Lymfeklier

 • #1

  Goedemorgen,

  2 weken geleden voelde ik ter hoogte van me hals nekspier rechts een bultje.

  Ik ben toen naar de huisarts gegaan en die zei dat het een opgezette klier is en als die over 4 weken niet weg is ik terug moet komen. Dan kan er eventueel een echo van gemaakt worden.

  Ik vraag me af of dit vaak voorkomt. Want ik ben wat gaan opzoeken en kom elke keer op Hodgkin of non Hodgkin uit. Ook omdat die geen pijn doet bij aanraking. Hij is ongeveer 1cm groot nu en word niet groter of kleiner. Wie kan mij wat meer informatie geven?

  Reactie
  #2

  Zo'n lymfeklier kan best wel een tijd aanwezig zijn. Vooral als je er veel aan voelt.

  Reactie
  #3

  dus er is nog niks om me druk over te maken? Als de dokter iets raars had gevoeld stuurt die je ook niet weer naar huis om 4 weken te wachten neem ik aan

  Reactie
  #4

  Daar kun je wel vanuit gaan

  Reactie
  #5

  Ik heb al jaren opgezette lymfeklieren in mijn hals en nek. Ik ben er mee naar de huisarts geweest en ook een echo gemaakt van beide. Niks aan de hand, ik weet niet of jij ongerust bent over het feit dat je gezwollen lymfeklieren hebt maar ik zou je niet te druk maken. Komt blijkbaar heel veel voor.

  Reactie
  #6

  Hoi,

  ik heb sinds een half jaar last van een opgezette klier, dit is gekomen nadat ik was gaan zwemmen in heel vies water en er zwarte prut uit mijn oor kwam. Sindsdien is de klier wel kleiner geworden maar nooit weggegaan. Ik heb ook een beugel, veel mensen denken dat dat tevens ook een oorzaak is voor mijn probleem, maar ik blijf toch twijfelen, moet ik me druk maken??

  Reactie
  #7

  De beugel kan best de oorzaak zijn. Een opgezette lymfeklier is doorgaans geen reden om bezorgd te zijn

  Reactie
Reageer op: Lymfeklier
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief