veelvuldige concentratiestoornissen

 • #1

  Hallo

  ik zit al heel erg lang met een groot probleem, ik denk zeker een jaar of 10 waar niemand mij mee kan helpen. Ik heb namelijk al jaren ernstige concentratiestoornissen, die het mij (bijna) onmogelijk maken om aan het werk te blijven. Ik maak namelijk zeer veel fouten op het werk, en als ik die gemaakt heb, heb ik sterk het gevoel dat ik dan ook even niet 'aanwezig' ben geweest. Dit probleem wordt met de dag erger, zowel op het werk als prive, zo erg zelfs dat de zin van het leven zo onderhand aan mij voorbijgaat. daarbij heb ik al jaren dat ik in een soort van surrealiteit leef, omdat ik niet alleen altijd moe ben, maar ook altijd een dromerig gevoel ervaar. De huisarts kan mij hier niet mee helpen aangezien ik inmiddels alle scans heb gehad (MRi, CT enz.) Ook bloedonderzoeken en bezoeken aan een psycholoog voor eventuele herkenning in ADHD of ADD hebben tot niets geleid. Ik ben zelf ten einde raad. Ik hoop dat er nog specialisten zijn die mij wel kunnen helpen.

  Reactie
  #2

  Beste Anoniem,

  Wat ontzettend vervelend!! Ik kan me helemaal voorstellen dat je leven erdoor bepaald wordt.
  Als er medisch niets te vinden is zou je bijna moeten kunnen concluderen dat het een psychische oorzaal heeft. Aangezien je zonder resultaat behandeld bent door een psycholoog lijkt me dat niet helemaal waar.

  Je schrijft dat de klachten met de dag erger worden? Heb je er ook last van bij het doen van 'leuke' dingen? Bijvoorbeeld bij een hobby?

  Anders zou je het kunnen zoeken in het alternatieve circuit. Ik heb vaker gehoord dat mensen daarin echt geholpen zijn, ondanks dat de reguliere geneeskunde dat niet kon.

  Reactie
  #3

  Ook ik heb hier al een paar jaar last, op school & prive kan ik me ook bijna niet concentreren en daardoor stel ik dingen uit die ik eigenlijk graag doe. Ook ben ik bang dat ik veel fouten ga maken bij mijn opleiding waardoor ik zou kunnen zakken.

  Maar ik inmiddels weet ik wel dat het meer psychische oorzaak is ik ben echt een persoon die soms over de kleinste dingen piekert en achteraf gezien was dat nog niet eens nodig. Of als je iets doet denk je bij jezelf van "Ik kan het toch niet" en daardoor presenteer je minder. Klint mischien raar maar aan de andere kant weet je ook dat dat gepieker enzo helemaal niet nodig is en dat je het op een of andere manier ben aangewend. Dus het is een soort van cirkel geworden waar je in verstrikt ben geraakt.

  Ik weet niet of het ook precies zo bij jou het geval is maar dat veroorzaakt bij mij meestal de concentratie problemen. Bij mij zelf is het begonnen rond mijn 13e jaar en nu ik inmiddels 18 ben is het met het jaar erger geworden. Maar ik weet dat ik daarmee moet stoppen en werk er ook aan. Maar het is helaas niet makkelijk om zomaar iets uit je hoofd te zetten.

  Groetjes, Lamyae

  Reactie
  #4

  Beste

  An (en Amya),dankjullie wel voor jullie reactie. Ik moet zeggen dat tijdens ontspannende werkzaamheden de klachten iets minder zijn, echter dat afwezige gevoel blijft altijd aanwezig. Normaal gesproken gaf dat in mijn studietijd nooit zo heel erg veel problemen, op het studeren zelf na, omdat de verantwoording niet zo hoog lag. Echter in het werk ligt dat niet zo eenvoudig, zeker niet als je kostwinnaar bent. Ik denk dat ik even verder moet zoeken, wellicht in de homeopathie of ostheopathie.

  greet

  anoniem

  Reactie
  #5

  Is even relaxen wel voldoende? Is het geen zaak echt rust te nemen en bij te komen, en in het vervolg veel rustiger aan te doen?

  Ik zou zelfs overwegen je leven onder de loupe te nemen? Doe je werkelijk wat je leuk vindt?

  Reactie
  #6

  Anoniem,

  Ik moets echt even slikken toen ik las wat jij ''mankeerde.''

  jij bent namelijk niet de enige met deze klachten.
  Wat jij beschrijft is preciés wat ik ook meemaak.
  vooral dat je afentoe in een surrealistische welreld lijkt te leven leeft.
  Alsof je bewustzijn verminderd!

  En dat afwezig zijn tijdens werk en dus fouten maken.
  Ik vroeg me ook af of jij 't ook met ''vlagen'' hebt.
  Het ene moment lijkt 't weer even goed te gaan en zeg je tegen jezelf dat het wel meevalt en 't andere moment begin je weer ontzettend te twijfelen aan je zelf, tot 't depressieve aantoe.
  Ik ben ook erg vergeetachtig.

  En het lijkt ook alleen maar erger te worden met de jaren maar misschien komt dat wel dat ik er meer mee bezig ben in me hoofd en er dus meer op let.

  Ik heb dit al sinds mijn kindertijd.
  Op mijn rapport stond altijd de aantekening ''De concentratie laat bij Dennis nog steeds veel te wensen over''.

  Verder heb ik 't ook minder als ik met leuke dingen bezig ben maar nog ben ik dan wat verstrooid.

  Wel heb ik geleerd dat 't inderdaad iets psychisch is, aangezien ik ook een paar onderzoeken hebt gehad zoals bloedonderzoeken en adhd testen maar dat wees op niets uit.
  Ook is het minder als je echt goed in je vel zit maarja je kan niet de hele dag doen wat je echt leuk vind of waar je je goed bij voelt.
  Die keuze heb je niet altijd in je leven.

  Ik ben nu 25 en heb sinds 3 mnd een andere baan waar ik weer bij moet gaan leren, aangezien ik mijn school niet heb afgemaak.
  Ik heb motivatie genoeg om echt super me best te doen, ik heb een vriendin een huis en mijn hobby; motorrijden.
  Maar toch heb ik ontzettende moeite om mijn aandacht erbij te houden.

  Ik hoop dat ik er ook beter mee leer om te gaan maar tot nu toe loop ik erg te struggelen met mezelf.

  Groeten, Dennis.

  Reactie
  #7

  Dit is echt bijna onmogelijk! We hebben dezelfde naam, dezelfde hobby (motorrijden) en dezelfde situatie. Ik zie heel veel overeenkomsten tussen ons, maar hoe is het dan toch mogelijk dat er hier bijna niets aan te doen is? Als ik een oplossing vind laat ik het zeker weten. Ik heb inmiddels al contact gezocht met het uwv, of zij mij misschien hiermee verder kunnen helpen. Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk ontspanning te vinden om het leven toch aangenaam te houden. Ik houd mijzelf dan ook voor om samen met mijn vrouw (opnieuw) een reis naar australie te maken omdat ik daar bijna geen last had van al deze problemen. Daar heb ik mij nog nooit zo levend gevoeld als waar dan ook,.

  greet

  dennis

  Reactie
  #8

  Oke dit is wel héél toevallig!
  Ook een honda?
  Je zou bijna zeggen dat we mps hebben en met onszelf praten 😛

  Maar waarom voelde je je in Australie dan wel goed?
  Ik denk, tenminste wat ik me kan voorstellen dat je zo ver van je dagelijkse sleur weg bent en totaal relaxt bent, zonder die frustrerende gedachtecirkel die je bijna elke dag ervaart.

  Ik hoop dat je 't doorzet voor jezelf en dat 't je helpt.

  Ik hoor van je,
  Gr, Dennis

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ja je zou het bijna denken he!
  Maar helaas het is kawasaki hehe.
  Ik hoop dat je zelf ook wat verder zult komen met dit probleem. Ik denk dat die reis mij zo goed heeft gedaan omdat ik idd daar niet zoveel meer met al die problemen bezig was. Hier wordt je er dagelijks mee geconfronteerd. Heb jij toevallig een emailadres waar ik je anders op kan bereiken?

  greet

  dennis

  Reactie
  #10

  Dennissen, als ik jullie was zou ik een arts zoekekn die werkt met elctroacupunctuur (bv Vegatest)
  met deze test kunnen ze tekorten en stoornissen meten..ik heb er al veel baat bij gehad op het gebied van vermoeidheid en concentratieproblemen...
  ik weet een goeie in de Betuwe
  is dat te ver weg??

  Reactie
  #11

  hallo greta

  ik heb laatst even op internet zitten snorren, en ik kwam daar wat verontrustende berichten tegen over deze veta tests. Misschien dat het bij jou wel geholpen heeft. Hoe ziet zo'n behandeling eruit als ik vragen mag?

  greet

  dennis

  Reactie
  #12

  op deze site vind je een uitleg:
  http://www.radts.nl/radts.php
  ook staan er adressen van therapeuten die ermee werken..de mijne staat er ook bij (in Appeltern) hij is arts, dat vind ik zelf prettig en ik ken hem uit de tijd dat hij nog specialist in een ziekenhuis was..een prettige man en ik vertrouw hem volkomen.
  hij zegt zelf dat hij nog gedeeltelijk regulier is en dat kun je ook merken.
  ik heb zef gezien dat er hele positieve dingen uit voort kunnen komen, mijn zoon is door deze test van zn ADHD en gille de la tourette afgekomen
  het is toch te proberen?

  Reactie
  #13

  Ik geloof niet in deze onzin van Greta60.

  Reactie
  #14

  Hoi Dennisen, en anderen.
  De laatste tijd heb ik net de zelfde problemen, eerst dacht ik dat het van lichamelijke aard was maar als ik dat hier allemaal lees vrees ik dat het toch iets anders moet zijn.
  Mijn huisarts weet er geen raad mee.
  Ook ik ben motorijder, maar de laatste weken staat hij stil, ik durf niet meer, ik ben gewoon niet bij de zaak en te dromerig om me met dat ding in het verkeer te begeven.
  Als ik iets vind dat ons kan helpen ga ik het hier zeker posten.

  Belgische groetjes, Jake

  Reactie
  #15

  Kan het zijn dat jullie te moe zijn. Dat je gewoon aan een flinke vakantie toe bent met lekker eens even helemaal niks aan je hoofd?

  Vermoeidheid kent vele oorzaken maar de meest voorkomende oorzaak van vermoeidheid is eigenlijk de meest voor de hand liggende en gelukkig ook de meest onschuldige...

  Lekker eens even heerlijk helemaal nietsdoen...!

  Reactie
Reageer op: veelvuldige concentratiestoornissen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief