Opgezette lymfeklier

  • #1

    Hallo,

    2 maanden geleden ben ik erg ziek geweest (3 weken griep/koorts), daarna was gelijk een opgezette lymfeklier voelbaar in mijn nek (kleine erwt, voelt als rubber/beweeglijk).

    Ik ben daarmee naar de huisarts geweest, ik heb toen een echo van de lymfen in mijn nek gehad, daar kwam niets geks uit, tevens heb ik een bloedonderzoek gehad, daarbij vielen de leukocyten (3,7, moet in de range van 4-11 zijn) en de monocyten (0,20, moet in de range van 0,30-0,90 zijn).

    Volgende week heb ik een 2e bloedonderzoek staan, maar de lymfeklier is nog steeds aanwezig.

    Het lastige is dat ik ook sinds november dagelijks Lamotrigine (lamictal) slik voor mijn epilepsie, hier kan als bijwerking ook opgezette lymfeklieren optreden (zelden), ik heb in overleg met mijn neuroloog al 25 MG afgebouwd kijken wat dat zou doen, maar helaas dat heeft niet geholpen.

    Ik maak mij best zorgen over de opgezette lymfeklier. Alhoewel ik niet last heb van nachtzweten e.d. alleen heb ik snel last van spierpijn, en al een tijdje van onderrugpijn.

    Reageer
    #2

    Nadat je ziek geweest bent,kan een lymfeklier wel weken,soms maanden aanwezig zijn.
    Zeker als je er regelmatig aan voelt om te kijken of hij er nog zit.
    Ga voor je spier en rugklachten eens naar een fysiotherapeut

    Reageer
    #3

    Zo dat wist ik niet, wat kan de verklaring zijn voor de wat lage witte bloedcellen? Ook de infectie? Ik lees overal over Hodgekin of iets dergelijks..

    Reageer
    #4

    Dat kan dan inderdaad een gevolg van de infectie zijn

    Reageer
Reageer op: Opgezette lymfeklier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief