Uitslag mri

 • #1

  Goeiedag ,

  ik heb gisteren een mri scan gehad van mijn nek, ivm klachten o.a. Nek klachten, tinteling linker kant tenen, been arm etc.
  ik had gebeld om afspraak te maken voor uitslag. Ik vroeg of het ook kon om een telefonische afspraak te kunne maken, en dat kon zei ze. Maar  na een bespreking met de asisstente van de afdeling waar de afspraak gemaakt moest worden , zei ze dat ik toch liever langs moest komen en het op die manier moet bespreken de uitslag. Uitslag van mri is al binnen.

  en nou maak ik me enorm veel zorgen wat er uit kan komen na een mri scan van een nek? Blijkbaar willen ze het onder 4 ogen bespreken en niet via telefoon omdat er wat is uitgekomen.
  Ik denk weer aan ernstige dingen zoals tumoren ? Is dat wel mogelijk bij een nek ? Wat kan er uitkomen na een mri scan van een nek het ernstigste ?
  graag reactie

  bedankt!

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Je moet niet gelijk van het ergste uit gaan.

  Het kan ook gewoon zijn dat de uitslag niet ernstig is,maar de termen te technisch om het jou aan de telefoon goed uit te leggen. Na een controle scan van mijn rug gebruikte de arts bijvoorbeeld een afbeelding en een model van een rug om te laten zien wat er precies bedoeld werd. Daar werd het voor mij een stuk duidelijker van dan van wat er in zijn papieren stond.

  En wat er eventueel allemaal aan de hand kan zijn,moet je helemaal niet willen weten! Want dan ga je al uit van dingen die waarschijnlijk helemaal niet aan de orde zijn.......

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  En als het echt dringend was, zouden ze je gelijk opgenomen hebben! Dan laten ze je niet later terug komen om dat te vertellen.

  Dat was bij mij na de eerste scan van mn rug namelijk ook zo. Nadat die bekeken was, kon ik meteen blijven en ben de volgende dag geopereerd.  (Zeer ernstige hernia's,niks engs verder😉)

  Reactie
  #4

  Bedankt voor de reactie,

  daar dacht ik ook aan , maar voor elke uitslag moet je altijd wachten. Ernstig of niet. Wou eigenlijk meer weten over de uitslagen die je kan hebben na het maken van een mri scan van nek. Toch bedankt !

  Reactie
  #5

  Graag ook een reactie van moderator:(

  Reactie
  #6

  Bij mij werden er wel gelijk een neuroloog en een neurochirurg bij gehaald omdat ze vonden dat het niet kon wachten.

  Snap dat je ongerust bent,maar denk niet het zinvol is over allerlei mogelijkheden wat het zou kunnen zijn te speculeren. Daar word je alleen maar ongeruster van.....

  Moet je nog lang wachten op de uitslag?

  Reactie
  #7

  Volgende week dinsdag heb ik me afspraak. Mijn uitslag hebben ze al binnen , maar afspraak is pas volgende week dinsdag.

  Reactie
  #8

  Daar kan ik zo helaas geen antwoord op geven. Dat de arts de uitslag zelf wil bespreken hoeft niet perse te betekenen dat er iets ergs aan de hand zou moeten zijn.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja dat begrijp ik, maar alsnog ga je dan doordenken. Maar wist niet dat er ook ernstige aandoeningen konden zijn bij nek. Na het googlen kwamen er ook tumoren uit. Wist niet dat dat bij nek ook kon ontstaan. Als u naar de klachten van mij kijkt waar kunnen die op wiizen ? Het is echt alleen aan 1 kant , linker kant. Vanuit me nek gaat de pijn  naar me schouder arm been en tinteling in tenen linker voet.

  Reactie
Reageer op: Uitslag mri
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief