Migraine met uitval, geen TIA?

  • #1

    Hallo, ik ben een vrouw van 25 jaar en ben bekend met migraine. Voornamelijk het zien van slierten/ vlekken voor ogen gevolgd door erge hoofdpijn en misselijkheid. Vorige week heb ik zo'n typische migraine aanval gehad. 2 dagen erna kreeg ik uit het niets een erg slapend/tintelend gevoel in de rechter kant van mijn gezicht en rechterarm. Ook lukte het niet goed om mijn arm op te tillen. Ik denk dat dit ongeveer 30 seconden heeft aangehouden waarna ik weer langzaam gevoel terug kreeg. Ik had daarna wel wat hoofdpijn maar niet zo ontzettend heftig als altijd. Omdat ik echt niks meer voelde ben ik naar de spoedeisende hulp geweest en ze hebben daar een ct scan gemaakt. Daar was niks geks op te zien dus de conclusie was een migraine aanval. Mij is helemaal niet bekend dat een migraine aanval zo kan verlopen? Ik zelf ben op het moment nog steeds erg bang dat het een tia is geweest. Ik heb sowieso volgende week een afspraak staan bij de huisarts om dit te bespreken. Maar klinkt dit als een typische migraine aanval?

    Reageer
    #2

    Het zijn idd klachten die ook bij hevige migraine aanvallen kunnen optreden

    Reageer
    #3

    Dank voor uw reactie. Dat stelt mij toch wel weer gerust. Mijn vader heeft meerdere herseninfarcten en tia's gehad. Vandaar mijn angst ondanks dat ik ben gezien door een neuroloog.

    Reageer
    #4

    Jaren geleden had ik ook veel last van migraine. Ik kreeg ook tintelingen en een soort gevoel van ‘verlammingsverschijnselen.’ Heel herkenbaar wat je beschrijft dus.

    Reageer
    #5

    Fijn om herkenning te lezen! Bij mij was het totaal niet bekend dat een migraine aanval zo heftig kan aanvoelen. Ik dacht echt even dat ik iets van een beroerte of tia had. Was het bij u ook een korte periode de uitvalverschijnselen? Bij mij begon het plots en na ongeveer 30 seconden was het ook weer over.

    Reageer
    #6

    Nog een aanvullende vraag: ik ben ook bekend met angst/paniek aanvallen met soms hyperventileren terwijl ik dit niet door heb. Kunnen verschijnselen van ineens kortdurende slapend/ tintelent en doof gevoel aan 1 kant daardoor komen? Alvast bedankt!

    Reageer
    #7

    Ja, hyperventileren kan dat ook veroorzaken

    Kijk maar eens op onderstaande link welke klachten er kunnen ontstaan door angst/chronisch hyperventileren

    https://www.zorgprofessionaljohn.com/klachten-bij-hyperventilatie-en-angsten/

    Reageer
    #8

    Bedankt voor uw reactie en de link! Zit veel herkenning in.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Migraine met uitval, geen TIA?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief