Acute bevroren schouder?

 • #1

  Zo'n twee jaar geleden heb ik na een val van de trap last gekregen van langdurige schouderklachten (linker schouder). Een slijmbeurs en peesontsteking (als gevolg van een slecht geheelde peesscheur) zorgden voor een bijna frozen shoulder, gelukkig waren ik en de fysiotherapeut erop tijd bij. Met wat oefeningen is het redelijk herstelt, maar altijd een zwakke plek gebleven.

  Gisteren ben ik gaan zwemmen (gewoon baantjes zwemmen) voor wat beweging. Het zwemmen ging goed, maar naderhand was mijn linkerschouder ietwat pijnlijk. Die pijn is vlug erger geworden en sinds vanochtend lijkt mijn schouder op slot te staan. Ik kan mijn arm nauwelijks zijwaarts of omhoog heffen. Het is ontzettend pijnlijk en lijkt fysiek geblokkeerd te worden, iets in mijn schouder protesteert.

   

  Ik zing het nu uit met pijnstilling tot en met maandag (dan maar fysio bellen), maar vroeg mij af: is er iets als een acute frozen shoulder mogelijk? En kan ik daar tot maandag al iets tegen doen? Probeer nu te bewegen waar het gaat en te oefenen met heffen, maar lijkt juist erger te worden.

  Reageer
  #2

  Probeer even niet te bewegen totdat je bij de fysio bent geweest

  Reageer
Reageer op: Acute bevroren schouder?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief