spieraanspanning

 • #1

  Anderhalf jaar geleden heb ik zware buikspieroefeningen gedaan. Een dag na deze oefeningen kreeg ik ineens last van een spieraanspanning rond m’n buik. Dit trok steeds naar m’n rechterzij en vervolgens naar m’n ribben om vervolgens weer af te zakken naar m’n buik. Dit ging een week of 2 zo door.

  De aanspanning trok vervolgens richting m’n borst, nek en strot. Dit had als gevolg dat ik het idee had dat m’n hart af en toe “oversloeg” en af en toe moeite had met ademhalen. Na een week of 3 trok het naar m’n kaken. Een enorme pijn aan m’n kaken waarbij geen openbaar verkrijgbare pijnstiller tegen hielp. Zo’n 5 maanden geleden trok het naar m’n hoofdspieren. Ik voel gewoon dat ze aangespannen zijn ( vooral m’n voorhoofd en bovenop m’n hoofd). Af en toe voel ik een enorme druk op m’n voorhoofd waarbij het lijkt alsof ik soms flauw ga vallen. Dit is gelukkig tot nu toe nog niet gebeurd. De spanning op m’n hoofd lijkt nu echter ook problemen aan m’n ogen op te leveren. Ik zie af en toe wazig, krijg vlekken voor m’n ogen, ze voelen droog aan en het lijkt alsof er iets op m’n netvlies zit. Tevens trekken m'n oogleden voor een korte periode samen. Ik ben er bijna zeker van dat dit door de spieraanspanning komt aangezien ik hiervoor nog nooit last heb gehad van m’n ogen.

  Voor dit alles ben ik naar de huisarts geweest, maar steeds worden de aparte klachten behandeld en wordt m'n klacht over de spieraanspanning eigenlijk nooit besproken. Komt iemand dit bekend voor?

  Reactie
  #2

  Wat een wonderlijk verhaal! Ben je zelf arts? Hoe weet je dat hypertonie de oorzaak is van àl jouw klachten?

  Volgens mij is er veel meer aan de hand en haal je je echt van alles in je hoofd dat er niets mee te maken heeft. Maar dit is mijn mening.

  Reactie
  #3

  Hallo Els,

  Ik geef alleen een omschrijving van de klachten die ik heb en nee ik ben zelf geen arts.

  Wat bedoel je met dat er meer aan de hand zou moeten zijn?

  Reactie
  #4

  Deze klachten lijken op het eerste gezicht psychosomatische klachten als gevolg van stress en spanning.

  Indien de huisarts geen sluitende diagnose heeft gesteld, ga dan terug en vraag om een juiste en correcte uitleg.

  Waarschijnlijk maakt u zich onnodig zorgen over de toestand van uw lichaam, en is kennis en wetenschap en deze toestand voldoende om uw klachten te verminderen.

  Indien uw klachten onverhoopt niet psychosomatisch blijken te zijn, vraag dan ook om de juiste diagnose. Deze onzekerheid is funest voor uw gezondheid en welbevinden.

  Reactie
Reageer op: spieraanspanning
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief