heeft geen zin en is niet goed voor je lichaam. Beter je lichaam zien als je vriend, waar je goed voor zorgt.

    Reageer
Reageer op: Bloedgroep A moet ik zorgen maken voor kanker?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief