Uitslag MRI toch vragen

 • #1

  Hallo allemaal,

  4 jaar heb ik hevige gezondsheidsklachten. Ik heb moeite met concentreren, af en toe moeite met spraak, snel dingen vergeten en vaak hevige hoofdpijn. Jaren moest ik bloedprikken omdat ik "overwerkt" zou zijn volgens de huisarts. Iedere keer waren mijn bloeduitslagen goed. In januari viel mijn oog enkele seconden uit waardoor ik gelijk besloot om aan de bel te trekken. Vorige maand had ik een nieuwe huisarts en die verwees mij gelijk door naar de Neuroloog. De neuroloog vindt dat ik veel klachten heb en adviseerde me om een MRI-scan te maken. Ik heb de MRI-scan gehad en in mijn ziekenhuisportaal staat een verslag. Kan iemand mij vertellen wat ze met dit verslag bedoelen? (Ik kan pas over meer dan 1 week terecht bij de neuroloog om mijn uitslag te bespreken vandaar).

  Zelf dacht ik dat ik MS heb.

  "Meerdere aspecifieke supratentoriële witte stof afwijkingen, meest waarschijnlijk vasculair bepaald. Een tweetal witte stoflaesies zijn periventriculair gelokaliseerd."

  Ik neem aan dat dit niet goed is toch?

  Reageer
  #2

  Hoi G.,

  Vervelend dat je al zolang met klachten zit!

  Ik heb wel neuro als vak gehad ooit, dus het stukje vasculaire witte stof afwijking weet ik van dat dat vaker voorkomt door veroudering. Geen idee hoe oud je nu bent en of je nog rookt, drinkt etc?

  Die andere laesies zijn volgens mij vanaf 3 (niet 2) mogelijk aan ms gerelateerd, en ik neem aan dat er dan ook andere dingen moeten opvallen op die mri.

  Dus wel afwijkingen, maar mogelijk normale qua leeftijd en leefstijl?

  Ik weet niet wat je hier aan hebt, liefst heb je vooral die klachten niet. Op mri's vinden ze altijd wel wat, heb er recent ook een paar gehad waar ik stevig van baal.

  Misschien kun je je doorbloeding en conditie nog wat verbeteren, zou dat iets helpen?

  Reageer
  #3

  Met MS heeft het in elk geval niets te maken want de witte vlekjes zitten in bloedvaten

  Reageer
  #4

  Ik ben 20, maar wat bedoelen ze er specifieke mee? Dat het verder goed is? Of toch een probleem?

  Gelukkig geen MS zo te horen!

  Reageer
  #5

  20, rook en drink niet

  Reageer
  #6

  Daar kan ik zo helaas geen antwoord op geven. Je zult het dan toch nog even moeten afwachten

  Reageer
  #7

  "periventriculair" 2 laesies.. vanaf 3 kan het een symptoom voor ms zijn. Nu is het onduidelijk wat het is.

  Het verbaast me wel dat je wat verouderingslaesies hebt terwijl je zo jong bent en gezond leeft?

  Ik deel niet de mening van John dat de afwijkingen in bloedvaten zit. Witte stofafwijkingen kunnen wel door doorbloedingsproblemen komen (die iedereen krijgt).

  Ik zou ook ff afwachten wat je neuroloog zegt, want die zal misschien zeggen dat hij het wel vaker ziet. En niet aan je klachten gerelateerd hoeft te zijn. En bijna iedereen heeft zwakke en sterke plekken, dwz plekken die juist sterker werken en compenseren.

  Ik zou hem zelf wel vragen hoe ik verdere toename van afwijkingen kan verminderen. Bv door meer bewegen of door je koppie uitdagende dingen te laten doen?

  Als je wel graag wil weten hoe je kop functioneert, kun je nog een neuropsychologisch onderzoek vragen naar sterktes en zwaktes. Misschien heel informatief.

  Reageer
  #8

  Ik ben gisteren bij het ziekenhuis geweest. Er zijn meerdere vlekjes op me hersenen te zien en sommige zitten tegen elkaar. Ik krijg nou een 2e MRI-scan met een bepaalde injectie van te voren zodat me bloed/zenuwen (als ik het goed zeg) beter te zien zijn. Ook gaan ze een scan nemen van me rug. De neuroloog zegt dat er kans is dat ik MS heb en dat het vreemd is dat ik zulke vlekjes heb op zo'n jonge leeftijd met een gezond levensstijl. Conclusie, er is een kans dat ik MS heb.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi G.,

  Wat vervelend dat het toch niet zo simpel ligt!

  Wel heel goed dat ze verder kijken want je bent idd jong en je leefstijl lijkt ok.

  Als ze weten hoe het komt, heb je weer aangrijpingspunten voor hoe verder.

  Dus nu mri's met contrastvloeistof. Erg benieuwd hoe dat wordt!

  Sterkte voor nu. Ik duim dat het niet iets is als ms.

  Reageer
Reageer op: Uitslag MRI toch vragen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief