Onuitstaanbare Kramp in de Nek

 • #1

  Twee jaar geleden heb ik een week thuis gelegen met Kramp in mijn nek. Ik vind het heel moeilijk om dit goed uit te leggen dus ik zal mijn best doen.

  Probeer je hoofd naar links te draaien, zo ver als je kunt. Als het goed is kijk je nu over je schouder. Een week lang heb ik thuis over mijn schouder moeten kijken, en ondanks dat ik niet verder kon draaien dwongen de spieren in mijn nek om nog verder mijn hoofd te draaien. Zodra ik ontspan of beweeg voel je de spieren samenspannen en moet ik als een uil mijn nek omdraaien, altans zo voelt het. Ik moest aan de Zetpillen omdat ik geen medicijnen kon slikken. Tijdens een kramp rolde ik als een alligator door het huis, schreeuwend van de pijn.

  Ik heb al huilend de huisarts moeten smeken om thuis langs te komen, en toen heeft hij mij verteld dat ik 'niet zo gespannen' moest doen. U begrijpt natuurlijk dat ik daar vrij weinig aan had.
  Afgelopen week ben ik weer bij de huisarts geweest. Ik vertelde dat het gevoel in mijn nek langzamerhand terugkomt. Ik ben doodsbang dat ik diezelfde hel weer moet doorstaan en weet me geen raad. De huisarts kwam weer met geniale feedback:
  Ik moet 'niet zo gespannen doen'.

  Is er iemand hier met betere feedback, of iemand die hetzelfde heeft meegemaakt? Het voelt namelijk niet als een normaal iets.
  (oh, en ik ben 21 jaar, het begon op mijn 19e)

  Bedankt.

  Reactie
  #2

  Waarschijnlijk heb je dus last van een torticollis, ook wel draaihals genoemd.
  Het ontstaat door een verkramping van een nekspier.
  De pijn zit meestal tegenovergesteld van de zijde waarheen het hoofd gekanteld is. Het is op zich een onschuldige aandoening maar wel een heel vervelende. Normaliter gaat het vanzelf weer over tussen 1-4 weken.
  Er zijn verschillende oorzaken mogelijk waaronder op de tocht zitten ( autoraampje open bijvoorbeeld)of langdurig in een ongemakkelijke houding moeten zitten, maar ook spontaan. Soms door een verkeerde houding tijdens het slapen. Dan wordt je er als het ware mee wakker.

  De behandeling bestaat gewoonlijk uit warmte applicatie (midalgan bijvoorbeeld), fysiotherapie en soms en nekkraag. Voor de pijn kun je paracetamol gebruiken.

  Reactie
  #3

  Hey,

  Ik ken dit volledig!
  Ik heb nu vorige nacht ook weer een 'aanval' gehad.
  Ik ben 22 en heb hier al 5 jaar last van. Vroeger kreeg ik zo'n aanval 5tal keer in de week. Nu is dit in de maand geworden.
  Dokters zeggen dat het spanningspijnen zijn en dat het aan de stress zou liggen.
  Ik krijg zo'n aanval als ik me ontspan. Ik ga bv naar de cinema en hop daar is die. Ik heb er zelfs al fases op gezet zodat mijn ouders weten wat ze moeten doen.
  Fase 1: hoofdpijn en wat krampachtig worden
  Fase 2: Het erger worden van fase 1 en het amper uithouden (het uistellen van aanval tot ik ga liggen bv) Dan neem ik meestal een ibuprofen, een kersepitkussen en een zalfje dat warm wordt op mijn voorhoofd en nek.
  Fase 3: de aanval zelf, te vergelijken met klusterhoofdpijn, krijsend van de pijn, jezelf pijn doen (kloppen op voorhoofd) en het zelf niet weten.
  Fase 4: evenveel pijn hebben maar geen fut meer om erop te reageren. Dan val ik meestal na een tijdje in slaap.
  De volgende dag (nu) ben ik dizzy, heb amper evenwicht en stijf.

  Ik weet ook niet welke kant ik nog uit moet om deze aanvallen weg te krijgen of te verhelpen. Het kan liggen aan de stress. Maar is er nog een andere reden?

  Groeten,
  Evelien

  Reactie
  #4

  Hi,

  Ik heb hetzelfde alleen vroeger was het erger en kwam ik er achter dat 1 schouderblad verder van mijn rug af stond (voelde ik gewoon). Was niet waar volgens de dokter totdat ik hij een fysio kwam en bevestigde dat het wél zo was! Ben dus niet gek (erg leuk dat te vertellen hij de dokter)!

  Met therapie moet ik zeggen dat het goed ging, klachten werden minder. Maar nu ik ouder word, heb ik er geregeld maar in mindere maten last van. Ik heb het idee dat het meer een spastische spier is en dus doe ik dan wat in mijn nek iets bols pak sokken ofzo en ga daar op liggen, eerste instantie niks aan maar langzamerhand voel ik dan iets ontspannen en kan ik weer slapen. Weet niet of het goed is, maar het helpt! Dag erna meestal gevoelig en stijfjes maar wel over is mijn ervaring. Misschien heb je er wat aan!

  Gr Patrick

  Reactie
  #5

  Misschien heb je een chronisch tekort aan magnesium.
  Hierdoor kunnen de spieren in een verkramping schieten en hier heel gemeen in blijven hangen.
  Bij de Action zijn bruistabletten met magnesium te koop, maar er zijn ook suplementen verkrijgbaar bij de drogist die je dagleijk in moet nemen.

  Sterkte! Ik weet waar je het over hebt

  Reactie
  #6

  Dit overkwam mij afgelopen week. Plotseling enorme kramp in m' n nek. Hevige pijnscheuten aan de rechter kant.  Wat ik al snel door had is dat je moet proberen te ontspannen en je je hoofd in tegenovergestelde richting moet houden  (. In mijn geval dus naar links.) Verder naar de Dr en kreeg voor 5 dagen 3X p.d. 1 Diclofenac en voor 's nachts  1 Diazepam. De volgende dag nog wel een wat stijve nek maar nagenoeg pijnloos.

  Reactie
  #7

  Gisteren wakker geworden met ontzettende pijn. Veel magnesium ingenomen tegen de kramp. Valeriaan voor ontspanning van mijn hele systeem en paracetamol tegen de pijn, het helpt Veel warmte en gelukkig heb ik een infrarode deken, veel water en thee en maar overgeven aan het niks doen. Vanochtend wakker en gelukkig wat mobieler. Rust en Regelmaat

  Reactie
  #8

  Laat je verwijzen naar de neuroloog.
  Mijn vader had dit ook en is jaren van het kastje naar de muur gestuurd terwijl hij torticols spasmo bleek te hebben.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Allereerst zou ik u adviseren om een nieuwe huisarts te nemen en een klacht in te dienen tegen uw huidige arts, want dit kán echt niet. Verder heb ik de laatste tijd ook kramp in mijn nek (net nog bij de kassa van de AH) and thats not funny😳

  ik neem al elke dag magnesium en heb wel het idee dat krampen in benen en voeten minder zij maar zoals gezegd in de nek blijft het terugkomen . Ik zou het ook niet weten maar ga me er wel verder in verdiepen (even langs mijn huisarts😉), want het is verdraaide lastig en pijnlijk .

  Reactie
  #10

  Ja ik ben 14 en ik heb er op dit moment last van. Vanochtend werdt ik er mee wakker terwijl ik niet eens die dag ervoor wat geks heb gedaan. Ik kon mijn bed niet meer uit. Ik probeerde nog om goed te gaan liggen maar toen voelde ik ineens steken. Ik dacht dacht ik gewoon een beetje kramp had. Maar ik begon te huilen en raaktd in een ligte paniek. Ik riep zlsnel mijn zusje van 10 jaar en ze reageerde gelukkig meteen ik zei dat ze mama moest halen. Toen me moeder kwam heb ik een parecetemol gekregen ze zei dat ik maar onder een hete douch moest gaan. Ik werdt benouwt en voelde me misselijk toen ik mijzelf niet kon afdrogen en mijn moeder dat dus voor mij deet werdt het een beetje zwart voor mijn ogen en ik begon te hijgen. Ik werdt snel op mijn moeders bed gelegt en t ging weer. We zijn samen naar de huisarts gegaan en hij vertelde mij dat het een erg pijnlijke nek kramp is. Hij vertelde mij dat ik moest rusten. Ik moest gaan liggen met een hete kruik in mijn nek. En vefdomt ik kan me weer grotendeels weer bewegen. Ik ben erg blij dat t weer beter gaat.

  Reactie
  #11

  ik heb het ook maar alleen vandaag en het is heel vervelend

  Reactie
  #12

  4 dagen geleden werd ik wakker met nekkrampen die niet eens te beschrijven zijn, mens ontwaarding. Gister heb ik een brace om mijn nek gedaan, dit is een verbetering en kan nu ook uit bed komen. Verder is het nog wel heel gevoelig en heb nog wel last. Maar gelukkig geen aanvallen meer.

   

  Succes ermee

  Reactie
Reageer op: Onuitstaanbare Kramp in de Nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief