Plotse druk, spanning linkerkant hoofd

 • #1

  Beste lezers,

  Sinds 1 maand ervaar ik soms een plotse druk, spanning boven op het hoofd aan de linkerkant. Dit wordt soms gevolgd door verdoofd gevoel aan linkerkant gezicht. Ik voel ook dat mijn tandvlees gezwollen staat, pijn in kaakbeen een verdoofd gevoel rond het oog. Soms ook tintelingen.
  Ik ben vorige week in paniek naar de dokter geweest (ik ben bang dat er een tumor in mijn hoofd zit).
  Volgens de dokter is het een combinatie van migraine, sinusitis en paniekaanvallen?
  Ik weet het niet... Ik heb geen erge hoofdpijn enkel die druk en spanning.. Paniekaanvallen hebben ik telkens ik die plotse druk gevoel.
  Er hangt precies extra gewicht aan die kant van het hoofd. Erkent iemand deze symptomen?
  Ben al vaak op deze site geweest maar nog nooit een bericht gestuurd.

  Reactie
  #2

  Hai Corinne,

  De huisarts heeft dus al een diagnose gesteld.

  Migraine is een neurovasculaire aandoening gekenmerkt door aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft. Hierdoor kun je ineens tijdelijk even niets veminderd voelen op sommige plekjes en het kan flinke hoofdpijn geven aan een enkele zijde van het hoofd.

  Wat is nu concreet jouw vraag?

  Maaike

  Reactie
  #3

  Dag Maaike,

  Eerst en vooral bedankt voor de reactie.
  Ik denk dat ik gewoon heel bang ben om een hersentumor te hebben. Mijn angst is waarschijnlijk veel groter dan het geen wat ik ervaar.
  Mijn vraag is eigenlijk wat en vanwaar komt de druk, spanning op die bepaalde plek op het hoofd.
  Die spanning komt plots opzetten. Vaak gaat dit gepaard met een verdoofd gevoel aan de linkerkant van het aangezicht.
  Ik heb geen hoofdpijn. Bij migraine heb je dit wel, ik ervaar dit maandelijks. Hormonenmigraine.
  Mijn vader is 8 jaar geleden overleden aan longkanker met uitzaaiïng naar de hersenen. De hersentumor is eerste ontdekt. Vandaar mijn grote angst dat ik ook een tumor heb.
  Dus telkens ik die spanning, druk gevoel sla ik in paniek.

  Reactie
  #4

  Wat vreselijk dat je dit hebt meegemaakt en wat maakt het jouw angst begrijpelijk!

  Jouw klachten lijken werkelijk het meest op migraine veroorzaakt door de schommelingen in jouw vrouwelijke hormonale toestand gecombineerd met spanningshoofdpijn als gevolg van jouw angst en stress.

  Bovendien zijn hersentumoren in het algemeen niet erfelijk. Sommige hersentumoren komen weliswaar vaker voor bij bepaalde erfelijke ziekten, maar deze erfelijke ziekten zijn op zich weer erg zeldzaam. Dus dan zou het interessant en geruststellend kunnen zijn als je weet aan welke soort hersentumor jouw vader is overleden om te kunnen vast stellen of jouw angst ook gebaseerd is op de realiteit of dat het werkelijk alleen een hersenspinsel is dat jou dwarszit.

  Je kunt ook de huisarts om de pil vragen die de hormonale schommelingen dermate beïnvloedt dat jouw maandelijkse hoofdklachten aanvallen milder kunnen worden.

  Ik ben benieuwd wat je met deze informatie doet.

  Reactie
  #5

  Lees ook de informatie van het KWF Kankerbestrijding over erfelijkheid en hersentumoren op: http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=15308

  Reactie
  #6

  Dag Anke,

  Bedankt voor jouw begrip. Door uw reactie voel ik me toch wat gesteund.

  Ik ervaar dat heel veel mensen iets als angstaanvallen niet begrijpen. Voor velen is dit geen ziekte of iets waar je niet mag over klagen.
  Van zodra je iets voelt dat je niet kan thuis wijzen zoals die plotse druk op het hoofd en dat verdoofd gevoel dan sla je in paniek. Van alles spookt door je hoofd en dit maakt het alleen maar erger.

  De hersentumor van mijn vader was een uitzaaisel van longkanker. Er is niemand in de familie die ooit al aan een hersentumor is gestorven vandaar dat ik bijna 100% zeker ben dat het niets met erfelijkheid te maken heeft.

  De hormonenmigraine heb ik voor de eerste keer gekregen na de geboorte van mijn dochtertje (ze is nu 20 maand). Maandelijks heb ik tot 3 dagen toe migraine. Binnenkort schakel ik over naar de spiraal, misschien is dit beter.

  Groeten,
  Corinne

  Reactie
  #7

  Ik lees nu dat ik niet de enige ben met deze vage klachten.. Ik ervaar ook sinds deze week een enorme druk/prikkeling aan de linkerkant van mijn hoofd en heb geen idee waar het van is, het voelt ook verdovend en vreemd en niet als hoofdpijn.... Ik kan het niet goed thuisbrengen. Mijn vader heeft ook jaren geleden een hersentumor gehad en is een paar jaar later overleden aan longkanker. Deze gedachte komt dan wel opspelen en dan voel ik ook weer paniek.
  Zijn jou klachten vanzelf weggegaan corinne of wat heb je er tegen gedaan?
  Groetjes sandra

  Reactie
  #8

  Hallo,

  Ik herken jou situatie volledig. Ik zit namelijk met hetzelfde probleem. Ook identiek de linkerkant van men hoofd. Ik heb een aantal jaren een burnout gehad. En ben al heel men leven gevoelig om prikkels te verwerken (gevoelig tegen overbelichting en lawaai enz) Ik heb een lange tijd in enorme chaotische toestanden moeten leven. Hierdoor is mijn gevoeligheid voor prikkelinformatieverwerking in de hersenen chronisch geworden. Dit betekent dat ik dus nooit rust meer heb in me hoofd. Ook niet als ik in een prikkelarme ruimte zit, zelfs in men eigen thuis niet. Nooit rust in men hoofd betekent ook een hel. Ook je slaap lijdt hier enorm onder. Die chronische overprikkeling voel ik enkel aan de linkerkant van men hoofd. Ik heb al vannalles geprobeerd. celzouten van dr shussler, bachbloesemcombinatie. Reiki op de kruinchakra. Reiki chakra-olie aansmeren. Weet het ook allemaal niet meer. het is al bijna drie jaar zo. en hoop dat het ophoud. vele groetjes en sterkte! Bjorn

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi,

  Ik heb al best lang van hoofdpijn. maar sinds 5 jaar ongeveer ben ik steeds minder gaan autorijden daardoor, werd paniekerig ervan op de snelweg door mijn hoofdpijn.
  Mijn klachten zijn , druk op het hoofd,net alsof er iets in zit, steken en druk in mijn hoofd en voel me soms wat wiebelig als ik bv lang met stilstaan. Ook heb ik een knobbeltje achter op het hoofd als je er op druk voelt het niet echt lekker.
  Ook had ik een tijdje terug een eng verdoofd gevoel in mijn hoofd, dat heb ik een paar jaar geleden ook gehad, en toen deed de huisarts er niets aan. Terwijl ik er angstig van wordt, want het is toch niet fijn als het je hoofd betreft.
  Elke keer doen ze het af als spanningshoofdpijn maar ik weet dat het dat niet is, het voelt zo raar

  En sommige mensen in je omgeving die snappen niet dat je daardoor geen auto meer rijdt, dat je daardoor angstig er van wordt. Die zeggen pak toch gewoon de auto, maar als je je niet lekker voelt is het makkelijker gezegd dat gedaan.

  Elke dat heb ik het, en soms breekt het me echt op, heb ook twee jonge kinderen en wil er ook voor hun zijn, maar ben ook weer vaak heel moe.
  Zou graag willen zien dat de huisarten beter naar de klachten kijken ipv je weer naar huis sturen met niets.

  Gebruik sinds kort van Bach bloesem om tot rust te komen maar dat werkt nog niet maar dat gebruik ik ook pas drie dagen, hopelijk werkt het.

  Reactie
  #10

  Waarom wordt er geen MRI gemaakt? Jij voelt toch het best dat er iets niet goed is? Ik zou alles proberen om zoveel mogelijk te kunnen uitsluiten.

  Reactie
  #11

  ik heb dat ook aan linker kant hoofd het is erg lastig maar er is eigenlijk niets aan te doen.het is onschuldig .EEn neuroloog zei eens /Ja eh ik ben god niet [kon niets vinden] ik ben neuroloog.j Ja dan ben je uit gepraat.

  Reactie
  #12

  Ik heb het zelfde gevoel,maar dan sinds kort permenet,kreeg het na Clarinet studeren.
  Komt het daar door ?

  Reactie
  #13

  Hallo,

  Ik loop met exact dezelfde problematiek rond. Ik heb een reeks neurologische testjes moeten doorlopen, ook zijn mijn pupillen gecontroleerd (de contractie daar van). Ook ik was erg bang voor een hersentumor. Aan de hand van deze testen konden ze eigenlijk wel uitsluiten dat dit niet het geval was. Bij mij is het dus ook een stressfactor. Ik heb het een aantal jaren geleden ook ervaren en het is daarna geleidelijk weer over gegaan maar het is nu helaas weer terug.

  Ik heb veel rumoerige periode's gehad in mijn leven en merk dat ik die niet altijd even lekker kan oplossen. Ik ben 25, ben mijn moeder verloren aan kanker, heb geen stabiele jeugd gehad, zit in het vierde jaar van mijn HBO, ondervind veel irritaties in drukke omgevingen en heb ook last gehad van slaapproblemen.

  Wat ikzelf nu probeer is in ieder geval te bewegen iedere dag, even kort sporten, zwemmen is bijvoorbeeld heel prettig, ik eet gezond, ik ben gestopt met alcohol en koffie (hoe moeilijk ook haha) en ik heb een psycholoog ingeschakeld. Schroom niet om deze stap te zetten wanneer je het moeilijk hebt. Ik merk in ieder geval dat het er over hebben erg prettig is. We zoeken immers elkaar ook op, en in die zin een passend antwoord, op dit forum.

  Mocht je het prettig vinden om te lezen hoe ik hier verder mee ga en of het met deze stappen beduidend minder wordt, dan mag je me best mailen: [email protected] Heel veel sterkte iedereen, ik weet hoe vervelend het is en hoe het je echt down kan maken. Vraag daarnaast gewoon altijd door bij de huisarts, zij zijn er immers om te helpen. Schaam je niet, je zeurt niet. Je wilt gezond zijn en mee kunnen draaien in het dagelijks leven, niets mis mee ;).

  Reactie
  #14

  hallo

  ik heb dit ook alleen dan aan de rechter kant....bij teveel inspanning krijg ik ineens druk aan de rechter kant van me hoofd en men gizicht voelt half verlamt...ik raak ook in paniek..bang om een hersentumor te hebben of dak een infarct krijg...
  heb ook meer klachten..ik loop er al een jaar of 6 mee rond...wel blij om te lezen dat ik niet de enige ben die dit heeft...
  ik heb een gevoel van ongeloof....waarom voel ik dit terwijl ik gezond ben denk ik dan...als ik geen ziekte heb dan hoor ik dit niet te voelen allemaal...heel erg storend en ik schaam me er ook voor...schijnt allemaal bij paniekaanvallen te horen...pfffff en dan de vraag wanneer en hoe kom je er vanaf..

  groetjes klaske

  Reactie
  #15

  Dag allemaal, ik ben Noor en heb sinds kort de zelfde situatie aan de rechterkant.
  Nu wordt ik ook onderzocht op de ziekte van Meniere en gaat men kijken wat er nog te doen
  is met een behandeling van artrose in mijn nek. Wellicht dat jullie dat ook eens kunnen
  opwerpen als mogelijkheid. Het is wel makkelijk om te zeggen dat het een paniekaanval is,maar mijn ervaring is dat die pas komt doordat ik iets naars voel.
  Veel sterkte.

  Reactie
Reageer op: Plotse druk, spanning linkerkant hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief