Knobbel onder kaak

 • #1

  Hallo iedereen,

  Enkele maanden geleden ontdekte ik een gevoelig knobbeltje onder mijn kaakbeen. Ik had op dat moment een aft in mijn mond aan dezelfde zijde, dus ik ging ervan uit dat het een gezwollen lymfeklier was.
  Omdat de klier na een tijdje niet meer gevoelig was, was ik hem wat vergeten. Nu onlangs heb ik ontdekt dat de knobbel er nog steeds is, beetje kleiner denk ik. Het is niet meer gevoelig, doet enkel wat pijn in mijn kaakspier als ik erop duw. Ik maak me zorgen dat het iets kwaadaardig kan zijn. Want op internet staat uitgelegd dat als een lymfeklier hard en onbeweeglijk is, dit kwaadaardig kan zijn. En de knobbel is in mijn geval hard en onbeweeglijk... Ik maak me zorgen 🙁

  Reageer
  #2

  Als je een aft hebt gehad, heb je daar dus een opgezette lymfeklier door gekregen. En het is normaal dat die nog maanden aanwezig is.

  Reageer
  #3

  Maar als de klier hard is en niet te bewegen is, wijst dit dan niet op iets kwaadaardig?
  Dr. Google heeft me bang gemaakt...

  Reageer
  #4

  Nee. Dat wil zeggen dat ze geïrriteerd is. propbeer er ook zoveel mogelijk vanaf te blijven

  Reageer
  #5

  Beste John,

  Sinds een paar dagen heb ik onder beide kaaklijnen last van een harde knobbel die beweeglijk is. Ik kan de knobbels naar de zijkant van mijn kaak lijn duwen en hier het knobbeltje vasthouden. Het is hard, maar ik kan niet goed inschatten hoe groot het is. Ik denk ongeveer een cm.

  Ik ben een maand geleden ziek geweest en heb ook een tijd last gehad van opgezwollen tandvlees.
  Dit is denk ik weer terug naar de oude staat. Ik heb enorme last van hypochondrie en maak me intens zorgen om welke soort kanker dan ook. Ik lees dingen over lymfeklierkanker, leukemie en speekseklierkanker. Ik heb verder geen last van andere dingen alleen is het wel een onaangenaam gevoel wat ik ervaar bij mijn hals.
  Ik maak mij ernstige zorgen.
  Help!

  Reageer
  #6

  Dat zullen opgezette lymfeklieren zijn en dat is niet zo raar als je recent ziek bent geweest en tandvleesproblemen hebt gehad. Je moet wel van de klieren afblijven. Anders kunnen ze ook niet weggaan. Kan overigens nog wel een tijdje duren voordat ze weer weggaan

  Reageer
  #7

  Maakt het hierbij uit dat ik ze onder beide kaak lijnen voel. Dus aan beide kanten. Overigens maakt het uit dat ze hard zijn? Aangezien ik op internet de gekste dingen lees op het moment dat ze hard zijn. Verder lijkt het ook alsof sommige gedeeltes van me kaak wat pijn doen maar wel heel licht.
  Ik heb hypochondrie en zit er telkens telkens aan. Per dag wel 50 keer.

  Reageer
  #8

  Dat maakt verder niet uit en is een normaal verschijnsel. Maar je gaat zelf problemen veroorzaken als je er te veel aanzit. Daar worden ze hard van en kunnen gaan ontsteken.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Knobbel onder kaak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief