Hoofdpijn

  • #1

    [b][/b]Hoofdpijn heb ik nu al van af september dat ik na school ga steeds als ik moet lezen heb ik hoofdpijn en ben ik moe heb ik nergens geen zin in op de fiets word ik blauw blauw gezicht dan dan lijkt het net alsof ik van de fiets af ga vallen zo licht voel ik me bonkende hoofdpijn steken in me hoofd voor heel erg en achter.ik krijg ook hele erge last van me buik krampen nu al 2 3 weken heeft dit er ook mee te maken ??

    Reageer
    #2

    Hoi Ellen,

    Hoofdpijn komt heel vaak voor. Vaak als je gespannen bent of het erg druk hebt. De hersenen zijn dan erg druk maar krijgen omdat de bloedvaatjes een beetje dichtgeknepen worden minder zuurstof dan nodig is op dat moment. Met als gevolg dus hoofdpijn.

    Hoofdpijn die ontstaat bij het lezen kan komen doordat je je ogen erg moet inspannen om de letters goed te kunnen zien. Maar het kan ook komen omdat je je op een of andere wijze erg moet concentreren en de hersenen daarvoor wat weinig zuurstof krijgen.

    Een blauw gezicht als je je inspant bijvoorbeeld tijdens het fietsen is een reden om naar de huisarts te gaan. De blauwe kleur krijg je als jouw hoofd te weinig zuurstof krijgt. Dan kan voorkomen in ernstige gevallen die bijvoorbeeld met het hart te maken hebben. Daarom moet je voor deze klacht echt naar de huisarts gaan voor een controle. Maar het kan ook komen omdat het bloed te weinig rode cellen heeft die de zuurstof door je lichaam naar de juiste plaats vervoeren. Eigenlijk zijn er heel veel mogelijkheden maar daar kan de huisarts je bij helpen. Hopelijk valt het mee, maar je moet zeker gaan.

    Pijn in je buik kan passen bij jouw blauwe gezicht, jouw vermoeidheid en bij jouw hoofdpijn. vertel dit aan je huisarts als hij je onderzoekt.

    Vraag of een van je ouders even met je meegaat. Twee weten vaak meer dan één!

    Reageer
    #3

    Heb je wel eens last van benauwdheid? Moet je ook hoesten met slijm? Heb je last van allergieën? Ik moet namelijk denken aan asthma of bronchitis, in ieder geval iets met je longen.

    In je longen wordt zuurstof opgenomen dat door het bloed naar je lichaamsdelen wordt vervoerd. En zuurstof-arm bloed, dus met te weinig zuurstof, geeft een blauw beeld. Dat zou dus jouw blauwe gezicht kunnen verklaren.

    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief