Last van doof gevoel linkerkant gezicht

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik heb inmiddels al weer zo'n 2 jaar last van een doof ontstoken gevoel aan mijn linkerkant gezicht, alsof er een ontsteking of vocht achter mijn oor zit.

  Soms krijg ik er wat pijnschokjes bij het oor dat uitstraalt naar de rest van mijn linkerkant, het doof gevoel is nu constant aanwezig en belemmert mij. Ik wordt gauw moe en lig soms tussen de 19:00en 20:30 op bed, soms zelfs eerder en wordt elke morgen duizelig en misselijk wakker met een barstende hoofdpijn, ik blijf daarddor ook nog langer liggen. Ook heb ik nu driemaal meegemaakt dat ik bij inspanning zo duizelig en misselijk werdt dat ik tegen het flauwvallen aan zat, ik durf me nu eigenlijks niet meer te veel in te spannen, bang dat het gevoel weer naar boven komt.

  Wat zou het kunnen zijn?

  Reactie
  #2

  Misschien zit er een zenuw beklemd door een scheefstaande nekwervel. Dat kan jouw duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn verklaren. Ben je hier al mee naar de huisarts geweest? Hij kan je doorverwijzen naar een chiropractor. Succes.

  Reactie
  #3

  Ik verbaas mij erover dat je met deze klachten nog niet bij de huisarts bent geweest. Er lijkt sprake te zijn van uitval van een zenuw die het gevoel in het gezicht regelt, en het evenwichtsorgaan lijkt niet goed te werken. Met jouw probleem dien je naar de huisarts te gaan voor een onderzoek en een diagnose zodat dit behandeld kan worden. Laat je weten wat er precies aan de hand is?

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  uitval gevoel in gezicht
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/196278-uitval-gevoel-in-gezicht.html

  Reactie
  #5

  Ik ben wel bij een huisarts geweest maar die kon er weinig van maken en ik ben doorgestuurd naar een kno arts, die afspraak is binnenkort...ik laat het even weten hoe dat is gegaan...

  Reactie
  #6

  Niets gevonden bij ct scan en daarmee is dit, ondanks dat ik er last van blijf hebben uitgesproken....

  Reactie
  #7

  Sinds een jaar maak ik wat speeksel teveel aan tijdens eten.
  Ook krijg ik een loopneus tijdens eten.
  Wat er nu sinds een maand bijgekomen is: Mijn rechter gezichts helft voelt aan alsof ik verdooft ben door de tandarts. Soms bijt ik nu spontaan tijdens het eten op mijn tong en dat voel ik weer wel.

  De huisarts weet niet wat het kan zijn, over 2 weken krijg ik een echo van het gezicht.

  Komt dit overeen met uw klachten? (Nick Man / 51)

  Reactie
  #8

  Hypersalivatie of sialorrhoe heeft vele verschillende oorzaken. In combinatie met progessieve sensibele uitval van de gezichtszenuw bestaat er verdenking op een progressieve infectie of een ruimte innemend proces.

  Mogelijke oorzaken die beide symptomen zouden kunnen verklaren zijn: de ziekte van Bell, of andere aandoeningen van de zenuwen zoals polyneuropathie of myasthenia gravis.

  het beste overlegt u met de huisarts die u kan onderzoeken en de beschikking heeft over uw medisch dossier.

  Gebruikt u reeds antibiotica? Heeft dit tot resultaten geleid?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heeft u last van geheugenproblemen? Heeft de huisarts over Parkinson gesproken?

  Reactie
  #10

  Nee Annelies, geen geheugen verlies.
  Inmiddels bij de Neuroloog geweest, deze weet niet wat het is. Nu mag ik een MRI laten doen (weer 6 weken wachttijd). Ondertussen geen verbetering.

  Reactie
  #11

  Welk deel van het gezicht bedoel je? Kun je het aangeven middels een afbeelding zoals http://www.med.yale.edu/caim/cnerves/cn7/cn7_graphics/fig7_1.gif

  Reactie
  #12

  Check deze afbeelding: http://face-and-emotion.com/dataface/anatomy/media/facialsensorynervedist.jpg

  Reactie
Reageer op: Last van doof gevoel linkerkant gezicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief