Hersenschok?

  • #1

    Hallo,
    ik dacht ik noem het maar een hersenschok want weet niet hoe ik het anders moet noemen.
    Het begon nadat ik een nacht heel weinig had geslapen ca. 6 uurtjes met nachtmerries er tussen door en moest om 6 uur mijn bed al uit ivm werk.
    Nu zat ik in een lange kamer te praten met een collega over bepaalde zaken,
    en opeens kreeg ik een schok in mijn achterhoofd.
    Soort van alsof je wegvalt of als je in slaap valt en je lichaam schokt,
    maar deze zat echt in mijn achterhoofd en kwam er ook echt vandaan en voelde ook van achteren een raar gevoel in mijn achterhoofd alsof het daar draaide of iets vaags.
    Mijn hoofd voelde ook beetje raar aan alsof het achterover wou hangen.
    Moet erbij vermelden dat ik laatste weken ook steeds een lichtflitsje zie,
    en had twee weken geleden na 4 jaar geen migraine aanval gehad te hebben, een migraine aanval gekregen met aura, ondanks die daarna niet zo heftig was als vroeger had ik toch een dag erna hoofdpijn en dagen daarna beetje afwezig.
    Rare was ook dat ik tijdens die aanval kiespijn kreeg, nog noooit gehad dat.
    Ik lees wel dingen van epilepsie etc maar in die extreme kanten zou het toch niet kunnen zitten? ik heb wel vaker tijdens het rijden of te lang achter een computer beetje draai of oog duizeligheid gehad, maar niet zoals dat vanuit mijn achterhoofd.
    Iemand ervaring hiermee?
    Groet

    Reageer
    #2

    Vreemde klachten.
    Misschien goed om toch eens n aar de huisarts te gaan.

    Reageer
    #3

    Bijna geen tijd om naar de dokter te gaan, aangezien ik hem ken en zijn reactie behoorlijk laks zal zijn als "ik zou me niet druk maken" en wil mijn kostbare tijd wel goed besteden, daarom dacht ik of er hier iemand bekend met dit is?
    Is het mogelijk gerelateerd aan stress? of aan oog problemen? of moet ik hier serieus aandacht aan besteden?

    Reageer
    #4

    Hoi,
    Ja ik herken wel het een en ander maar heb niet helemaal gelijke klachten. Er staat op dit forum nog een oude discussie van 2007 "kortsluiting in me hoofd" maar daar staan ook geen oplossingen. Wel het "exploding head syndrome" maar wat ik daar tot nu toe over gevonden heb beschrijft dat dit begint bij met een knal in het hoofd als je gaat slapen, dat herken ik helemaal niet.
    Bij mij is het twee jaar geleden begonnen na een borstoperatie. Het voelt als het begin van een epileptische aanval (denk ik) maar dat is het niet. (onderzocht door de neuroloog) Ik heb het gem. zo'n 50 keer op een dag denk ik en word er knettergek van. Ik voel het aankomen als een soort golf die het strand op komt rollen. Dan wordt mijn lijf gespannen, trekt er een stroomstoot achter door mijn hoofd, vaak richting slapen. Soms schiet er een hand of voet weg, andere mensen denken dat ik het koud heb of schrik. Het helpt als ik bij de slapen tegendruk geef. Het wordt erger als ik in een rumoerige omgeving ben (en dat is al als een paar mensen tegelijk zacht praten), als er lichtflitsen zijn of bv. snel bewegende beelden (bv. als ik langs bomen rijd)en als ik moe of gestrest ben. Na zo'n "aanval" ben ik doodmoe en emotioneel.
    Ook ik ben op zoek naar lotgenoten. Wat heb je al geprobeerd? zijn er verklaringen voor gevonden? Volgens de neuroloog moet het van zelf overgaan maar nu dat na twee jaar nog niet het geval is geloof ik daar niet meer zo in.Ik slik geen medicijnen. Ik las ergens dat het ook door bepaalde stoffen in anti-depressiva kan komen maar die gebruik ik dus niet. Bij lichamelijke inspanning gaat het vaak iets beter
    Voor de operatie heb ik een lange tijd veel stress gehad. Tijdens de narcose was ik zo lekker ontspannen, wil mijn lijf dit gevoel terug? zijn het protesten tegen de stress of moet ik het in een hele andere hoek zoeken?
    Ik was al "blij" te lezen dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem omdat iedereen je toch altijd een beetje raar aan zit te kijken.

    Reageer
    #5

    Hallo,
    ik slik ook geen medicatie en gebruik geen drugs en heb al 15 jaar geen slok drank op.
    En misschien is dat het, dat we teveel gespannen leven en alles elke dag op scherp staat.
    Dat is eigenlijk de enige reden die ik kan vinden in dit alles,
    als je lang gespannen leeft weet je op den duur niet meer wat ontspannen is.
    En ik las idd meer erover in een topic, maar mensen praten dan over dat ze het hebben voor ze in slaap vallen maar dat is volgens mij heel normaal en is je lichaam dat ontspant voor het slapen gaan.
    Maar als jij er overdag 50 hebt zou ik het toch wat dieper laten onderzoeken,
    maar kan ook zijn dat je lichtgevoelig bent.
    En mensen die dan lang achter een scherm of tv zitten kunnen dit in hun hoofd triggeren, het is een vorm van lichte epilepsie maar is niet behandelbaar omdat het niet aanwezig is in extreme maten.
    Maar je kan je er behoorlijk rot van voelen,
    en tevens als je dan dus weinig ontspanning en lol in je leven hebt maakt het de ervaring zwaarder en sta je er langer bij stil.
    Of misschien heb je een vorm van hooggevoeligheid,
    aangezien geluid ook een effect op je heeft.
    En in een ander extreem geval zou ik kunnen denken aan hersenbeschadiging,
    maar zowiezo vind ik 50 aanvallen op een dag apart.
    En moet je misschien bijhouden wanneer je ze hebt en wat je ervoor gedaan hebt of doet en hoe je je mentaal voelt.
    Kan stress gerelateerd zijn maar er moet een reden/oorzaak zijn.

    Reageer
    #6

    Sinds 1 januari j.l. heb ik draaiduizelingen afgewisseld met een slectrische schok in het hoofd enlichaam. Ben erg radeloos. Heb niks aan mijn huisarts. Ik heb 30 jaar pammetjes geslikt. Zou dat een rede kunnen zijn. En afgelopen jaar veel Coronatress gehad. Ziet iemand herkenning?

    Reageer
    #7

    Stress kan dat wel veroorzaken

    Reageer
    #8

    Ja heel herkenbaar allemaal! Ook bij de neuroloog geweest maar die kon niets vinden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hi Esther,

    Ik zie jou als 1 van de laatste reageren, dus dacht reageer even op jou. Ik heb dit dus ook sinds de zomer en het verdwijnt niet. Dit is begonnen na mijn Pfizer prik, daarnaast kamp ik al de hele tijd met hartkloppingen, die nu vooral voorkomen wanneer m’n menstruatie op moet komen. Je kan dus wel echt zeggen dat ik vaccinatieschade heb opgelopen. Aangezien deze klachten niet herkenbaar zijn voor de gezette prik. Ik merk dat het minder word wanneer ik niet teveel hooi op mijn vork doe, maar dat is behoorlijk stap achteruit. Ik denk dat ik het nooit meer kwijt raak ben ik bang.. de dokter maakte zich totaal geen zorgen. Ik ben ondertussen naar de fysio geweest, chiropractor, en even helpt het iets maar het komt daarna mooi weer terug. Er staat een MRI gepland voor m’n hart, maar ik wil eerst weten wat er in m’n hoofd gebeurd. Wanneer je nog meer informatie hebt, laat maar weten! Heel veel mensen herkennen dit dus niet.

     

    Reageer
    #10

    Hi, wat heeft de neuroloog gedaan aan onderzoeken? Heb je nog meer klachten? Ikzelf heb de hele dag door schokjes in mijn hoofd, achter de ogen en in achterhoofd, bij bewegingen. De neuroloog die ik bezocht heb zei na het gesprek dat het niet neurologisch is, geen onderzoek gehad en ik heb veel andere klachten.

    Reageer
    #11

    Ik herken het ook, schokken in mn hoofd bij mn slapen, maar ook tintelingen en spiertrekkingen door hele lichaam vanaf de zomer, neuroloog geweest, maar is niks bijzonders zegt tie. Ik vind het namelijk we bijzonder

    Reageer
    #12

    Ook ik heb lichte schokjes in mijn hoofd. Het voelt een moment van wegvallen. Even met het hoofd schudden en het is weer normaal. Geen pintjes of zo !

    Reageer
    #13

    reactie op reactie #4

    Ik heb echt exact hetzelfde, weet je al meer over jou klachten en een eventuele behandeling?

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Ik heb vanaf september 2022 dagelijks meerdere keren een elektrische schok in mijn hoofd. Ik herken wat Japie schrijft: even lijkt het of je 2 seconden wegvalt, ik schud een paar keer met mijn hoofd en kan weer verder. Soms ben ik nog wel wat afwezig en licht in mijn hoofd, maar kan prima nadenken. Wel word ik er zo langzamerhand angstig van. Ben al bij fysio, opticien, neuroloog en osteopaat geweest, maar niemand vindt een oorzaak…..
    Is er nog iemand met tips?

    Reageer
    #15

    herken ik ook wat hier boven staat. Als ik direct diep adem haal trekt het weg. Lijkt dus dat het komt door vergeten te ademen.

    Reageer
Reageer op: Hersenschok?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief