suizend geluid in mijn oor

 • #1

  Hallo allemaal,

  Sinds kort als ik in bed lig meestal (laat, rond 1 uur) krijg ik een soor zuis in mijn linker oor. Eerst zat ik dagen te zoeken naar waar het vandaan kon komen, tot dat ik besloot mn oren dicht te doen, waarna ik het nog steeds hoorde. Het zit dus IN mijn oor. Een beetje net als zo een irritante piep. Het geluid dat ik hoor is een beetje te vergelijken met het geluid van een normaal draaiende computer of een afzuig kap die aan staat op een laag standje. Dit geluid gaat meestal ook gepaard met een hele irritante piep.

  Kent iemand dit?

  Reactie
  #2

  helaas kennen veel mensen dit.
  heb je harde muziek op je oren gezet? naar de Disco geweest?
  Brenda

  Reactie
  #3

  muziek op mn oren wel maar nooit overdreven hard ofzo... kan het meerdere oorzaken hebben?

  Reactie
  #4

  Deze aandoening heet tinnitus. Hier zijn vele verschijnongsvormen van met inderdaad vele mogelijke oorzaken.

  Reactie
  #5

  oke bedankt. Valt hier iets aan te doen of gaat het ooit over?

  Reactie
  #6

  Tinnitus is een chronische aandoening en afhankelijk van de oorzaak soms behandelbaar. Vaak is het bij jonge mensen veroorzaakt door gehoorschade als gevolg van lawaai (disco). Veel jonge mensen hebben hier last van zonder dat zij het door hebben en worden hierdoor al vroeg doof. Deze lawaaischade is namelijk onherstelbaar.

  Reactie
  #7

  Tinnitus kan iedereen opmerken: in een geluidloze ruimte of met oordoppen op lijkt het alsof er geluid is. In feite is er geen geluid, de waarneming van deze geluiden komt van binnenuit.

  Eén op de drie volwassenen ervaart in het dagelijks leven wel eens een duidelijke toon in een oor gedurende een aantal seconden. Ook dat is een vorm van tinnitus.

  Zodra iemand zich daar bewust van is, komen de geluiden luider en duidelijker door. Normaal gesproken hebben mensen niet de kans deze geluiden bewust waar te nemen, omdat andere geluiden meer aandacht vragen.

  Een andere vorm van tinnitus, de 'disco-tinnitus' is bij veel mensen bekend. Deze vorm van tinnitus ontstaat als het oor een tijd is blootgesteld aan veel lawaai. Dit heeft tot gevolg dat een ruis of fluittoon te horen is na het lawaai, vooral in een rustige omgeving. Na een dergelijke sterke stimulatie komt het gehoorsysteem moeilijk tot rust. Deze geluiden verdwijnen meestal na rust. Wie zich blijvend aan te veel lawaai blootstelt, loopt het risico dat de tinnitusklachten niet verdwijnen.

  De term 'tinnitus' staat echter meestal voor hinderlijke geluiden van binnenuit die niet te negeren zijn. Die geluiden zijn als het ware 'schijngeluiden'. Ze ontstaan doordat het gehoororgaan of de zenuwbanen - zonder dat er geluiden zijn - signalen doorgeven die in de hersenen de betekenis 'geluid' krijgen. Beschadigingen in het laatste gedeelte van het gehoororgaan of veranderingen in de zenuwbanen of de hersenen zijn er de oorzaak van. Ook spiertjes rond het oor die zich samentrekken of problemen in het middenoor kunnen tinnitusklachten veroorzaken. Andere oorzaken van tinnitus zijn afwijkingen aan bloedvaten in het hoofd of een hoge bloeddruk, die een kloppend of tikkend geluid in het ritme van de hartslag veroorzaken.

  Meestal kan iemand alleen zelf de tinnitus waarnemen, we spreken dan van 'subjectieve' tinnitus. Deze subjectieve tinnitus is zelden te behandelen met geneesmiddelen of een medische ingreep. Maar de klachten kunnen wel verminderen door de aandacht voor de geluiden te verplaatsen, naar bijvoorbeeld andere geluiden.

  Soms kan de tinnitus ook worden gehoord door anderen. In dat geval spreken we van 'objectieve' tinnitus. Een KNO-arts kan de tinnitus waarnemen, bijvoorbeeld als samentrekkingen van een spier in het oor het geluid veroorzaken. Een enkele keer kan een medische behandeling bij objectieve tinnitus de geluiden wegnemen.

  De meest voorkomende oorzaken van tinnitus zijn:
  Afwijkingen aan het binnenoor;
  Een harde prop oorsmeer in de gehoorgang;
  Problemen met de buis van Eustachius;
  Problemen in het middenoor;
  Overgevoeligheidsreacties van zenuwen op bepaalde geneesmiddelen;
  Afwijkingen aan gehoor- en evenwichtszenuw;
  Afwijkingen aan andere zenuwbanen;
  Een klap tegen het hoofd, hersenschudding en hersenletsel;
  Afwijkingen aan gebit en kaak;
  Afwijkingen aan de eerste en tweede halswervel;
  Afwijkingen in de bloedvaten in het hoofd;
  Hoge bloeddruk;
  Samentrekkingen van spiertjes;
  Erfelijke factoren en ziekten bijvoorbeeld diabetes, multipele sclerose (MS), etc.;
  Ziekte van Ménière;
  Stress, waardoor onder andere hormonale verandering kan ontstaan;
  Plotselinge harde geluiden of langdurig lawaai, ook wanneer dit in het verleden heeft plaatsgevonden.

  Als u last heeft van tinnitus kunt u een afspraak maken met uw huisarts en vragen om een verwijzing naar een keel-, neus- en oorarts (KNO-arts). De KNO-arts onderzoekt of uw tinnitus medisch behandeld kan worden.

  Soms is de oorzaak van tinnitus, zoals een aandoening van de gehoorzenuw, een medisch probleem en wellicht gevaarlijk voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk dat u door een KNO-arts onderzoek laat doen naar de oorzaak van uw klachten, zodat de oorzaak eventueel behandeld kan worden. Voor de meeste vormen van tinnitus bestaat echter geen medische behandeling waardoor de klachten verdwijnen.

  Lees verder op de website van het Tinnitusloket:

  http://www.tinnitus.nl/over-tinnitus.html

  Reactie
  #8

  TOPIC: suizend geluid in mijn oor
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/199045-suizend-geluid-in-mijn-oor.html

  Oorsuizen
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/64979-Oorsuizen.html

  TOPIC: brom in oor
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/62300-brom-in-oor/Page-2.html

  TOPIC: Oorpiep 5sec?
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/187971-Oorpiep-5sec.html

  TOPIC: Tinnitus (oorsuizen)
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/63034-Tinnitus-oorsuizen/Page-2.html

  TOPIC: tinnitus
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/60765-tinnitus.html

  Tinnitus:
  http://www.dokter.nl/forum/Content/uw-zoekresultaten.html?cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&cof=FORID%3A11&ie=UTF-8&q=tinnitus&sa=Zoeken#1385

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste annonie,

  Bedankt voor je bericht.
  Die links had ik indd gezien al voordat ik mijn bericht poste, maar er staat niet iets in over hoge druk en niet horen van hoge tonen niet.

  Reactie
  #10

  Heb je dit al gelezen?

  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110924-Druk-op-voorhoofd-tijdens-het-vliegen.html

  Reactie
  #11

  Sinds drie dagen kan ik moeilijk slapen 's nachts omdat ik een piepgeluid hoor wanneer ik ga slapen. Ik hhoor het vooral wanneer ik ga slapen. Ik worder zot van. Ik ben enkel 22 en ben bang dat dit nooit zal overgaan. Mijn vraag is; Kan dit ooit overgaan? Kan dit weggaan? En waarom hoor ik het nu pas. De laatste tijd heb ik veel werk op de universiteit en ik ben steeds bang dat ik het niet zou halen. Kan dat geluid ook gewoon vanzelf weggaan? Ik heb in het verleden al op meerdere manieren te maken gehad met stress, maar met mijn oren heb ik nooit problemen gehad. En waarom ontstaat dit plots? Dank u voor deze site...

  Reactie
  #12

  Wat je hoort, dat suizende piepende geluid wordt tinnitus genoemd.

  Reactie
  #13

  Tinnitus kan inderdaad worden veroorzaakt door stress en spanning. Je zult dan echt rustiger aan moeten doen. Misschien is het werk op de universiteit wel te zwaar voor je, of misschien neem je wel teveel hooi op je schouders.

  Reactie
  #14

  dat heet tinnutus
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=tinnitus&sa=Zoeken#1305

  Reactie
  #15

  Ik heb net hetzelfde voor..
  Bij mij is het begonnen toen ik bij kerstexamens constant drukverschillen in mijn oor had doordat ik elke avond zo laat opbleef om te leren.
  Die drukveranderingen heb ik weggekregen door een voorschriftje voor pillen (sinusitis), maar het is nooit weggegaan en na een tijd begon het om te slaan naar een soort bieb (waar jou beschrijving perfect bij past).
  Nu, zoveel maanden later, heb ik er nog steeds last van en is het vooral 's avonds. Als ik overdag op een stille plaats ben hoor ik het ook een beetje, maar dus vooral in de avond.
  Ik ben al verschillende keren naar de dokter gegaan en ook al naar een neus- keel- en oorarts, en die hebben beide niets gevonden. ik heb geen kaakontsteking en mijn oren horen nog perfect.

  Ik weet dus inderdaad hoe je je voelt..

  Reactie
Reageer op: suizend geluid in mijn oor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief