Al vier maanden klieren in hals

 • #1

  Dag allemaal,

  sinds januari heb ik enkele vergrote klieren in mijn hals, de variëren in grootte. De grootste is ongeveer een centimeter groot.

  ik maak me hier wel grote zorgen over omdat ze nog steeds niet weg zijn. Twee maanden geleden heb ik hiervan een echo laten maken. Resultaat was inderdaad veel klieren te vinden in mijn nek, maar geen tekens van kwaadaardigheid. Als ze niet weggingen moest ik een maand later opnieuw bloedonderzoek doen.

  omdat de klieren niet weggingen heb ik dan ook bloed laten trekken een paar weken geleden. Ook hier kwam alles oké terug.

  ik vind het echter heel moeilijk om dit los te laten en merk dat ik toch wel echt ongerust blijf. Zou ik hiermee opnieuw naar de huisarts gaan of is dat onnodig?

  bedankt!

  Reageer
  #2

  Voel je er ook veel/vaak aan?

  Reageer
  #3

  Voel je vaak aan de lymfeklieren?
  De onderzoeken geven in ieder geval aan dat er verder niets bijzonders mee is. Dus ongerust hoef je daar niet om te zijn. Na ziekte of een infectie kunnen ze wel maanden aanwezig blijven

  Reageer
  #4

  Sinds de echo twee maanden geleden voel ik er zelden nog aan, ik zou zeggen zo’n 1 keer per week omdat ik merk dat ik enorm in paniek schiet als ik ze aanraak.

  Ik ben denk ik toch niet gerustgesteld door de uitslagen omdat ik zou denken dat ze al weg zouden moeten zijn

  Reageer
  #5

  Zoals ik al schreef: ze kunnen maanden en langer aanwezig blijven. als je er toch ongerust over blijft, ga dan terug naar de huisarts

  Reageer
  #6

  En het zou bijvoorbeeld geen uitzaaiing van een andere kanker kunnen zijn?

  ik heb ook namelijk een nogal dof gevoel in mijn wang

  Reageer
  #7

  Nee. Dat was met de onderzoeken wel opgevallen

  Reageer
  #8

  anoniem ik heb precies de zelfde klachten

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Al vier maanden klieren in hals
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief