stroomstoot en lichtflitsen in mijn hoofd

 • #1

  Lieve Mensen,

  Ik lees dat veel mensen dezelfde klachten hebben als ik en daar soms ook al jaren mee tobben.

  Misschien kan ik een kleine bijdrage doen aan al jullie vragen

  Ik heb de meeste van jullie verschijnselen zelf al ruim 15 jaar.
  Heb het laatste jaar veel onderzoeken gehad. scans, neuorloog en slaapcentrum.

  Er is niet heel veel informatie over te vinden maar zoek eens op google naar de term Exploding head syndrome. Waarschijnlijk gaat daar een wereld voor je open.

  Ikzelf heb daar het grote broertje van.
  Verschijnselen vlak voor je inslaap valt:

  Lichtflitsen, schok door je hoofd, gevoel dat er 220 volt door mijn lijf komt. Hele lichaam krijgt opdonder. Gevoel geen lucht te krijgen, zwart worden voor ogen, gevoel bewustzijn te verliezen. Hart slaat diverse slagen over en gaat dan als gek tekeer.

  Helaas kan ik niets vinden over deze heftige verschijnselen maar lijkt dus op grote broer van EHS.

  Tergelijker tijd moet ik jullie Misschien teleurstellen. Er is (nog) niets tegen te doen, Ze weten niet waardoor en hoe het ontstaat.
  Het enige is dat alle neurologen die ik gesproken heb zeggen. Het is bewezen dat het ongevaarlijk is. En daar kunnen we het vrees ik mee doen.

  Ik zelf heb (voor proef) wel medicijnen gekregen .

  Overigens kennen de meeste huisartsen deze verschijselen en de term EHS niet en wordt je inderdaad aangekeken alsof je je aanstelt.

  Nou lieve mensen deze klachten bestaan wel degelijk en jullie stellen je absoluut niet aan.

  Veel succes allemaal.

  PS: reactie zijn van harte welkom, vooral als iemand de zelfde verschijnselen heeft als ik.
  Gedeelde smart is halve smart toch

  groetjes, Janey

  Reageer
  #2

  Zelf heb ik al zo'n 10 jaar last van EHS. Door de jaren heen is steeds erger geworden. Wel heb ik er periodes geen last van gehad, maar de laatste tijd is het bar. Inderdaad stroomstoten door je hele lijf, hart op hol, knallen in je hoofd, lichtflitsen. Afschuwelijk, maar inderdaad ga je er niet dood aan, hoewel het, als het gebeurt, wel zo voelt.
  Op internet gezien dat clomipramine verlichting schijnt te geven en wil dat maar eens met mijn huisarts gaan overleggen. Is een antidepressivum maar dat slik ik toch al, alleen een ander merk.
  Heb mezelf eindeloos afgevraagd waar het door kan komen, maar kan echt geen rode lijn vinden.
  Als er mensen zijn met tips, ideeën enz. dan lees ik dat graag!
  Sterkte allemaal.

  Reageer
  #4

  Hallo Janey, dank je wel voor je bijdrage! Aan het tijdstip kan je misschien wel zien: ik had er weer zo een en kon daarna de slaap niet vatten. Ik heb het een paar maanden geleden aan een - overigens heel vriendelijke neurologe - voorgelegd bij wie ik was voor wat een nekhernia bleek te zijn en die zei me ook zoiets: "ik hoor het van meer patiënten en ik heb geen idee waar die verschijnselen vandaan komen." Kijk, dat is tenminste eerlijk. Ze maakte me duidelijk dat ze het heel vervelend vond dat ze me niet kon helpen. Nu ik op deze site terecht gekomen ben heb ik voor het eerst het gevoel dat het onschuldig kan zijn. Misschien kan ik nu ophouden de vreselijkste neurologische aandoeningen te bedenken. De gedachte is: dit hoort niet en dus is er iets aan de hand. Ik heb een appel voor mezelf klaarliggen. Als die op is ga ik maar weer naar bed terug. Aan iedereen hier die aan hetzelfde "lijdt": sterkte allemaal en het allerbeste gewenst.

  Reageer
  #5

  Hallo allemaal,
  Sinds een jaar of 6 heb ik hier ook last van.
  Het begon zomaar van de een op de andere dag enorme explosies in je hoofd en het gevoel als er een straaljager door heen gaat. Mijn hart gaat dan als een bezetene te keer erg angstig allemaal.
  Heb een mri scan gehad en een onderzoek met allemaal plakkers op mijn hoofd niks te vinden.
  Maar mijn neuroloog zei het lijkt wel op EHS en ben gaan zoeken op internet en kwam hier terecht.
  Heb van mijn neuroloog amatriptiline gekregen is een anti depressivia neem elke nacht voor het slapen gaan 1 tabletje en ik ben er voor 90% vanaf.
  Dus mensen altijd de moeite om dit te proberen.
  Geen bijwerkingen althans ik niet en het werkt echt!!!

  xxx Wendy

  Reageer
  #6

  Amitriptyline (onder andere verkrijgbaar als Tryptizol® en Sarotex®) is een antidepressivum dat de heropname van serotonine en noradrenaline blokkeert. Het is een witte kristalachtige stof, meestal verkrijgbaar in tabletvorm. Amitriptyline wordt voornamelijk voorgeschreven bij klinische depressies. Daarnaast kan het - in lage doseringen - worden voorgeschreven bij slapeloosheid, migraine en chronische pijn. Enkele bijwerkingen van amitriptyline kunnen zijn: dufheid, nervositeit en duizeligheid.

  Reageer
  #7

  Ik ben nu 4 weken van de cymbalta af en heb die lichtflitsen 1 keer gehad toen ik net op de fiets was,ik schrok er best beetje van,ben gestopt met fietsen en ben blijven staan op de stoep,mijn concentratie was helemaal weg, daarna maar 1 keer gehad is ontwenningverschijnsel van ontwenning cymbalta.
  maar de chronishe pijn is weer terug daarbij ook duizelig en lichtjes in hoofd ,vergeet achtig. over 1 week mag ik sarotex gebruiken, wie gebruikt dit middel en hoe ervaar je dit, want je bijdrage in het verkeer kan ook minder zijn.
  Graag tips over hoe dit medicijn is. chronische pijn is ook niet fijn in je handen en voeten.

  Reageer
  #8

  Ik heb een paar dagen geleden, een licht flits gekregen (na het slapen volgensmij, dat herinner ik me niet meer) maar in ieder geval.. ik hoop niet dat het zich verder gaat ontwikkelen!
  Ook heb ik soms nare schrik reactie omdat ik ineens iemand voor mijn ogen zie na dat ik net uit mijn slaap kom (hierna word ik voor een paar seconden heel bang en paranoide en duik snel onder mijn dekens als een kind van 5!

  Er zijn natuurlijk mensen met VEEL ergere dingen.. maar ja nogmaals ik hoop niet dat het zich verder ontwikkeld.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor deze uitleg.Sedert een aantal jaren heb ik dezelfde ervaringen een aantal keren per jaar.Altijd 's nachts.Het lijkt op een kortsluiting,blikseminslag in je hoofd.Mijn adem stokt en mijn hart slaat op hol.
  Na een glaasje water en even wakker zijn,kan ik weer inslapen.
  Dat is mijn ervaring en ik wist ook niet dat hier verder geen medicatie voor is.

  Reageer
  #10

  Ik heb ook last van deze flitsen sinds een paar jaar. Volgens mij heeft het te maken met een bepaalde paranormale begaafdheid in je pijnappelklier.

  Reageer
  #11

  Kan iemand mij helpen ..ik heb tijdens mijn werk overdag zo een stroomstoot en zwart voor mijn ogen meegemaakt was een fractie van sec.was heel angstig en trilde volledig... neuroloog vind niets ...maar sinds dien is mijn hoofdhuid volledige gespannen en heb pijn ..geeft iemand zelfde klachten van de hoofdhuid volledige gespannen en pijn doet ...Kan iemand mij verder helpen aub .....dokters weten het blijkbaar nie ...zeggen dat ik het mij inbeeld?moest er iemand zelfde hebben ...antwoord dan aub ben ten einde rade ...grtjs Cindy

  Reageer
  #13

  Ik had maar zo een knal leek op het geluid van een trek rotje weet je wel die kinderen wel eens gebruiken een rotje met touwtjes bij oudjaar vieren, en gelijktijdig een felle witte lichtflits heel vreemd ik was gewoon verbaasd dit gebeurde vlak voor ik in slaap viel ,ben daarna even opgestaan om te kijken of alles nog in orde was wie herkent dit?

  Reageer
  #14

  en dit gebeurde echt in me hoofd niet iets van buitenaf.

   

  Reageer
  #15

  Ik denk dat het te maken heeft met traumatische gebeurtenissen uit de kindertijd die nog niet zijn verwerkt in het brein. Als de ziel zwijgt gaat het lichaam speken. Dit kan zich uiten door extreme hoofdpijnen en o.a. lichtflitsen in het hoofd. Ook de enorme angsten horen daarbij. Zoek eens op DIS, ik denk dat dit voor sommige hier meer duidelijkheid zal geven. Sterkte iedereen!

  Reageer
Reageer op: stroomstoot en lichtflitsen in mijn hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief