Al bijna 4 jaar licht in hoofd.

  • #1

    Goeden dag allemaal.

    Dit is nu de 2e keer dat ik hier iets post(laatste keer was 3en een half jaar terug) en ik hoop wat meer duidelijkheid te krijgen. Ik zal alles zo duidelijk mogelijk proberen te maken, zodat het ook goed begrepen kan worden, en misschien zijn er mensen die het zelfde ervaren.

    Okee, dus het begon allemaal toen ik 20 was (in december, 2015) ik werkte dit jaar bij een vuilnis bedrijf als als bijrijder en vond dit heerlijk! Ik genoot erg van mijn werk, actief bezig zijn, veel rijden, en bovenal voornamelijk buiten zijn.

    Nu is het zo dat ik in begin december 2015 vrij ziek ben geworden, zomaar uit het niets. En naar mijn eigen zeggen een maagvirus opgelopen tijdens werk, waarbij op het moment dat ik moest braken er ook tijdens het braken eventjes draaiduizeligheid bij kwam kijken, maar dat trok hierna weer weg. Dag af gemaakt, af en toe nog moeten kokhalsen, maar meer als dat werdt het niet. Thuis aangekomen, lekker avond gegeten en vervolgens me bed in gekropen. Ik voelde mij de dag erna al een heeeeel stuk beter, en de dag daarna zelfs bijna goed weer.

    Nu ging ik dus 3 dagen na het ziek worden (ziek worden gebeurde op maandag) afspreken met vrienden aangezien ik mij weer top voelde! Aangekomen bij vrienden niks aan de hand, alleen beetje stijf gevoel in mijn nek (ik had dit wel eens vaker) na ongeveer zon 2 tot 3 uur bij mijn vrienden te zijn geweest begon ik rustig en voorzichtig aan nek oefeningen te doen om misschien de stijfheid wat te verminderen en toen, KNAK!! enorm harde en luide knak aan de linker kant van mijn nek, werdt even helemaal zwart voor mijn ogen, ik raakte hier lichtelijk van in paniek en begon dus ook zwaar te ademen en had ook een erg licht gevoel in mijn hoofd. Na dit alles ben ik naar huis toe gegaan, om het maar even uit te zitten. Maar tevergeefs merkte ik de volgende ochtend bij het wakker worden dat ik mij niet normaal voelde, ik zal onderstaanx een lijstje maken met de klachten die toen zijn op komen spelen.

    -Lichthoofdigheid
    -Pijn tussen ribben
    -snel kloppend hart ( tussen de 95-105 in rust)
    - nekpijn
    -spierspasmes
    - gvoeligheid voor licht ( altijd al in milde vorm gehad, maar nooit zo erg)
    - kortademigheid
    - hoofdpijn
    - intolerantie tegen alcohol (drink ik vandaag de dag niet meer)

    Na ongeveer een half jaar rond gelopen te hebben met deze klachten, ben ik naar mijn huisarts gegaan met bovengenoemde klachten. Die verwees mij door naar de KNO-arts en de KNO-arts vertelde mij dat ik ook met een neuroloog in gesprek moest gaan. Zowel de KNO arts als neuroloog vond ik allebij geen fijne mensen, waarbij ik het gevoel kreeg dat zij mij niet serieus wouden nemen en bij voorhand al wisten wat ze tegen me gingen zeggen "leer er maar mee leven" namelijk.
    Ik zal weer in een lijstje noemen welke onderzoeken en gedaan zijn, en wat ik wel en niet zou hebben.

    - geprikt voor meniere (heb ik niet)
    - geprikt voor lyme (heb ik niet)
    - geprikt voor verschillende spierziektes ( weet niet meer welke allemaal, wat ik wel weet is dat hier niets uit kwam)
    -MRI scan gehad (zag er goed uit)
    -CT scan gehad ( zag er goed uit)
    -ENG onderzoek gehad ( hieruit is gebleken dat ik een beschadigd evenwichtsorgaan zou hebben, ik geloof hier wel en niet in ik zal verderop uitleggen waarom)
    -Long onderzoek gehad (zag er goed uit, ondanks jaren roken en blowen)

    Okee dus, voor mijn doen vind ik dit vrij veel ( ik weet er zijn mensen die meer doen, ik hoef dit niet te horen!) Nu de reden dat ik wel en niet in de uitslag van het ENG onderzoek geloof. De reden dat ik er wel in geloof is omdat er in mijn leven een moment is geweest als klein kind waarbij bronchitis heb gehad, en na het ziek zijn daarvan (3 weken) niet meer kon schommelen aangezien ik hier erg duizelig van werdt. Hier blijft het ook bij.

    Nu de reden dat ik er niet in geloof. Ten 1e, beschadigd evenwichtsorgaan rechter kant na een luide knak aan de linker kant van mijn nek ?? Logica is ver te vinden daarbij, zelfs in de medische wereld. Ook lees ik dat veel mensen DRAAIduizelig zijn, niet op hun benen kunnen staan zo duizelig als ze worden en hier ook vaak doodziek van worden met braken daarbij. Ik daarentegen kan gewoon rondjes draaien en doen, en krijg dan de gebruikelijke 10,15 seconden beetje draaiduizeligheid zoals iedereen die wel kent. Ook heb ik altijd nog steeds last van mijn nek, en zoals ik het nu zou moeten begrijpen zorgt een beschadigd evenwichtsorgaan dus ook voor nekpijn?? Ook hierbij weer is de logica ver te zoeken, zelfs in de medische wereld.
    Ook ben ik er sinds een paar weken achter dat ik astigmatisme heb, verbeter mij als ik het fout heb, maar als een ENG onderzoek wordt beoordeeld op je ogen dan zou naar mijn idee astigmatisme hier een hinderlijke rol in kunnen spelen.
    En dan als laatste geloof ik er niet zo in omdat mijn KNO arts en neuroloog mij heel erg jet idee gaven moe van mij te worden, beetje te mentaliteit van "oh daar hebben we dr weer 1, we zeggen gewoon dit" ik heb zelf ook nooit de uitslag op papier onder mijn neus gekregen, em het dus zelf ook niet kunnen bekijken.

    Al met al vind ik het dus gewoon raar, en dat maakt mij gefrustreerd. Van alle klachten beelden die ik lees van mensen met een beschadigd evenwichtsorgaan, lijkt niemand zijn klachten beeld op dat van mij.
    Nu mijn vraag aan jullie! Wat vinden jullie van dit alles, klachtenbeeld, onderzoeken, en hoe het gegaan is. En stel jullie hebben ook last van duizeligheid, hoe ervaren jullie dit.? Want zoals ik had had genoemd, lijkt niemand zijn klachtenbeeld op die van mij.

    Hardstikke bedankt voor het lezen als je zover gekomen bent. En succes!

    Wouter

    Reageer
    #2

    Beste Wouter,
    Om te beginnen zou ik je willen vragen om onderstaande test eerst een te doen.
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Beste john.

    bedankt voor je snelle antwoord, en nu je dit zo zegt realiseer ik me dat ik nog het een en ander vergeten ben te vertellen.

    ik heb nu sinds een paar  weken een behandeling bij de mensendieck therapeut achter de rug, in verband met hyperventilatie. Dit alles heeft ongeveer zo'n 3 maanden geduurt. Na een flink over leg besloten om hiermee te stoppen, aangezien het inderdaad beter gaat maar we ook hebben kunnen uitsluiten dat ik geen "chronische" hyperventilatie heb. En dat de hyperventilatie voornamelijk op komt omdat mijn lichaam zich niet kan ontspannen, en zich ergert aan de pijn tussen mijn ribben die zichzelf op dat moment dus omzet tot een milde vorm van hyperventilatie.

    Zo'n  jaar geleden ben ik met een flinke waslijst aan klachten weer naar mijn huisarts gegaan, ik had deze opgeschreven op een papiertje. Na volgens mij nog geen eens 2 of 3 dingen te hebben gelezen stuurde hij mij door naar de fysio/manuele therapie. Ik liep onderhand al 2 jaar bij de fysio, dus ik was hier stom verbaasd over, maargoed.

    Ik heb toen manuele therapie gehad voor een dysfunctie in mijn nekwervel, die weliswaar links zat! Deze is verholpen, maar zelfs hierna nog steeds altijd nek klachten aan zowel linker als rechter zijde.                                                   Vervolgens weer naar de huisarts gegaan, deze heeft letterlijk deze woorden gezegt " Ik weet het niet, bespreek het maar met een mensendieck therapeut" En zo ben ik begin dit jaar dus bij de mensendieck terecht gekomen.

    Misschien ook wel handig om gewoon even goed uit te leggen hoe mijn duizeligheid (lichthoofdigheid) aan voelt, inplaats van de meekomende klachten ook op te noemen.

    De lichthoofdigheid zit voornamelijk aan de achterzijde van mijn hoofd, en ik kan goed voelen dat deze een soort van (het is moeilijk uit te leggen) via mijn nek spieren mijn achterhoofd in stroomt. Dit geeft een raar drukkend gevoel in mijn achterhoofd, dat ik niet anders kan beschrijven dan lichthoofderige duizeligheid.  De dagen dat dit erger is zijn ook de dagen dat ik meer last van mijn nek heb. Het voelt alsof niet goed doorstroomt, ik voel het vaak ook doortrekken tot in mijn neus en oren.  En nu is het niet zozeer dat ik moeite heb met zien (deels wel door de astigmatisme) maar ook mijn ogen voelen hier zwaar bij aan, ook dit is erger de dagen dat mijn nek zeer doet.

    bedankt,

    Wouter

    Reageer
    #4

    Als je dus wel hyperventileert, kan dat een heel groot deel van je klachten wel verklaren. En  als je dit al zo lang hebt, dan denk ik dat er toch sprake kan zijn van CHV. Dat zou dan moeten worden vastgesteld of uitgesloten met een bloedgas meting.

    Reageer
Reageer op: Al bijna 4 jaar licht in hoofd.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief