klap op hoofd

 • #1

  Ik heb een vraagje. AFgelopen donderdag heb ik een flinke klap op mijn hoofd gekregen met een stang (in de buurt van mijn slaap). Ik kreeg vrijwel meteen een bult, maar geen hoofdpijn en het was op het moment zelf ook niet pijnlijk. De bult was de volgende dag weer weg, maar nu is de plek waar ik de klap op kreeg heel erg pijnlijk. Verder is er niks aan te zien, maar ik ben toch een klein beetje onzeker over wat ik moet doen. Ik heb dus geen hoofdpijn, maar wel een pijnlijke plek. Heeft iemand advies? Moet ik me zorgen maken??

  alvast bedankt voor het antwoord!

  groetjes Nina

  Reageer
  #2

  Ik heb het vermoeden dat je een flinke beurse plek op het hoofd hebt. Omdat je niet spreekt over duizeligheid, bewustzijnsverlies, misselijkheid, overgeven en neurologische uitvalsverschijnselen, denk ik dat de schade heel erg meevalt. Je bloedt niet uit het oor, je hoort normaal, en dat zijn allemaal positieve signalen dat het waarschijnlijk wel meevalt. Mocht je je toch zorgen maken omdat er volgens jou wel meer aan de hand is, ga dan even naar een dokter die je kan onderzoeken. Zoals je het beschrijft lijkt het allemaal redelijk onschuldig, al is het vervelend genoeg dat het zo'n pijn doet. beterschap in ieder geval.

  Reageer
  #3

  Alhoewel je geen ernstige symptomen beschrijft (bloed of vocht uit de neus, deuk of scheur is de schedel, er geen 'Glasgow-comaschaal' symptomen worden genoemd, en er geen bloedingen zijn en reeds bovengenoemde symptomen), zou ik toch een vinger aan de pols houden bij dit soort heftige letsels. Mocht je neurologische verschijnselen ondervinden, of andere klachten hebben die je zorgen baren, ga dan wel gelijk naar een dokter voor onderzoek. Uit het feit dat je de dag erna wel ineens verschijnselen hebt (pijn) zegt het gezonde verstand dat er meer aan de hand zou kunnen zijn...

  Reageer
  #4

  Bedankt voor jullie antwoord. Ik zal het in de gaten houden. De meeste pijn voel ik overigens als ik mijn wenkbrauwen frons of mijn hoofd ineens omdraai (het voelt dan net of er opgedroogd bloed achter mijn hoofdhuid zit dat een beetje breekt zeg maar). Maar goed nogmaals bedankt voor het antwoord!!

  groetjes Nina

  Reageer
  #5

  Aan je beschrijving te zien, kun je het hele voorval nog goed herinneren. Als je buiten bewustzijn bent geweest of misselijk wordt of moet braken of zo moet je je snel onder medische behandeling stellen. Maar van dat alles is dus geen sprake? Zijn ook je reflexen o.a. knijpen knipperen ogen, tong uitsteken, knijpen in hand nog goed? Rechtop gaan staan en met je ogen dicht met eerst je linkerwijsvinger puntje van je neus proberen aan te raken. Vervolgens het zelfde proberen met gesloten ogen met je rechterwijsvinger.Als je begint te wankelen of zo, kan er iets aan de hand zijn. Lijkt me overigens toch verstandig om er even een arts/neuroloog naar te laten kijken. Heel veel beterschap

  Reageer
  #6

  Waarom lijkt het jou verstandig er een neuroloog naar te laten kijken Kevin? Welk argument heb je hiervoor? Waarop baseer jij deze mening?

  Reageer
Reageer op: klap op hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief