Trillende zenuw

 • #1

  Hey, sinds 1 week trilt mijn zenuw in mijn oog. Het gaat daarbij over het ooglid onder mijn oog, als ik in de spiegel kijk zie ik het zelfs bewegen. Dit is natuurlijk behoorlijk lastig als ik geconcentreerd bezig wil zijn etc....

  weet iemand wat dit is en of ik hiermee naar de huisarts moet gaan?

  alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Dat is vermoeidheid. Die trillingen heten fasciculaties.

  Reactie
  #3

  Het benigne fasciculatiesyndroom (BFS) is een neurologische stoornis met als belangrijkste kenmerk fasciculaties (spiertrekkingen) in de ledematen. De fasciculaties kunnen zich overal in het lichaam voordoen, maar de armen, benen en voeten zijn de voornamelijkste plekken waar de fasciculaties plaats vinden. Zodra de ledemaat waar de fasciculaties zich plaats vinden bewogen wordt, stoppen de fasciculaties vrijwel meteen, maar beginnen weer zodra de spieren worden ontspant.

  Over het algemeen is de oorzaak onbekend. Vaak beginnen de symptomen na een virusinfectie, of na een periode van stress. Het is best bekend dat mensen die lijden aan het BFS in het begin stadium veel angsten kennen. Voornamelijk na het zoeken op het internet naar fasciculaties. Vaak komen die mensen op websites uit van motorische ziektes zoals amyotrofische laterale sclerose (ALS), multiple sclerose en parkinson. De angsten die gepaard gaan, verergeren de fasciculaties, wat tot meer angst leidt. Vaak lezen mensen niet dat ALS begint met overduidelijke spierzwakte, en zijn fasciculaties daarbij (een latere symptoom) als gevolg dat de spieren permanent afsterven. Bovendien zijn motorische aandoeningen zoals ALS behoorlijk zeldzaam; 1 op de 100.000 mensen per jaar, en komt het BFS veel vaker voor. Mensen die lijden aan het BFS hebben geen verhoogd risico om ALS te krijgen.

  Reactie
  #4

  Aaaah lekker snel 🙂

  ik zal eens zoeken, maar maak me er niet druk om het is enkel iets wat ik merk als ik alleen bezig ben met werk.

  bedankt!!

  Reactie
  #5

  Op tijd naar bed gaan en regelmatig ontspannen dus!

  Reactie
  #6

  het mark,

  kweet niet of je dit nog leest, maar ik heb dit ook maar dan met mijn linker boven ooglid.. heb je er nog last van? zoniet hoe ben je er vanaf gekomen??

  Reactie
  #7

  Op tijd naar bed en goed slapen. gezond eten en werken aan je conditie. Ik las trouwens net van iemand anders die hetzelfde had.

  Op tijd naar bed!

  Reactie
  #8

  Ik heb idd ook last van spiertrillingen.
  Word er niet goed van.Ik ben zelf 3 wkn geleden heel erg gaan sporten en sindsdien heb ik daar last van.
  Wat Jolijn zegt is waar het maakt me bang (helemaal voor de ziekte ALS heb het namelijk van dichtbij gezien)en dan word het steeds erger.
  ook heb ik erge spierpijn in combinati evan die trillingen.
  Heb nu even 4 dgn maar niets gedaan omdat het me bang maakt en ik wil dat het stopt.
  Aan de ene kant logisch dat ik spierpijn heb, na jaren lang niets doen ging ik nu ineens om de dag joggen.
  Maar dan toch komt die angst van ALS weer naar boven.
  Cirkel moet ik doorbreken denk ik, moeilijk!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Logisch dat je spieren gaan trillen als je ineens actief gaat sporten. je spieren zijn hier helemaal niet aan gewend en raken al snel oververmoeid. Hierdoor gaan de spieren trillen.

  Rust nemen, gezond eten en een actief opbouwend trainingsschema volgend zodat je conditie langzaam kan verbeteren.

  Reactie
  #10

  Trillend ooglid:
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/95534-trillend-ooglid.html

  Reactie
  #11

  Meer berichten over een Trillend Ooglid:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=trillend+ooglid&sa=Zoeken#1487

  Reactie
  #12

  fasciculaties:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=fasciculitaties&sa=Zoeken#1073

  Reactie
  #13

  Zou het soms een toestand van spasmofilie kunnen zijn ? Vaak te wijten aan een tekort aan magnesium. Kan ook te maken hebben met wat men in het Frans noemt (ken term niet in het Nederlands): clonies palpébrales. Check ook even op het volgende: teken van Chvostek (cf. Dr. Chvostek, Hongarije, 1876) en heeft te maken met latente tetanie.

  Reactie
  #14

  http://www.youtube.com/watch?v=CVpWhiQNwGc&NR=1

  Reactie
  #15

  http://www.youtube.com/watch?v=qWFTaGE5hR4

  Reactie
Reageer op: Trillende zenuw
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief