Chronische sinusitis

  • #1

    Beste lezers,

    ik heb last van sinusitis.

    Het begon allemaal een paar maanden geleden in de winter. Ik kreeg opeens een ontzettend sterk drukkend gevoel in mijn hoofd. Ik ben eigenlijk nooit ziek en herkende het op dat moment niet als sinusitis. (Ik ben een jongen van 22 jaar, enigzins roekeloos). Dus ik bleef gewoon zonder jas naar buiten gaan en omdat ik hoofdpijn dacht, dacht ik dat frisse lucht juist goed voor me was. Ik sliep gewoon met raam open. Na vier weken, kon ik niet meer door mijn neus ademhalen en zat denk ik elke holte vol. Ik kon niks meer ruiken of proeven. Het drukte bij mijn voorhoofd, bij mijn kaken, op mijn hoofd en bij mijn oren.

    Toen ben ik naar de huisarts gegaan. Ik had natuurlijk spijt dat ik mijn gezondheid zo verwaarloosd had. De huisarts zei dat ik moest stomen en rust moest houden. Dit heb ik toen gedaan, maar het werd nauwelijks minder. Weer naar de huisarts gegaan, dit keer een soort spray gekregen. Ik vond dat de spray erg matig hielp. Uiteindelijk begonnen de holtes zich te openen.

    En op een dag voelde ik me helemaal weer de oude. Lekker studeren, tenissen, biertje drinken met maten enz. En toen kwam het weer terug. Ik kreeg er ook steeds koorts bij en mijn hoofd voelde erg raar. Ik was erg geirriteerd en kon niet goed nadenken. Na een week of drie ging het weer weg en voelde ik me weer perfect. Dit duurde drie dagen en toen kwam het weer terug. Steeds begint het met pijn boven het gehemelte. Er is sprake van een continue stroom slijm die achter in mijn keel loopt. Soms ook een beetje pijn aan mijn keel. Ik heb toen nog 1 keer gehad dat ik me goed voelde, maar nu is het weer een lange tijd slecht. Het ergste is nog, dat het gewoon echt opeens omslaat. Dan ben ik gewoon aan het werk. En vrijwel opeens, begint de koorts, voel ik de pijn boven mijn gehemelte en kan ik niet meer goed nadenken. Het is echt heel erg demotiverend. En dan ploeter ik maar een beetje door op mijn studie.

    Omdat het steeds bleeft terug komen, ben ik weer naar de huisarts gegaan. De huisarts heeft me doorgestuurd naar de KNO arts. Ik voelde me die dag heel erg slecht en heb denk ik mijn verhaal bij de KNO arts veel te bescheiden gehouden. Hij heeft een foto gemaakt, (ct scan denk ik) waar wel iets op te zien was, maar hij zei dat ik gewoon moest wachten tot het overging. Moedeloos ging ik naar huis.

    Ik voel me op dit moment weer heel erg slecht. Ik heb continu koorts. Ik kan gewoon niet nadenken en me concentreren. Het leven is echt hel zo. Ik weet niet meer goed wat ik moet doen.

    Wat doe ik nu:
    -veel stomen
    -zoutoplossing in neus spuiten (op bed gaan liggen, met je hoofd over de rand en er dan in spuiten)
    -neusspray van de kruidvat drie keer per dag
    -ik heb nog een beetje spray van de huisarts over (die is volgens mij met corticosteroiden) en wil die weer erbij gaan gebruiken
    -heel gezond eten

    Het lijkt allemaal niet te helpen. Mijn neus ik redelijk open en er is niet eens zo'n sterk drukken gevoel. Maar zodra het een beetje in mijn keel begint te lopen en het boven mijn gehemelte pijn begint te doen, doen mijn hersenen het gewoon niet meer. Ik kan gewoon niet meer nadenken dan. Is er ook maar iemand die zijn sinusitis herkent in dit verhaal? Heeft iemand een tip om het beter te behandelen? Vind iemand dat ik nog een keer naar mijn huisarts moet gaan?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je wel terug moet gaan naar je huisarts en je opnieuw moet laten verwijzen naar en KNO arts. Ga dit keer dan naar een andere KNO arts en doe dan wel je hele verhaal.

    Reageer
    #3

    Ik heb naast mijn chronische sinusitis, regelmatig plotselinge hevige buikpijn. Het brand dan helemaal. Als ik dan ga liggen en ik me bijvoorbeeld op mijn zij dan begint mijn maag pijn te doen aan de zijkant aan de kant van het bed. Als ik me daar weer omdraai wordt het even beter en dan begint de pijn weer vol aan de andere kant. Mijn buik zwelt dan helemaal op. Na anderhalf uur is het voorbij. Het voelt als maagzuur.

    Verder heb ik ook vrijwel dagelijks diaree. Soms is het echt diarree, dus echt heel vloeibaar. Meestal is het semi-diarree, maar wel echt hele dunne poep. Tijdens de korte perioden dat ik me beter voelde, was de diarree ook weg.

    (Ik heb nog steeds last van sinusitis).

    Heb toch weer een nieuwe afspraak gemaakt bij de huisarts. Hij was er helaas niet en heb nu een afspraak bij de huisarts in opleiding. Ik heb zelf nog even verder gezocht op het internet en besloten te vragen of ik getest kan worden op een Helicobacter Pylori infectie. (De sinusitis, buikpijn en diarree passen hier alledrie bij). Behalve deze vraag weet ik niet goed wat ik nog meer aan de huisarts in opleiding kan vragen.

    Wat ik ga doen?
    -eerst mijn klachten goed beschrijven
    -zeggen dat het echt heel erg verveldend is en het echt een sterke negatieve invloed op mijn dagelijks leven heeft.
    -vragen of zij misschien een mogelijke oorzaak weet
    -vragen of ik een test op die helicobacter pylori kan doen

    Weet iemand misschien nog een oorzaak van mijn klachten? Dan wil ik dit graag aan mijn huisarts voorleggen.

    Reageer
    #4

    Maagzuur zelf kan natuurlijk ook die problemen veroorzaken. Dus ook zonder de Helicobacter. Misschien is het dan goed om een verwijzing te vragen naar de MDL arts. Die kan dan met een onderzoek en je maag onderzoeken en kijken of er sprake is van de Helicobacter Pylori.

    Reageer
    #5

    Vandaag dus bij de huisarts in opleiding geweest. Ik had wel het idee dat ze het oprecht vervelend vond dat ik al zo lang met klachten liep. Het bleek dat er vorige keer wel een allergie test is gedaan, maar om een of andere reden had ik daar nooit de uitslag van ontvangen. Daar was uitgekomen dat ik allergisch ben voor pollen, huisstofmijt en hond ofzo. Dus kijken of ik daar iets kan verbeteren. Ik heb geen contact met dieren en pollen kan ik niks aan doen. Weet iemand of je iets kunt doen tegen huisstofmijt?

    De huisarts in opleiding leek het waarschijnlijk dat de holteklachten door allergie kwam en ze vermoedde dat de buikklachten en darmklachten lost staan van de holteklachten.

    Ze vond die Helicobacter test een goed idee en ze heeft ook nog wat andere parasieten aangekruist, dus ik ga zo snel mogelijk die test doen en hoop dat er iets uitkomt.

    Reageer
    #6

    De holteklachten kunnen dan inderdaad door de huisstofmijt veroorzaakt worden. Alleen een beetje stom dat daar niet eerder iets over is gezegd. Je zou tegen de klachten een geneesmiddel kunnen gebruiken tegen allergische reacties.

    De huisstofmijt is een verhaal apart.
    Zorg voor een goede ventilatie van de woning. Regelmatig stofzuigen en zorgen dat het vochtigheidsgehalte van het huis niet te hoog is. 's avonds en 's nachts ramen sluiten.

    Reageer
    #7

    Erg vervelend! Ik merk precies dezelfde klachten: hoofdpijn druk op de kaken slijm in de keel vieze lucht/adem en regelmatig buikpijn en krampen! heb er helaas zelf al jaren last van echter nog sreeds geen concreet helpende oplossing: sterkte!

    Reageer
    #8

    bij mij hielp spoelen met de rhinohorn erg goed (6€) en na erg lange periode v sinusitis heb ik me verwend met zeezoutdouche: 10€ per fles (veels te duur, maar erg lekker -> op een gegeven moment probeer je door de pijn maar van alles) . Ik wilde een zoutgrot proberen (soort sauna iets) maar toen was t eindelijk over na een halfjaar.

    Bij mij hielp: veel rust: zodra je maar voelt aankomen dan t terugkomt gelijk rusten en vrijnemen (superirritant met werk) , stomen en neusspray met zoutoplossing. Ook preventief blijven sprayen 3x per dag. Het blijft mn zwakke plek helaas. Heel veel sterkte allemaal!!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Weet dat het een oude topic is maar toen ik 12 a 13 jaar oud was had ik veel last van mijn neus/ogen en hiervoor heb ik flixonase neusspray gekregen wat best o.k. hielp. Die spray heb ik een ruime tien jaar gebruikt. Wat niet goed is voor de neus, hierdoor kreeg ik hevige bloedneuzen toen ik tegen de 30 jaar aanliep. De bloedingen duurde 45 min tot iets over een uur. Dus in het ziekenhuis bij de KNO arts dicht later maken met zilvernitraat, 2x geweest maar na de eerste x geen bloed meer. Rond deze tijd kreeg ik ook het advies om inderdaad ook een rhinohorn te gebruiken, dit heb ik geruime tijd ook gedaan en moet zeggen het werkt erg goed. Ik deed dit elke avond en indien mogelijk 2x op weekenddagen (heb ik ook jaren gedaan). Ik merkte ook nooit of ik verkouden was trouwens want alles zat toch dicht en ja toen ik de rhinohorn gebruikte ben ik binnen enkele maanden wel verkouden geworden en heb ik het gemerkt in meer dan 10 jaar hoe dat ook alweer was.

    Sinds vorig jaar ben ik bij mijn oude baan weg (door stress). En rond die tijd vergat ik o.a. wel is de rhinohorn te gebruiken, waarna ik eigenlijk helemaal niet meer de rhinohorn gebruikte. Al meer dan een half jaar niet nu. Die hoeveelheid last die ik had, hoofdpijn, druk bij mijn sinussen en aan één zijde verstopte neus is wel weg nu.

    Wat ik nu doe is in de ochtend me neus snuiten en met douchen doe ik dat ook in de avond. Ik doe wel elke avond wat vaseline in mijn neus (voordat ik naar bed ga) dan gaat het niet vastzitten en wordt me neus niet zo ruw van binnen door het snuiten/afvegen.

    Bij mij was het kennelijk stress? Sinds rond de tijd van de citotoets tot aan mijn vorige baan heb ik er last van gehad en op dit moment heb ik geen last meer van.

    Reageer
    #10

    Denk eens aan wat je  eet.

    Het klinkt als een voedselintoleratie. Lactose?   Een osteopaat of mesoloog heeft zo de diagnose voor je als huisartsen het niet weten.

    Reageer
    #11

    @Pippi : Lactose heeft niets met chronische sinusitis of rhinitis te maken. Een osteopaat nog minder.

    Soms helpt het onder plaatselijke verdoving de sinusholtes te laten spoelen. Maar vaak is het een terugkerend probleem.

     

    Er zijn verschillende vormen :

    Acute bacteriële sinusitis

    Allergische sinusitis

    Fungale sinusitis

    Volgende draagt bij aan het worden van chronisch :

     

    luchtvervuiling,

    roken,

    maagreflux,

    allergieën bvb pollen ,

    verzwakte weerstand door ziekte,

    maar ook woon en -werkomgeving. ( ventilatie, vocht, wisselende temperaturen... )

     

     

    Reageer
    #12

    Mijn bijholte zit dicht druk op oog en nergens geen zin in

    Ook af en toe benauwd is dat normaal bij bijholte ontsteking

    Reageer
    #13

    Ja, dat kan heel goed

    Reageer
    #14

    Hallo, ik heb ondertussen al meer dan 30 jaar problemen met de sinussen. Ondertussen ook geopereerd, een aantal jaar geleden. Sindsdien spoel ik mijn neus dagelijks met de neus kan en zoutwater. Maar niets lijkt te helpen. De problemen worden ook meermaals per jaar acuut. Verschrikkelijk vermoeiend allemaal. De impact op het dagelijks leven is niet min. Ik kom bijvoorbeeld niet meer buiten als er teveel wind is, want dat geeft aanleiding tot dagenlange hoofdpijn en soms tot zo'n acute opstoot, die dan weer weken lang blijft hangen. Ik werd nooit getest op allergieën en heb ook geen idee of dat iets zou uithalen en waar ik daarvoor moet zijn.
    Ik het komt in onze familie heel vaak voor. Mijn moeder heeft het, net als twee van mijn zussen. En nu is ook mijn dochter op de sukkel hiermee.  Net een antibiotica kuur achter de rug, die iets of wat gewerkt heeft zolang het duurde. Een dag later kwamen alle symptomen weer terug. Ik ruik niet altijd alles, en soms heeft het weerslag op mijn stem en zicht.

    Ik ben het moe!

    Reageer
    #15

    Hallo,

    Ik heb 5 jaar rondgelopen met chronische bijholte ontsteking. Kenmerken vooral dichte neus, druk op wang, hoofdpijn, kop vol watten, moe, geen reuk/smaak, stem schor/weg, hoesten, veel snot in keel, benauwd.

    Na de standaard dingen zoals antibiotica/prednison kuur, neusspray, oogdruppels, hooikoortspillen, pufffers (alles gehad), rhinohorn, stomen en 3 kno artsen verder (zelfde ziekenhuis), werd uiteindelijk bedacht dat ik mijn neusschelpen maar moest laten wegbranden. Dat hielp ook niks.

    Ik heb jaren gevraagd om een gesprek met een allergoloog, maar dat vonden ze niet nodig, terwijl uit testen (ja, ook allemaal meerdere keren gehad) (allergietest, longtest) blijkt dat ik allergisch ben. Hoogst is huisstofmijt, mindere mate gras/boompollen. Meerdere malen gevraagd of ze mijn holte konden leegmaken en immunotherapie, maar daar wilden ze niet aan.

    Uiteindelijk second opinion aangevraagd, maar deze arts was snel weg (einde contract). Ik kwam er zelf, bij toeval door het lezen van mijn dossier, achter dat ik misschien wortelpuntontstekingen had. Dat bleek, gevolg 4 kiezen getrokken.

    Ook dat hielp niks. Weer terug naar huisarts, die nu zelf contact heeft opgenomen met een allergologe. Die vermoedde dat ik allergisch astma kon hebben en schreef Foster (naast salbutamol, die op zichzelf nooit hielp) voor. Na, inmiddels 5 jaar, wist ik niet wat er gebeurde. Ik kon weer normaal ademhalen en de 2e dag ben ik direct weer gaan lopen

    Inmiddels had kno arts nr 4 (ander ziekenhuis)mij doorgestuurd naar kno arts nr 5 en eindelijk zei deze kno arts, wat ik inmiddels al jaren wist. Operatie, weghalen ontstoken snot/slym in holte en cyste en ontsteking, wat er inmiddels bij is gekomen. Na heling starten met immunotherapie.
    Hij vroeg zich ook af, waarom dit jaren geleden niet is gedaan...

    Ik heb mijn medisch dossier helemaal doorgenomen en veel info opgezocht. En doorgezet (met vallen en opstaan en nog andere lichamelijke problemen/operaties tussendoor). En 3 ziekenhuizen en 5 kno artsen verder, wordt er nu eindelijk ook echt wat aan gedaan.
    Zoals ik al jaren vermoedde, denk ik dat mijn allergieen de oorzaken zijn van van de holte ontstekingen. Ik heb bijna geen stem meer (door jarenlang ontstoken snot/slym in keel zijn stembanden aangetast), maar hoop dat dat ook weer goed komt.

    Dus... als je langer last hebt van zaken, ga dan naar de huisarts en probeer zo veel mogelijk op te letten wat gezegd wordt. Lees je medisch dossier, zoek zaken op en probeer een persoon te vinden die je ook bijstaat (had ik niet en vooral na gesprekken wist ik de helft al niet meer).

    Ik weet nog niet wat de uitkomst gaat zijn, maar de enige 2 mogelijkheden die overbleven, die gaan nu eindelijk gebeuren.

    Reageer
Reageer op: Chronische sinusitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief