overmatig zweten in het gelaat

  • #1

    ik zit met een vervelend probleem.
    Ik heb eigenlijk altijd al vrij moeilijk tegen erg warm gekund.maar de laatste 10 jaar is het eigenlijk alleen maar erger geworden. Ik zweet verschrikkelijk en het bepaald hel mijn stmming.
    heeft iemand dat nog meer ?
    Ik zou me kunnen voor sellen dat het n u aan de overgang ligt

    Reageer
    #2

    Ja, dat kan kloppen. Ik heb nooit last gehad van zweten maar na de overgang gutst het bij het minste of geringste warmte of inspanning het zweet me van het hoofd en ook alleen maar van het hoofd.
    Ik zit er verder niet mee, gewoon wat verfrissingsdoekjes meenemen als je denkt dat het zover kan komen. Bij langdurige inspanning draag ik een leuke zweetband.
    Dus geen probleem van maken!! Beter het zweet van het hoofd dan van ergens anders, zweet van het hoofd stinkt in ieder geval niet en dat is weer positief, ik moet er niet aan denken dat het onder mijn oksels of de schaamstreek vandaan zou komen!

    Reageer
    #3

    Ook ik heb hier een flink probleem mee. Bij mij ontstaat overmatig zweten (maar alleen op schouders, armen en hoofd) al bij kleine spierarbeid. Gewoon rustig wandelen bij 18 graden doet mij al zweten. Ik voel de warmte stromen door de halsopening van m'n shirt. Als ik niets doe heb ik geen last, behalve als de omgeving meer dan 22 graden is. Ik ben 66 jaar en het is de laatste 10 jaar flink verergerd. Wie weet er een oplossing? Graag, en dank alvast.

    Reageer
    #4

    Ik vraag mij af hoe jullie algehele lichamelijke conditie is. Trainen jullie regelmatig?

    Reageer
    #5

    Ik heb daar ook heel erg last van.
    Het voelt voor mezelf vies en ik schaam me tegenover anderen daarvoor.
    Het belemmerd me ook in mijn werk en zelfvertrouwen.

    Zou je hier ooit vanaf kunnen komen?

    gr. 49 ster.

    Reageer
    #6

    Ikzelf ben in de overgang en zweet me te pletter en vooral mij hoofd lijkt het wel het meest te verduren waarschijnlijk ook omdat je het idee hebt als je een opvlieger krijgt dat iedereen dit ziet. Dit is helaas ook zo, het voelt alleen zo ongemakkelijk en je wordt er zo onzeker van. verder zweet ik ook wel eens over mijn bovenlichaam maar dat is gelukkig voor andere niet te zien.
    en ter info ikzelf sport vijf dagen intensief per week dus aan mijn conditie igt het zeker niet.verder doe ik ook aan hardlopen dus dat is het niet. Je zal er gewoon net als alle vrouwen op die leeftijd je zelf hierdoor heen moet worstelen vervelend maar het is niet anders, we noemen het ook niet voor niets de
    over............gang. Wat ik zelf wel vervelend vind is dat hier vaak lachwekkend over gedaan word.
    Het lijkt wel of hormonale veranderingen alleen maar begrepen worden bij pubbers en zwangere vrouwen. terwijl dit veel maal heviger en vele jaren langer kan duren
    kop op!! we slaan ons er wel doorheen (vrouwen het sterke geslacht toch)

    Reageer
    #8

    Hallo..

    Ik zit ook in de overgang, sport bijna elke dag en zweet mij ook een ongeluk. Ik slik nu clonidine en dat bevalt heel erg goed en heb nergens meer last van. Hoezo doorheen worstelen ? Waarom gewoon niet even een pilletje...

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #11

    ik heb dezelfde klachten , hoe kom er vanaf .

    Reageer
    #12

    Lieve lieve mensen
    Het hoeft helemaal niet aan de overgang te liggen want ik ben 21 jaar en heb hier ook gigantisch last van. Zelfs zo dat het mijn dagelijks leven beinvloed!
    Ik ben sinds gisteren begonnen met sporten in een sportschool, en dan niet zo'n sportschool met al die hypermoderne pasjes en routes die voor je bepaald worden maar een sportschool waar je je eigen tempo bepaald.
    Ik ben gisteren begonnen met spinnen op een fiets, nou het zweet gutste waar het niet gaan kon.. en dit was nog het rustige tempo.
    Dusss om een lang verhaal kort te maken, ga zweten in de sportschool neem in het weekend lekker een saunatje en probeer er van te genieten. Iedereen zweet namelijk in de sportschool of sauna! 😉

    Reageer
    #13

    Beste mensen, ik hoop toch echt niet dat ik nu dan al in de overgang zit. Ik ben namelijk 25 lentes jong en heb veel last van een zwetend aangezicht, het zweet gutst van me gelaat af bij de minste of geringste inspanning. Daarbij heb ik ook last van flauwvallen. Ik heb vandaag bloedonderzoek laten doen en daar kwam uit eindelijk uit dat ik Diabetes type 1 heb. Dus helemaal geen overgang het is nog ernstig ook! Verder wil ik jullie er alleen maar op addenteren als jullie er veel last van hebben om bij de huisarts langs te gaan.. Het kan ook heel goed wat anders zijn!!
    Suc6!!

    Reageer
    #14

    Ik ben 19 jaar en heb sinds een jaar heel erg last van zweet op me hoofd, vooral na het fietsen of met warm weer of op school. het belemmerd mijn leven nogal en schaam me ervoor. weet niet wat ik moet doen

    Reageer
    #15

    Hyperhidrose is in de geneeskunde een term voor overmatig zweten. Meestal is het overmatig zweten beperkt tot oksels en handpalmen en/of voetzolen, maar het kan zich over de hele huid (gegeneraliseerd) voordoen. Overmatig zweten kan 'secundair' zijn: een uiting zijn van een onderliggende aandoening (bv. diabetes mellitus, hyperthyreoïdie, medicijnen), maar meestal is het 'primair', dat wil zeggen zonder aanwijsbare oorzaak. Het zweten kan invaliderende vormen aannemen.

    Lees verder/Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperhidrose

    Reageer
Reageer op: overmatig zweten in het gelaat


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief