Rare klachten aan hoofd

  • #1

    Beste mensen,

    Aangezien ik min of meer ten einde raad ben, wil ik graag hier mijn verhaal doen. Hierbij alvast mijn excuses voor het lange verhaal.

    Het begon allemaal in de maand juni van dit jaar. Sindsdien heb ik last van een aantal vage klachten aan mijn hoofd. Op een avond kreeg ik ineens last van bepaalde prikkelingen/steekjes in mijn hoofd rond mijn kruin met uitstralingen naar andere plaatsen en ik had steeds het gevoel alsof er iets knapte en/of kon knappen. Daarbij kreeg ik ook een sterk verhoogde druk in het hoofd en leek het alsof ik 'iets voelde stromen'. Ook leek het af en toe alsof je even kon wegvallen. Daarop ben ik toen meteen naar de EHBO gegaan, aangezien ik hier behoorlijk bang van werd en dacht iets ernstigs.
    Bij de EHBO aangekomen kreeg ik het verhaal dat het hyperventilatie betrof en dat ze niet veel voor me konden doen. Het klopt dat ik enigszins aan het hyperventileren was, maar ik wist zeker dat dit slechts mijn lichamelijke reactie was op wat zich aan het voordoen was in mijn hoofd. Na even daar te hebben gezeten, ben ik later maar naar huis gegaan.

    Thuis bleven deze klachten zich in wisselende mate voordoen en werd ik er steeds meer van overtuigd dat er iets in mijn hoofd zat te vervelen. Ik kon niet meer goed slapen en het leek ook of mijn ogen wat achteruitgingen. Het vreemdste was dat zodra ik weer het gevoel kreeg alsof er iets in mijn hoofd stroomde, dat wanneer ik ging liggen, door de zwaartekracht dit zich verplaatste door mijn hoofd en ik op die plekken dan ook last begon te krijgen van prikkelingen/steekjes/druk. Het klinkt allemaal een beetje als een sciencefiction verhaal, maar ik het kan het nu eenmaal niet anders bewoorden.

    Ondertussen had de huisarts mij opgebeld (naar aanleiding van het bezoek aan de EHBO) en vroeg of ik even wilde langskomen. Daar mijn verhaal gedaan hebbende, zei hij eveneens dat het waarschijnlijk hyperventilatie betrof. Ik geloofde dit niet en wilde graag een afspraak maken bij de neuroloog om een MRI-scan te kunnen laten maken. De huisarts wilde voor mij wel een afspraak maken, maar vertelde erbij dat de kans zeer klein was dat ze voor mij een scan lieten maken met deze klachten. Ik zou daar wel voor zorgen, dacht ik toen.

    Bij de neuroloog aangekomen deed ik mijn verhaal opnieuw en ook zij wist na een paar kleine onderzoekjes niet goed wat ze ermee aan moest. Aangezien ze thuis niet goed worden van mij in positieve zin, is mijn vader meegegaan om eveneens een scan te eisen. Dit is ons gelukt en er zou eind juli een MRI-scan worden gemaakt.

    De uitslag van de scan was positief; er zat slechts een cyste in een bijholte en deze zou binnen een aantal weken vanzelf weg moeten gaan. De neuroloog deed het toen af met spanningshoofdpijn en ik ging opgelucht naar huis.

    Je raad het al, de klachten bleven aanhouden. Ik probeerde er echter niet aan te denken en maakte me ook een heel stuk minder druk, aangezien er niets ernstigs was ontdekt op de scan. Toch bleven deze klachten met af en toe grote pieken me het leven zuur maken. Er waren overigens ook dagen dat ik er weinig van merkte, maar het bleef bijna altijd minstens sluimerend op de achtergrond aanwezig. Ik had overigens ook totaal geen aanknopingspunt(en) van welke factoren de klachten deden versterken.

    Ik heb hier een aantal maanden mee doorgemodderd, maar het verbeterde maar niet. Ik kreeg vanaf augustus/september zelfs ook last van een sterk verkrampte nek (voornamelijk aan de rechterzijde). Dit kon er ook nog wel bij. Ik wist toen niet meer wat te doen, aangezien ik overal wordt afgescheept en ik voor mijn gevoel nergens serieus wordt genomen.

    Enige tijd later aan het eind van maand oktober, merkte ik ineens dat ik een raar onderhuids bultje had zitten op mijn achterhoofd. Precies in het kuiltje bij de schedelrand. Het had en heeft een kleine omvang (ongeveer 0,5 cm) en een beetje een ronde/ovale vorm. Er is overigens niets te zien aan de huid waar het bultje zit.
    Nu komt het bizarre: op het moment dat ik er wat aan zat te friemelen en er enigszins wat harder overheen wreef/drukte, kreeg ik exact of in iedere geval in grote mate dezelfde klachten als hierboven beschreven. Op dat moment voelde het alsof er iets knapte en leegliep in mijn hoofd. Het bultje was ineens ook kleiner?! Ook kreeg ik die sterk verhoogde druk, steekjes/prikkelingen door het hele hoofd en dat plekje waar het bultje zit bleef vervelend aanvoelen (niet pijnlijk).
    Twee dagen later was dat bultje weer dezelfde grootte en toen ik daar wederom aanzat, kreeg ik weer hetzelfde.

    Hierop ging ik weer terug naar de huisarts met eindelijk een mogelijk aanknopingspunt, alhoewel ik er natuurlijk bang voor was dat hij dit niet serieus zou nemen. Zelf vind ik het ook meer dan bizar, maar het is toch echt wat er gebeurde en wat ik lichamelijk voelde met m'n volle verstand.
    De huisarts vertelde me dat deze klachten absoluut niet door dat bultje kunnen komen en begon ineens over een angststoornis. Hier geloof ik helemaal niets van, aangezien ik duidelijk weet wat ik voelde en wat er gebeurde en gebeurd is. Er zit duidelijk iets te vervelen bij m'n achterhoofd, dit voel ik de hele dag door en het is dan wel heel toevallig dat ik precies bij het stevig aanraken van dat plekje deze klachten kreeg. Dit bezoek leverde dus wederom niets op en nu ben ik wel zo'n beetje ten einde raad wat ik nog kan doen om deze klachten te verhelpen.

    Ik hoop dat iemand me wat advies kan geven in deze en/of ook te maken heeft gehad met iets wat hier enigszins op lijkt.

    Met vriendelijke groet,

    RobinG (23 jaar)

    Reageer
    #2

    weet je al wat het is? jouw klachten lijken nl. op de mijne..

    Reageer
    #3

    Hallo robinG met anton ik loop ook al maanden thuis omdat ik een pijnlijk,drukkend gevoel in mijn hoofd heb elke dag heel de dag en nacht door.Daarbij ben ik ook nog duizelig,misselijk.en bij inspanning word het als maar erger,heb ook het gevoel of ik neer kan vallen .naar ik heb of ben ook al overal geweest.Uroloog,cardioloog.daar konden ze allemaal niets vinden.22-06-2012 heb ik een mri scan+ mrv laten maken en daar krijg ik op 02-07-2012 uitslag van bij de neuroloog maar dat zal ook wel goed zijn maar nu moet ik van de bedrijfsarts woensdag 04-07-2012 weer volledig met werk gaan hervatten maar dat kan en gaat niet wil niet op het werk in elkaar zakken of erger daar pas ik voor dus ga woensdag gewoon naar het werk toe en na 2 uur zeg ik het gaat niet ik ga weer naar huis toe.

    Reageer
    #4

    Hallo Robin,

    Hoe is het inmiddels met je klachten? Ik ervaar namelijk dezelfde klachten, inmiddels al zo'n week of 8. Ben hiervoor bij de huisarts geweest, bij de cardioloog, de neuroloog en binnenkort naar de internist. Mijn huisarts houdt het vooralsnog ook op spanningshoofdpijn en een angststoornis. Bij mij komt er ook nog bij, dat op het moment dat ik ga liggen, het in mijn hoofd als het ware begint te brommen/trillen. Ik ben onder behandeling van een fysio ivm spanningshoofdpijn, maa heb niet het idee dat de klachten minder worden. Ik slaap al weken nauwelijks en word er zo langzaam aan gek van.
    Wie herkent dit?????

    Reageer
    #5

    Probeer eens een acupuncturist.

    Reageer
    #6

    Hallo, ik zit ook al maanden met ongeveer dezelfde klachten: pijn in de nek, kaak, kiezen, versterkende geluiden en prikkelingen in het hoofd met vergeetachtigheid en slechte concentratie en slecht zicht. Ik ben achterover gevallen en heb sindsdien pijn vanaf de nek tot onderin de rug en daarna hoofdklachten. CT-scan was goed. Neuroloog wilde geen foto van de nek maken, maar stuurde me naar de kaakchirurg. Ben ook van het kastje naar de muur gestuurd en weet soms niet waar ik het zoeken moet. Neuroloog en kaakchirurg denken aan TMD door knarsen/klemmen in de slaap: denken aan spanning. Heb meer dan een maand 's nachts een splint in de mond, maar geen verbetering. Kan zelfs geen ontspannende dingen doen. Ik houd mij aanbevolen voor tips.

    Reageer
    #7

    Chiropractor!

    Reageer
    #8

    Ik heb ook de zelfde klachten en ben,naar de dokter gegaan die zegt spanningshoofdpyn en hyperventilatie aanvallen ze heeft me aan geraden om naar een kinesiste te gaan . Ik wordt ook stil aan gek van die prikkelingen het is zeer vervelend zeker als je Wilt slapen. Hopelijk verdwijnt het eens van zelf of gaat het beter met de therapie van de kinesiste .

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    willij
    ik heb heel veel last van nek en hoofdik zit al 30 jaar in rolstoel door hernia operatieshet is begonnen toen ik met morfine pleisters begon en daar helemaal ben door vergiftigt ik moest met al mijn tabletten gelijk stoppen en toen 3 maanden op bed gelegen kon niets meer nu heb ik deze vervelende kwaal ervan over gehouden en nu zeggen ze het is spanning maar ik zelf heb ik dat niet vindt ik
    het is als of mijn ader sprinkt en duizelig niemand kan mij helpen
    om gek van te worden ik slik een Tramadol per dag en 3 troumeel meer durf ik niet meer ik heb negen jaar 3 tramadol per dag geslikt diazepan domperidom
    maar kan bijna niet gewoon meer leven beef dan ook veel is er iemand die hier ook mee moet leven graag een antwoord

    Reageer
    #10

    Ik herken mij ook in jouw verhaal.
    Ik heb zelfs sinds enkele maanden een raar gevoel links bovenop / zijkant van mijn hoofd.
    Het gekke is dat ik het alleen voel als ik door mijn mond inadem.
    Ik voel dan heel veel en duidelijk tintelingen / gekraak aan de linkerkant van mijn hoofd. Wanneer ik door mijn neus adem voel ik niks raars, alleen af en toe een knakje.

    Ik ben bij de dokter geweest en die keek mij aan, lachte en zei: 'hier kan ik niks mee'. 'dit zijn hele vage klachten en kan gewoon niet'. Tja en toen kon ik weer gaan met het gevolg dat ik nu al maanden bij iedere inademing hele irritante tintelingen en kraakjes in mijn hoofd heb.

    Ik weet niet wat ik moet doen. Probeer zoveel mogelijk door mijn neus te ademen, maar dat gaat moeilijk want die zit 9 van de 10 x dicht / bijna dicht.

    Iemand enig idee wat hetkan zijn?

    Reageer
    #11

    Ik denk dat het goed is om terug te gaan naar de huisarts en een verwijzing te vragen voor de KNO arts.

    Reageer
    #12

    ik heb precies hetzelfde en wordt afgedaan met angst stoornis , makkelijk toch en de huisarts wil mij niet door verwijzen naar een neuroloog, wordt er gek van de hele dag gaat het door, weet ook niet wat ik er mee aan moet.

    Reageer
    #13

    Afgedaan met een angststoornis. En wat doet de huisarts daar dan mee? Want als de huisarts dat al vaststelt, moet hij ook doorverwijzen.

    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #14

    heb jij dat nu nog steeds??

    Reageer
    #15

    we zijn nu 8 december 2018 , en wil graag weten hoe het gaat met Robin , omdat ik sinds een paar weken datzelfde gevoel heb , heb je intussen een oplossing / welke , graag een antwoord a u b

    Reageer
Reageer op: Rare klachten aan hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief