Kaakcorecctie

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 15 (bijna 16) en heb een vrij lange kin. Dit zou verholpen kunnen worden met een onderkaakcorecctie, maar volgens de tandarts ben ik hier te jong voor. Zijn er mensen die het zelfde probleem hebben, maar ondanks de leeftijd toch geholpen kunnen worden?

  Alvast bedankt,

  Britt

  Reageer
  #2

  en het is ook nog is zo dat ik een klasse 3 heb en mijn onderkaak dus beetje bij beetje groeit, mocht dit erger worden is het gevaarlijk en is de opperatie vroeger nodig, maar op dit moment is er nog niks aan de hand.

  Reageer
  #3

  Beste Britt,

  Waarschijnlijk omdat jij al volgroeid bent, heeft het voor een orthodontist geen zin meer te proberen jouw klasse III evt te verhelpen met een beugel. Om dan toch jouw kaken in een goede relatie te kunnen zetten, is een operatie nodig (icm een beugel). Het kan zijn dat jouw bovenkaak onderontwikkeld is gebleven tov jouw onderkaak. Ook kan het zijn dat jouw onderkaak ahw te ver naar voren is gegroeid tov jouw bovenkaak. Een conbinatie van die 2 is ook mogelijk. Hoe dan ook, 1 van de 2 of allebei zullen chirurgisch gecorrigeerd moeten worden om jouw kaken weer goed tov elkaar te laten staan. De reden dat men daar nu al mee wil beginnen is wellicht dat als jij nog door gaat groeien, de afwijking alleen nog groter wordt (en de behandeling evt lastiger). Je bent nog wel jong, je moet wel achter de behandeling staan en er klaar voor zijn.

  Succes en sterkte

  Reageer
Reageer op: Kaakcorecctie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief