trillen/zenuwen

  • #1

    Hallo,
    ik heb een vraagje.
    als iemand me bijvoorbeeld een kop koffie aanbiedt begin ik erg te trillen, en heb ik het gevoel dat ik de beker elk moment uit mijn handen kan laten vallen. (vooral als het met mijn werk te maken heeft)
    Je snapt dat als nu zo'n situatie zich voordoet, ik me al zorgen begin te maken.

    Ik heb zelf het gevoel dat het met stress te maken zal hebben, maar ik zou graag willen weten wat ik kan doen, om hier vanaf te komen!!

    Ik hoop dat iemand een idee heeft!

    Reageer
    #2

    Bij een intentietremor beven van één of meer lichaamsdelen door een onwillekeurige samentrekking van spieren, welke toeneemt als het doel van de beweging dichterbij komt. Dit belemmert de patiënt in algemeen dagelijkse levensbehoeften (ADL), zoals eten, wassen, tandenpoetsen en persoonlijke hygiëne.

    Meestal wordt een intentietremor veroorzaakt door een (gedeeltelijke) beschadiging van het zenuwstelsel, bijvoorbeeld ten gevolge van een hersenbloeding. Ook kan de intentietremor psychosomatisch zijn. Deze treedt dan op onder invloed van psychische factoren zoals stress, al dan niet met een in mindere mate aanwezige somatische oorzaak.

    Patiënten die lijden aan deze symptomen kunnen ook veel hinder ondervinden van schaamte. Eenvoudige zaken als afrekenen bij de kassa, pinnen, etcetera, kunnen met deze schaamte gepaard gaan. Dit maakt het probleem nog groter.

    Een psycholoog kan in dat geval hulp bieden.

    Reageer
Reageer op: trillen/zenuwen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief