Kliertje onderkaak

 • #1

  Vorig jaar september ontdekte ik een kliertje in de onderkaak. Ik heb toen een echo gehad en daar kwam uit dat er een klein lymfekliertje zichtbaar was . Geen pathalogische lymfomen.

  Nu merkte ik dat ik wat last had van mijn onderkaak en ging voelen en voel ik het kliertje weer. Deze doet nu wel wat zeer en daaromheen ook. Het voelt alsof er iemand op mijn kaak geslagen heeft. Ik heb wel altijd wat ontstoken tandvlees en ben nu ook wel wat verkouden. Ik weet niet of het kliertje er al die tijd nog heeft gezeten, omdat ik niet meer had gevoeld.

  Kan dit kliertje nu weer opspelen door verkoudheid/ ontstoken tandvlees? Kan het kliertje dan ook pijn doen of moet ik hier weer mee naar de dokter.

  Reageer
  #2

  Het gaat overigens als ik kijk op internet om de onderkaakspeekselklier.

  Reageer
  #3

  Lymfeklieren zetten op bij een tandvlees ontsteking of verkoudheid.
  Gelukkig, want dat betekent dat je afweersysteem werkt en bezig is de ontsteking op te ruimen.
  Ook dit zou je op internet kunnen vinden.
  Met de tandvleesontsteking zou ik wel even naar de tandarts gaan.

  Reageer
  #4

  Hallo Suus,

  dankjewel. Ik kon alleen niet vinden dat dit bij een speekselklier ook zo is. Dus een speekselklier kan ook opzetten bij een verkoudheid/tandvleesontsteking?

  Reageer
  #5

  De dokter stelt vast dat het een lymfeklier is nadat er een echo is gemaakt. En waarom is het dan voor jou een speekselklier?

  Reageer
  #6

  Dat was vorig jaar september. Ik dacht het. Kan natuurlijk ook een lymfeklier zijn maar het zit echt in mijn wang boven mijn kaak en op internet lees je dan speekselklieren. (boven/op mijn kaak)

  Reageer
  #7

  Sinds 3 dagen ben ik nuet meer verkouden. Wel nog steeds wondje bij mijn neus en nu ook een wondje bij mijn vinger. Nu voel ik nog een klein balletje erbij. Ik zit er wel heel vaak aan. Kunnen er dan ook twee klieren opzetten doordat ik te vaak voel? De pijn is wel weg. Of zijn twee klieren naast elkaar verdacht? De huisarts heeft 3 wweken geleden gevoeld en zei dat het een lymfeklier was en hij meerdere kleine kliertjes voelde. Niks om zorgen over te maken en hoef ook niet terug te komen. Maar nu 3 weken later zit het er nog en voel nu een kleintje er naast. Dat is toch gek?

  Reageer
  #8

  Je zult ze idd zelf irriteren door er steeds aan te zitten.
  Blijf er af, voor je straks zelf voor een ontsteking zorgt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Kliertje onderkaak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief