Kan zeer kleine cyste schildklier klachten geven?

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik heb 3 jaar lang voelbare, niet pijnlijke klieren in mijn nek. Het begon met 3 en ik zit nu op 9. Ze “ballonnen” soms op, dat er hoge spanning op staat en ik pijn aan m’n kaak, gezicht en hoofd krijg en dan zakt de zwelling weer af. Dit gaat al jaren zo, niet alleen tijdens verkoudheid/griep maar dagelijk. Ook heb ik wat vage klachten zoals gewricht- en spierpijn, vermoeidheid, vreemde blauwe plekken, gezwollen gezicht, kortademigheid, pijn op borst.

    Voor deze klachten is nooit een oorzaak voor gevonden dus ik probeerde op een meer “psychosomatische”, holistische wijze met de klachten om te gaan.

    Maar nu heb ik 8 maanden lang, elke maand rond de ovulatie, ook al last van een drukgevoel aan de voorkant van mijn keel, ten hoogte van schildklier. Als ik plat lig wordt het erger en maakt het me zelfs misselijk, ik maak dan meer speeksel aan om iets weg te slikken wat er niet zit. Als ik op mijn buik lig voelt het beter, en na een week/anderhalve week trekken de klachten zelfs helemaal weg (tot de volgende ovulatieperiode, dan voel ik het weer langzaam terug komen)

    Mijn huisarts heeft T3/T4 gecheckt omdat schildklieraandoeningen in de familie voorkomen, en een echo aangevraagd waar alleen een 2mm cyste/nodus werd gezien op de schildklier. Ze zeiden dat dit onmogelijk de oorzaak van het drukgevoel zou kunnen zijn en het waarschijnlijk komt door een angststoornis.

    Doorverwezen voor oefentherapie Cesar om ademhalingsoefeningen te doen tegen spanning, maar na een uur praten met de therapeut werd ik weer terugverwezen naar mijn huisarts omdat zij ervan overtuigd was dat het niet kwam door angst/spanning.
    Huisarts weigert verder onderzoek en wil me alleen nog doorverwijzen naar praktijkondersteuner/POH-GGZ.

    Heeft iemand hier ervaring mee? Klopt het dat zo’n kleine cyste inderdaad geen klachten geeft? Moet die cyste onder toezicht blijven of kan er niks geks mee gebeuren? Het maakt me niet echt uit of het nou een cyste, een vitaminetekort, stress/spanning of een ernstige ziekte is, ik wil gewoon van het drukgevoel af want ik word er gillend gek van, zeker als ik probeer te slapen.

    Tips?

    Alvast hartelijk dank 🙏🏻

    Reageer
    #2

    De cyste zou idd geen klachten moeten geven.

    Reageer
Reageer op: Kan zeer kleine cyste schildklier klachten geven?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief